Vapaa-aika 13.10.2021

Testissä heijastinliivi + 5 erikoisempaa ratkaisua näkyä pimeässä: ”Pidän tuota aina!”

Onko heijastinliivi vai -pipo parempi? Testasimme lasten heijastimia ja heijastavia asusteita. Katso, mikä oli lasten suosikki.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Anniina Rintala, tuotekuvat jälleenmyyjiltä.

Heijastinliivi on monille lapsille tuttu päiväkodin retkiltä. Markkinoilla on runsaasti myös muita lapsille sopivia heijastavia tuotteita.

Kaksplus testasi lapsille soveltuvia heijastavia asusteita, jotka voisivat päätyä ylle ilman, että aikuisen tarvitsee heijastimesta erikseen muistuttaa.

Lue myös: Heijastin, joka pysyy lapsen leikeissä mukana – ”Tulokset olivat heijastavuuden suhteen hyviä”

Vaatteisiin liimattavat heijastavat tarrat, Lindex

Tarrat vakuuttivat lapset enemmän kuin heijastinliivi.

6,99 e, Lindex.

”Vaatteisiin liimattavista heijastintarroista oli vain huonoja kokemuksia. Lindexin tarrat kuitenkin ilahduttivat lapsia muotokielensä puolesta, joten päätin antaa näille mahdollisuuden. Tarrat liimautuivat napakasti ja heijastivat hyvin. Pieni miinus siitä, että näitä ei kuitenkaan ole virallisesti sertifioitu heijastimiksi.”

Arvosana: 5-/5

Eino, 3 vuotta: ”Vau! Saanko minäkin liimata?”

Vettä hylkivät heijastavat rukkaset, Lindex

Heijastavat käsineet

17,99 e, Lindex.

”Heijastavista käsineistä oli kovat odotukset. Somesta näkemälläni videolla ainakin yhden merkkiset hanskat heijastivat hienosti. Jospa siis nämäkin? Heijastava ominaisuus kyllä toimii mutta Etelä-Suomen leudossa lokakuussa 3-vuotias vetää vielä mieluummin tumput käsiinsä. Ehkä näiden aika tulee säiden viilennyttyä. Nämäkään eivät ole virallisesti heijastimet.”

Arvosana: 3+/5

Heijastinliivi, Clas Ohlson

Vihreä heijastinliivi oli nuorimman testaajan mieleen.

4,99 e, Clas Ohlson.

”Nyt testiin perinteinen heijastinliivi! 3-vuotias vetää liivin päälleen mielellään. Nyt voi ainakin olla varma, että lapsi näkyy ja tuote täyttää turvastandardin. Tämä heijastinliivi on siis virallisesti heijastin. 10-vuotias puolestaan ei ole heijastinliivistä järin innoissaan mutta laittaa sen silti päälleen. Pinkki väri kuitenkin ilahduttaa. Liivejä saatavilla useammissa väreissä.”

Arvosana: 4/5

Heijastava sadesuoja reppuun, Clas Ohlson

9,99 e, Clas Ohlson.

”Näppärä tuote, joka samalla suojaa koulurepussa olevia kirjoja kosteudelta ja heijastaa näkyvästi. Suoja on mahdollistaa laittaa myös pyörän korin tai käsilaukun päälle. Pientä miinusta ahtaasta säilytyspussista, jonne suojan mahduttaminen sukkelasti on hankalaa. Ei virallinen heijastin.”

Arvosana: 4/5

Hulda, 10 vuotta: ”Onpa ihana! Otan varmuuden vuoksi mukaan, jos tänään sataa.”

Pipo ja panta, jossa heijastinlankaa, Everest

14,99 e, Stadium.

19,99 e, Stadium.

”Innostun ajatuksesta, että lapsen päähineessä on heijastavaa materiaalia. Pipon tai pannan lapset muistavat yleensä viileällä vetää päähän, vaikka muut heijastimet unohtuisivat. Heijastavaa lankaa päähineissä ei ole kauttaaltaan, joten heijastavuus ei ole kovin voimakasta tasoa. Päähine voi olla hyvä lisä hämärässä, vaikka ei korvaa näkyvämpää heijastinta. Pipoa saatavilla aikuisten ja lasten koossa, pantaa vain aikuisten, mutta sopii hyvin koululaisen päähän.”

Arvosana: 3 ½ /5

Heijastava vyölaukku, Soc

14,99 e, Stadium.

”Arvasin, että vyölaukku uppoaa trenditietoiseen koululaiseen. Hän oli ilahtua ikihyviksi laukun nähdessään. Heijastaa hyvin ja sopii olan yli aseteltavaksi, vaikka onkin aikuisten mitoitusta. Topattu lokero pitää jälleenmyyjän mukaan puhelimen lämpimänä. Miinusta ainoastaan siitä, että heijastaa vain yhdeltä puolelta vartaloa.”

Arvosana: 5-/5

Hulda, 10 vuotta: ”Pidän tuota aina!”

Heijastinliivi vai -vyölaukku? Kuvassa lapset pimessä heijastimet yllään.

Testikaksikko piti erityisesti heijastavista tarroista ja vyölaukusta.

Kotiliesi.fi: Näetkö lapsen tässä kuvassa? Katso sydämen pysäyttävä kuvapari, joka saa kaivamaan heijastimen kaapista

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X