Vapaa-aika 06.04.2020

Toisenlaiset teiniäidit tulee taas! Tässä he ovat: Anetten lapsilla on 5 eri isää ja sijaiskoteja

Annette ja Oona odottavat molemmat 7. lastaan ja Milenasta on tulossa äiti 16-vuotiaana. Esittelemme kaikki Toisenlaiset teiniäidit -sarjan uuden kauden äidit.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Nelonen
5 kommenttia

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan toinen tuotantokausi seuraa kahdentoista nuoren äidin elämää. Ruudussa 18. toukokuuta alkavan ohjelman luvataan sisältävän niin rakkaustarinoita kuin rankkoja kokemuksiakin. Itkulta ja turhautumiselta ei vältytä, muttei myöskään toiveikkuudelta ja voimaantumiselta.

Sarjaa juontaa Sami Kuronen, joka järjestää nuorille vanhemmille mukavia yllätyksiä. Asiantuntijan roolissa toimii psykologi Leea Mattila, joka käy tulevien äitien kanssa keskusteluja juuri ennen synnytystä. Mattila tarjoaa vinkkejä myös katsojien arkeen.

Tässä ovat Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. tuotantokauden 12 äitiä:

Elisa, 17, Vantaa: ero vauvan isästä ja uusi poikaystävä

17-vuotias vantaalainen Elisa odottaa esikoistaan. Elisa erosi vauvan isästä pian sen jälkeen, kun tieto raskaudesta varmistui. Nyt Elisalla on uusi poikaystävä, mutta vauvan isä haluaa myös olla mukana lapsensa elämässä.

Tilannetta vaikeuttaa tulehtuneet välit Elisan vanhempaan ja muutto uudelle paikkakunnalle.

toisenlaiset teiniäidit Elisa

Elisa odottaa esikoistaan.

Milena, 16, Kajaani: raskaaksi 15-vuotiaana

Kajaanilainen Milena haaveili tanssimisesta ja opiskelusta, kunnes tuli raskaaksi 15-vuotiaana ikävissä olosuhteissa: vauvan isä painosti Milenan sänkyyn. Mies asuu nykyään Venäjällä eikä ole enää Milenan elämässä.

Toisenlaiset teiniäidit Milena

16-vuotias Milena on Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kauden äideistä nuorin.

Maikku, 17, Turku: taustalla koulukiusaamista ja ero vauvan isästä

17-vuotias Maikku odottaa esikoistaan äitinsä tukemana. Maikku ja vauvan isä ovat eronneet.

Maikun menneisyys on surullinen. Hän on joutunut vaihtamaan koulua kiusaamisen takia seitsemän kertaa. Pelimaailmaan ikävyyksiä paennut nainen on nyt elämänsä käännekohdassa: hän on juuri valmistunut kosmetologiksi ja saa pian vauvan.

Toisenlaiset teiniäidit Maikku

Maikku toivoo elämälleen uutta suuntaa.

Eveliina, 20, Tampere: toinen vauva tulossa ja parisuhde koetuksella

Eveliina ja hänen miehensä olivat jo aikeissa erota, kunnes perheen toinen lapsi ilmoitti tulostaan. Eveliinan miehellä on myös lapsi aiemmasta parisuhteesta.

Toisenlaiset teiniäidit Eveliina

Eveliina odottaa toista lastaan.

Oona, 26, Jämsä: 7 lasta kahdeksassa vuodessa

26-vuotiasta Oonaa ei voi enää varsinaisesti kutsua teini-äidiksi, mutta sen sijaan hän on hyvin nuori suurperheen äiti. Oona on saanut seitsemän lasta kahdeksassa vuodessa.

Lapset ovat vieneet Oonan ajan niin, ettei hän ole ehtinyt edes kotikaupungistaan poistua. Lisäksi taustalla kummittelee teini-iässä koettu trauma.

Toisenlaiset teniäidit Oona

Oonalle on syntymässä 7. lapsi.

Tanja, 21, Kerava: toinen lapsi tulossa ja ero pelottaa

Kun Tanja odotti esikoistaan, hän erosi miehestään raskauden viime metreillä. Nyt hän odottaa toista lastaan uuden poikaystävänsä kanssa.

Vanhat kokemukset kuitenkin kummittelevat Tanjan mielessä ja Toisenlaiset teiniäidit -sarjassa tulee esiin, että uusi ero pelottaa.

Toisenlaiset teiniäidit Tanja

Tanjan aiempi parisuhte päättyi, kun Tanja odotti esikoistaan. Nyt hän toivoo käyvän toisin.

Susanna, 19, Tikkakoski: sosiaalityöntekijät huolehtivat

Susanna odottaa miehensä kanssa innoissaan esikoistaan: vihdoinkin elämään tulee muutakin sisältöä kuin sohvalla makoilu. Kumpikaan ei opiskele tai käy töissä, ja sosiaalityöntekijät ovat pariskunnasta huolissaan.

Toisenalaiset teiniädit Susanna

Susanna ei käy töissä tai opiskele. Sosiaalityöntekijät ovat tulevasta äidistä huolissaan.

Henriette, 22, Vantaa: lasten isä asuu toisessa maassa

Puoliksi senegalilainen Henriette odottaa toista lastaan. Lasten isä asuu toisessa maassa ja pariskunta elää kaukosuhteessa. Heitä jännittää, ehtiikö isä lentää mukaan synnytykseen ja miten Henriette pärjää yksin kahden pienen lapsen kanssa.

Toisenlaiset teiniäidit Henriette

Henriette saa pian toisen lapsensa ja joutuu selviämään vauva-arjesta yksin.

Anette, 26, Hämeenlinna: 7 lasta, joista vanhimmat asuvat sijaisperheessä

Anette on Toisenlaiset teiniäidit -sarjan kakkoskauden toinen suurperheen äiti. Hän odottaa seitsemättä lastaan, joka sai alkunsa hetken huumassa. Anette kuitenkin pitää jokaista lastaan siunauksena. Hän saa voimaa uskostaan.

Vanhimmat Anetten lapsista asuvat sijaisperheessä. Anetella on lapsia viiden eri miehen kanssa.

Toisenlaise teiniäidit Anette

Anette on pian 7 lapsen äiti.

Linda, 23, Kaarina: taustalla 25 kilon laihdutus, raskauskilot pelottavat

Personal trainer -yrittäjä Linda, 23, ja odottaa miehensä kanssa toista lastaan. Suorittamiseen tottunut nainen turhautuu, kun raskausvaivat estävät urheilua. Lindaa pelottavat myös raskauskilot, sillä esikoisensa syntymän jälkeen hän laihdutti yli 25 kiloa.

Toisenlaiset teiniäidit Linda

Linda on tottunut liikunnalliseen elämään ja pelkää raskauden tuomia muutoksia.

Suski, 19, Porvoo: toinen lapsi ilmoitti tulostaan, kun esikoinen oli 4kk 

Suski, 19, huostaanotettiin vanhemmiltaan nuorena. Nyt hän rakentaa nyt uutta, onnellisempaa perhettä burmalaisen miehensä kanssa. Esikoisen ollessa vasta nelikuinen Suski huomasi olevansa taas raskaana. Nyt hän kipuilee yhtä aikaa tukalan raskauden ja pienen lapsen hoitamisen kanssa.

Toisenlaiset teiniäidit Suski

Suskin lapsille on tulossa todella pieni ikäero.

Miisa, 23, Jyväskylä: parisuhdekriisi raskauden keskellä

Jyväskyläläinen Miisa odottaa toista lastaan miehensä kanssa. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin, sillä Miisalle selviää, että lasten isällä on toinen nainen. Miisa käsittelee kriisiä Toisenlaiset teiniäidit -ohjelman muiden äitien ja psykologi Leean kanssa.

Toisenlaiset teiniäidit Miisa

Miisan parisuhde on kriisissä ja toinen lapsi on tulossa.

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kausi alkaa Ruudussa 18.5. klo 6.30 ja uusi jakso ilmestyy joka maanantai. Ohjelma on vain Ruudun tilaajien (Ruutu+) katsottavissa. 

Lue myös: Teiniäiti Petra: Nuoren äidin lapsettomuutta ei oteta tosissaan

Kommentit (5)

Plääh mitä sosiaalipo**oa. Yksikin noista jo huutelee kovasti pitkin somea, kuinka hän ainakin on muka niiin täydellinen äiti . Harmi vain että sekin mamma veti tupakkaa koko raskausajat. Tuskinpa vain kehtaa tossa ohjelmassa polttaa.

Teini-ikä alkaa kolmestatoista ja loppuu kahteenkymmeneen vuoteen.
Mitä teiniäitejä ovat yli kaksikymppiset naiset? Eikö valtaosan ”pitäisi” jo lisääntyä siinä iässä?

Jos teini luulee olevansa äiti, niin eihän siitä ikinä voi tulla oikeaa äitiä. Miksei näiden lasten ihmisoikeuksia turvata, vaan annetaan teinien tuupata mitä sattuu maailmaan? Nuori ei ikinä pysty ottamaan toisesta ihmisestä hyvää huolta ja tutkimuksetkin vain huutaa miten huonoa tulevaisuutta teinille tai parikymppiselle syntyminen ennustaa. Ihan hirveää. Ja tällaista sydämmettömyyttä vielä näytetään televisiossa.

Onneksi itse olet kaikessa täydellinen ihminen. Ahdasmielisyys on suomalaisten kansantauti. Tee ihmiskunnalle palvelus ja älä sinä lisäänny

Sinulle soisin saman, jos kuitenkin olet jo porsinut niin sääli lapsi parkoja..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X