Vapaa-aika 26.05.2020

Vantaan Sanomat: Uusi iso muumikohde suunnitteilla Suomeen! Muumi-sisäpuisto rakenteille ehkä jo 2 vuodessa

Pakkalan alueelle rakennettava Muumi-sisäpuisto saattaa aueta yleisölle kolmen vuoden päästä.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Pekka Nieminen/Otavamedia

Vantaan Pakkalaan, Backaksen kartanon alueelle on suunnitteilla Muumi-sisäpuisto, joka olisi avoinna ympäri vuoden. Asiasta kertoo Vantaan Sanomat.

Noin 4 000-neliöinen puisto tulisi olemaan maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto. Hankkeesta vastaa Livson Group, jonka tytäryhtiö on Naantalissa sijaitseva Muumimaailma. Muumimaailma on avoinna vain kesäisin.

Muumi-sisäpuistossa vierailisi osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan vuosittain noin puoli miljoonaa kävijää.

Backaksen alueelta on vain noin viiden kilometrin matka Helsinki-Vantaan lentoasemalle, joten puistoon odotettaisiin saapuvan pääkaupunkiseudulla asuvien lapsiperheiden ja kotimaan matkaililijoiden lisäksi paljon ulkomaisia Muumi-faneja.

Muumi-sisäpuisto auki aikaisintaan 2023

Muumi-sisäpuiston lisäksi Backaksen alueelle suunnitellaan tapahtumakeskusta, jossa voisi järjestää esimerkiksi konsertteja. Uudet rakennukset eivät uhkaa alueen historiallisia rakennuksia tai alkuperäistä miljöötä, sillä niitä turvaa suojelukaava. Parkkipaikkoja on suunniteltu hedelmäpuiden lomaan.

Backaksen alueen omistavan HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo Vantaan Sanomissa, että Muumipuiston ja muiden uusien rakennusten suunnittelu voisi alkaa ensi vuonna ja itse rakentaminen vuosina 2022–2023.

– Ensimmäiset rakennukset voisivat olla valmiina vuonna 2023. Se olisi aikataulu, jos kaikki menisi ihan nappiin, Karjalainen sanoo.

Lue myös: Mihin kesällä pääsee lasten kanssa? Ainakin nämä auki – ”Saimme juuri ensimmäisen luokkaretkivarauksen”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X