12 treffi-ideaa kotiin pienelläkin budjetilla – mitä tapahtuu lasten mentyä nukkumaan? Toteuta Kaksplussan DIY-treffipakkaus

Yllätysten täyteinen laatikko täynnä treffi-ideoita käy hyvin myös lahjasta.

Teksti Anniina Rintala
Kuvat iStock
Treffipakkauksesta voit suunnitella juuri sellaisen kuin haluat.

Treffi-ideoita kotiin – monelle parille tutut neljä seinää antavat korona-aikana ainoat mahdolliset puitteet deitti-illalle. Kun lapset ovat menneet nukkumaan, voi keskittyä pitämään kahden kesken hauskaa.

Kotioloissa treffeille virittäytyminen ei kuitenkaan onnistu samalla tavalla kuin esimerkiksi ravintolaan suunnatessa. Elokuvan tai suosikkisarjan katsominen oman kullan kainalossa on kyllä enemmän kuin mukavaa, mutta vaihtoehtoista tekemistäkin kaipaisi.

Jo ennen koronaa vaikuttaja Linda Juhola kertoi puolisonsa kanssa laatimastaan deittiboksista. Sen ajatuksena oli kutkuttavat treffit vuoden jokaiselle kuukaudelle. Juholan listalta löytyi muun muassa hotellivisiitti, salsakurssi ja rento koti-ilta pitsaa nauttien.

Laadimme Kaksplussan edullisesti toteutettavan kotitreffipakkauksen, joka käy hyvin myös syntymäpäivä- tai hääpäivälahjasta.

Treffi-ideat voi laatikoida, jotta puoliso pääsee avaamaan treffiohjelman kuin lahjapaketin. Esimerkiksi kenkälaatikko käy kätevästi tähän tarkoitukseen – kauniilla paperilla päällystettynä.

Voitte myös sopia, että molemmat tekevät toisilleen ikimuistoista iltaa varten treffipakkaukset, jotka luovutatte kaivatun hetken koitettua.

Treffejä kohti voi ikään kuin siirtyä aina vähän paremmalla illallisella, jolle jälkikasvukin osallistuu. Lasten mentyä nukkumaan on itse ohjelman vuoro.

Laatikon sisällön suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana! Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä.

1. Ihana muisto seurustelunne ensi hetkistä

Mukilliset teetä tai miksei kuohuvaa ja takamukset sohvalle. Mutta nyt ei panna telkkaria päälle, vaan keskitytään toisiimme.

Omia ajatuksia voi virittää romanttiselle taajuudelle muistelemalla ihania ensi hetkiä, kun elitte rakastumisen alkuhuumaa. Laatikkoon paketoitu vanha konserttilippu, valokuva tai vaikka festariranneke vie hykerryttävien muistojen äärelle.

Muistoesineen tai valokuvan voi myös kehystää, jolloin se toimii myös vaikkapa vuosipäivälahjana.

Illan ohjelma jatkuu muistoesineen viitoittamalle teemalla. Löytyykö kännykästä tai läppäriltä lisää alkuhuuman aikaisia kuvia? Tai nettistriimeistä noiden aikojen suosikkimusiikkianne.

Täältä voi kurkistaa, mitkä bändit ja artistit olivat kuumimpia siihen aikaan kuin rakastuitte.

2. Syitä, miksi juuri sinä olet elämäni rakkaus

Kukapa ei haluaisi kuulla helliä ja sydäntä lämmittäviä sanoja. Kirjakaupoista löytyy täytettäviä opuksia, joihin voi merkitä, mikä kaikki mielitietyssäsi on niin mahtavaa.

Opuksen voit tehdä itsekin tai listata asiat laatikkoon kirjeen muotoon. Tässä muutamia suloisia kohteliaisuuksia, joita voit raapustaa rakkaallesi.

 • Rakastan sinun
 • Olet minun suosikki-… 
 • Rakastan kuulla tarinoita sinun …
 • Ihastelen, miten lahjakas olet …
 • Kun olemme erillämme, minut tekee onnelliseksi, kun ajattelen …
 • Minusta on ihanaa katsoa, kun …
 • Toivon, että olisin tuntenut sinut jo silloin, kun …
 • Rakastan muistella aikaa, kun …

Puhukaa toisillenne. Aina siitä jankutetaan, mutta lapsiperhearjessa tulee puhuttua melko harvoin muusta kuin lasten asioista. Niin ihana asia kuin lapset ovatkin, kannattaa välillä puhua muustakin – kumppaniin voi tutustua vuosien jälkeen yhä syvemmin.

Totta on myös se, että ihmiset muuttuvat. On helpompi pysyä läheisinä, kun tietää, mistä toinen tällä hetkellä haaveilee.

Netti on pullollaan syvälliseen keskusteluun kannustavia listoja, kuten 57 intiimiä kysymystä kumppanillesi. Missä asumme sitten eläkkeellä? Miten hoidamme omia vanhempiamme heidän viimeisinä vuosinaan?

Valmiiden kysymysten avulla helpompi päästä käsiksi syvällisiin aiheesiin. Jos ei ole pitkään aikaan puhunut muista kuin arkisista asioista, saattaa alku tuntua haparoivalta. Keskusteleminen kasvattaa kuitenkin lopulta läheisyyttä.

3. Lahjakortti hierontaan kahdelle

Tervetuloa kotikylpylään! Hierontakäynti ei korona-aikana houkuttele, mutta mikä olisikaan rentouttavampaa kuin saada hieronta omalta kumppanilta.

Kylpyläelämyksen voi aloittaa peseytymällä ja vaikkapa saunomalla tunnelmallisessa valaistuksessa. Oikeiden kynttilöiden sijasta voi käyttää edullisia led-kynttilöitä.

Varatkaa myös valmiiksi molemmille puhtaat pyyhkeet ja kylpytakit kauniisti asuteltuina esille. Jos kotona on tohveleita, nekin ovat hauska osa kylpylälarppia.

Jos pesuhuone ei ole kodissanne paras paikka toteuttaa hieronta, varatkaa sängylle tai sohvalle pyyhe, joka suojaa peitteitä hierontaöljyltä.

Treffi-ideoita voi kirjata pakettiin, jonka antaa lahjaksi. Kuvassa pariskunnat antavat toisilleen lahjapaketit.

Molemmat voivat sujauttaa lahjapaketteihin treffi-ideoita, jonka jälkeen paketit vaihtavat omistajaa. Kuva: iStock

4. Treffi-ideoita – sokkomaistelu alkakoon!

Järjestäkää toistenne lempi-irtokarkeista sokkomaistelu – kumpikin kokoaa kauppareissulla tätä varten pussin, jonka sisältöä toinen ei saa kurkkia etukäteen. Pussit sujautetaan lopuksi treffipakkaukseen.

Maistelu on myös luottamuksen osoitus, ellei halua ilkikurisesti poimia hauskuutukseksi sekaan varmoja inhokkeja.

Maistelu koetaan side silmillä. Tosiromantikko päättää sen yllätyssuudelmaan.

5. Musiikkia, joka yhdistää

Tuoko jokin kappale mieleen upean hetken, jonka olette kokeneet yhdessä? Jos useampi sävelmä yhdistyy päässäsi kahdenkeskiseen ilonpitoon, voit laatia teille oman soittolistan.

Kirjaa biisit ylös paperille etukäteen laatikkoon. Voit kirjoittaa sulkuihin kappaleen oikean nimen ja esittäjän. Kun avaatte treffilaatikon, nimetkää sitten kappaleet omin sanoin niin, että ne muistuttavat teitä hetkestä, johon kappale liittyy!

6. Valokuvakirja yhteisistä kohokohdista

Digikuvien aikakaudella kuvat jäävät usein puhelimen tai tietokoneen uumeniin. Paperisia kuvia on kuitenkin helpompi selailla ja ihastella vaikkapa ystävien tai sukulaisten kera.

Laatikossa voisi olla tyhjä valokuva-albumi, johon treffeillä tunnelmoitte yhdessä rakkaimmista otoksista paperikuvat tilaukseen.

7. Yhteinen satuhetki

Lisää äänikirjakoodi treffiboksiin, jolla pääsette kuuntelemaan yhdessä loikoillen ja toisianne silitellen vaikkapa

 • sinun tai hänen lempikirjan
 • kumpaakin kiinnostavan elämäkerran
 • jonkin eroottisen kertomuksen!

Jos taas sytytte enemmän ajankohtaisuuksia käsittelevästä podcastista, käy se yhtä hyvin. Pääasia, että saatte läheisyyden täyteisen hetken.

8. Treffi-idea hassuista haasteista

Leikkisää treffi-iltaa! Kumppani saattaa ihmetellä, miksi pakkauksesta löytyy vain yksi kenkä. Ole valmiina demonstroimaan, miten kunnon jumppakierähdys hoidetaan niin, että kenkä ei tipu. Esimerkkiä voi ottaa tästä linkistä.

Hyvä vaihtoehto leikkisään iltaan on myös lelutornin rakentaminen. Kumpi kasaa lapsen leluista korkeamman tornin? Jälkikasvukin saattaa aamulla hieraista silmiään, kun tornirakennelmat tönöttävät keskellä olohuonetta.

9. Kutsukaa iltavieras

Nyt on jännittävää – treffipakkauksesta löytyy puhelinnumero. Mutta kuka niitä enää ulkoa muistaisi. Puolisosi saa arvuutella, kenet hänen on tarkoitus kutsua kylään tekstiviestillä.

10. Pitäkää juhlat – vain toisillenne!

Kaksinkin syntyy hulvattomat juhlat, kunhan niihin valitaan teema. Treffilaatikkoon voi sujauttaa vaikkapa 20-luvun Charleston-juhliin soveliaan lierihatun, samettipannan ja tupakkaimukkeen. Varaa mukaan myös lasilliset vuosikertajuomaa ja musiikkia tanssimista varten.

Älkääkä unohtako ikuistaa näitä treffejä!

11. Hikisiä treffi-ideoita

Liikunta aina kortilla lapsiperhearjessa?

Jos molemmat saavat mielihyvää hikijumpasta, voitte toinen toisianne tsempaten huhkia esimerkiksi 30 minuutin treenivideon tahtiin.

Treffilaatikosta löytyy tietenkin oheisrekvisiitaksi hikipannat ja vanhat t-paidat. Lopuksi voitte suorittaa sensuellin yhteisvenyttelyn.

12. Leikkikää lottomiljonäärejä

Nty treffipakkauksesta pilkistää huolellisesti taiteiltu miljoonan sekki!

Pääsettekö yksimielisyyteen, minkä miljoona-asunnon valitsisitte netti-ilmoituksista? Miten kiertäisi maailmanympärysmatkanne? Minkä pikku bisneksen keksisitte näennäispuuhasteluksi – kahvila, startup vai erikoispuoti? Mitä ostaisitte toisillenne lahjoiksi?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä

Pysy kartalla ja tilaa Kaksplussan uutiskirje

X