Anna: Kirsi Alm-Siira on rehellinen tyttärilleen epäsuotuisasta menneisyydestään peruskoulussa: ”Kiusasin opettajia”

Kirsi Alm-Siira paljastaa Annassa, että ei ollut luokan seesteisin oppilas kouluvuosinaan.

Teksti Anniina Rintala
Kuvat Liisa Valonen
Kirsi heitettiin lukiosta ulos peräti kahdesti.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, 48, on rehellinen kouluikäisille tyttärilleen Stellalle, 14, ja Patricialle, 10, omasta menneisyydestään.

Kirsi kertoo Anna-lehdessä, että hänellä oli etenkin peruskoulun seitsemännellä luokalla vaihe, jolloin opettajatkin saivat tuta hänen päähänpistonsa.

Kirsi kävi kouluaan lapsuutensa kotikaupungissa Porissa.

– Olin rääväsuu, ja kiusasin opettajia. Työnsin esimerkiksi luokkahuoneenoven lukkopesään jotakin mönjää, eikä opettaja saanut ovea auki.

Kirsi ei muista paljoakaan tuosta ajasta tai siitä, mikä sai hänet toimimaan vastoin sääntöjä. Hän kertoo kuitenkin, että ei voinut sietää sitä, että pyydetään tekemään jotakin, mutta toivetta ei perustella mitenkään.

– Olen kertonut omille tyttärilleni kouluvuosistani. He tietävät, että peruskoulun 7. luokalla keskiarvoni oli 6,1. Peruskoulun päättyessä se oli taas melkein yhdeksän.

Vaikka peruskoulun loppu oli seesteisempää, lukiosta Kirsi heitettiin ulos peräti kaksi kertaa.

Viimeisen lukiovuoden Kirsi kävi normaalisti ja pääsi myös ylioppilaaksi. Sen jälkeen Kirsille urkeni hiljalleen toimittajanura.

Kirsi kertoi vuonna 2016 Kaksplussan haastattelussa, että haluaa kasvattaa lapsensa niin, että he eivät huolestuisi virheistä.

– Korostan lapsille sitä, että mokia ei tarvitse pelätä. Jos pudotan lasin lattialle, he huutavat jo kuorossa ”ei haittaa”, koska niin aina sanon heille vastaavassa tilanteessa. Olen itse pelännyt lapsena vahinkoja, enkä halua tartuttaa sitä heihin.

Lue lisää Annan numerosta 5/2023 tai verkosta, miten vuoroviikkovanhemmuus on eron jälkeen sujunut Kirsin perheessä!

Lue myös: Eronnut Satu Taiveaho Annassa: ”Olen luvannut lapsille, että tämä koti on pysyvä”

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä