Vapaa-aika 06.06.2023 Päivitetty 07.06.2023

Vertailu paljastaa: Huvipuistot ovat nostaneet hintojaan selvästi – tämä puisto on nyt Suomen kallein

Vertailu selvitti, missä Suomen huvipuistossa on paras hinta-laatusuhde.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Suomen huvipuistot ovat jälleen avautuneet kesäkauden kynnyksellä, mutta tänä vuonna hintojen nousu on saanut aikaan erityisen paljon keskustelua. Vertaaensin-palvelu vertaili suomalaisten huvipuistojen hinta-laatusuhteita.

Särkänniemen rannekkeen hinta kasvoi 4,4 prosenttia. Toisaalta myös Helsingin Linnanmäellä rannekkeiden hinnoissa tapahtui 4,3 prosentin korotus. Tykkimäellä rannekkeen hinta nousi 5,1 prosenttia. Sen sijaan PowerPark ja Nokkakiven Puisto ovat pitäneet hintansa viime vuoden tasolla.

Lue myös: Kesäloman ei tarvitse tulla kalliiksi – 15 edullista tai ilmaista vinkkiä lomanviettoon lasten kanssa

Linnanmäki on huvipuistoista kallein

Tänä vuonna Särkänniemi ja Linnanmäki kulkevat rannekkeiden hintatasossa lähes rinta rinnan: Linnanmäen ranneke maksaa 47 euroa ja Särkänniemen 45 euroa. Linnanmäen hintataso pysyi näin ollen Suomen korkeimpana.

Toisaalta Särkänniemeen on saatavilla myös kalliimpi, 51 euron ranneke, joka sisältää pääsyn myös Näsinneulaan, Akvaarioon ja Koiramäen eläinpuistoon yhden vapaavalintaisen päivän ajan.

Kalleimpien puistojen hintataso on vertailun mukaan tätä nykyä lähes kaksinkertainen verrattuna Suomen edullisimpaan huvipuistoon, Nokkakiven Puistoon.

Hintakehitys onkin herättänyt keskustelua siitä, miten huvipuistojen hinnoittelu vaikuttaa esimerkiksi vähävaraisempien perheiden lasten lomanviettoon.

PowerParkissa paras hinta-laatusuhde

PowerPark nousi vertailussa ylivoimaiseksi voittajaksi, mitä hinta-laatusuhteeseen tulee. Se oli vertailun paras sekä kaikkien laitteiden että yli 130 senttisten laitteiden osalta.

Linnanmäen hinta-laatusuhde on yli 120 senttisten laitteiden osalta vertailun paras.

Kun vertailtiin huvipuistojen hinta-laatusuhdetta suhteessa kaikkien laitteiden määrään, Särkänniemi jäi vertailun häviäjäksi. Vaikka Särkänniemessä on monipuolinen valikoima huvilaitteita, sen hinta-laatusuhde ei siis ole houkuttelevin, kun otetaan huomioon laitteiden määrä suhteessa hintaan.

Yli 120 senttisille heikoimman hinta-laatusuhteen tarjoaa vertailun mukaan Nokkakiven Puisto ja yli 130 senttisille Tykkimäki.

Lähde: Huvipuistot vertailussa

Juttu muokattu 7.6.2023. Juttuun korjattu tieto siitä, että Suomen kallein huvipuisto on Linnanmäki. Alkuperäisessä tiedotteessa oli käytetty Särkänniemen kalliimpaa ranneketta, joka ei ollut vertailukelpoinen muiden huvipuistojen rannekkeiden kanssa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X