Raskaus 03.01.2018 Päivitetty 29.01.2021

12 outoa asiaa, joihin raskaana olevat helposti syyllistyvät

Odottavat äidit saattavat tehdä mitä kummallisimpia asioita ja kohdata hyvinkin omituisia mielitekoja. Melkein kaikesta voi onneksi syyttää noita viheliäisiä raskaushormoneja.

Teksti
Riikka Heinonen

Raskaus saa tekemään todella kummallisia juttuja, vaikka tuleva äiti muuten olisi luonteeltaan tasapainoinen ja järkevä. Netmums-sivusto listasi raskaudenaikaisia tapoja, jotka silloin tuntuvat ihan normaaleilta, mutta saattavat raskauden jälkeen huvittaa. Myönnä pois, että ainakin osa näistä 12 oudosta asiasta kuulostaa jollakin tavalla tutulta.

1. Teet ainakin neljä raskaustestiä.

Vihdoinkin raskaustestiin ilmestyi kaksi viivaa merkiksi siitä, että olet raskaana! Mutta olivat viivat sitten kuinka vahvoja tahansa, teet vielä ainakin kolme lisätestiä ihan vain varmistaaksesi asian.

2. Pissainen raskaustesti kulkee mukanasi kaikkialle.

Positiivinen raskaustesti on ensimmäinen tärkeä todiste siitä, että todella olet raskaana. Joten mitä siitä, että testi on aivan pissan peitossa! Se solahtaa silti käsilaukkuusi, josta kaivat sen esiin ja esittelet sitä jännittyneenä perheellesi ja ystävillesi – ja melkein jopa kadulla vastaan tuleville. Ei kannata kuitenkaan loukkaantua, mikäli ystäväsi eivät halua ottaa testiä käteensä katsoakseen sitä tarkemmin.

3. Järjestelet koko kodin uuteen uskoon.

Sitä kutsutaan pesän rakentamiseksi. Vatsasi kasvaessa intosi – ja pakkomielteesi – kodin uudelleenjärjestelyyn vain kasvaa kasvamistaan. Lopulta otat avuksesi suuret mustat jätesäkit, joihin olet valmis heittämään KAIKEN ylimääräisen. Kuten puolisosi kengät, jotka hän on potkaissut jalastaan keskelle eteistä.

4. Syöt ällöttäviä ruokayhdistelmiä.

Raskauden aikaiset mieliteot ovat omituistakin omituisempia. Suolakurkkuja ja jäätelöä, nam! Vaan minkä sille mahtaa, jos vauva välttämättä haluaa sipuli-mansikka-smoothien. Ja onhan se nyt hauska huomata, miten huonovointiselta puolisosi näyttää ruokailuasi seuratessaan.

5. Tasapainottelet erilaisia esineitä vatsakumpusi päällä…

…nähdäksesi saako vauva potkaistua ne pois. Höyhen – todellakin! Lautanen – ei onnistu!

6. Nuuhkit kaikkea mahdollista.

Monet raskaana olevat yllättyvät siitä, miten paljon tarkemmaksi hajuaisti oikein muuttuu odotuksen aikana. Uuden aistisi ansiosta sinusta tulee hajujen asiantuntija. Hajuvedet, ruoka, toiset ihmiset – kukapa olisi arvannut, että maailma osoittautuukin niin lemuavaksi paikaksi? Pahinta tässä uudessa, tarkemmassa aistissasi on se, että kaikenlaiset hajut saavat sinut oksennuksen partaalle.

7. Itket, itket ja itket vielä vähän lisää.

TV-ohjelmat, mainokset, kadulla kulkevat vanhukset…aivan kaikki saa sinut purskahtamaan itkuun. Nyyhkytä rauhassa, siitä voit ainakin syyttää raskaushormonejasi.

8. Kirjoitat pakkomielteisesti erilaisia listoja.

Sinulla on lista sairaalakassiasi varten, lista synnytyssuunnitelmastasi, lista mahdollisista tyttöjen ja poikien nimistä. Sinulla on niin monta erilaista listaa, että joudut todennäköisesti tekemään vielä listan kaikista listoistasikin.

9. Siivoat, siivoat ja siivoat vielä vähän lisää.

Kotinne ei ole milloinkaan ollut näin siisti. Kiillotat keittiön tasoja taatusti vielä silloinkin, kun lapsivetesi menevät. Toisaalta onkin hyvä, että koti on supersiisti, kun vauva muuttaa luoksenne. Sen jälkeen sinulla ei nimittäin enää olekaan aikaa tai voimia siivoamiseen.

10. Sekoat mahdollisista vauvan nimistä.

TV-ohjelmien loppukrediiteistä työtapaamisiin – jokainen nimi, jonka kuulet, voisi olla tulevan vauvasi nimi. Kunnes tapaat tosielämän Olivian ja hän osoittautuukin aika rasittavaksi tyypiksi. Äh, se nimi saa lähteä listaltasi saman tien.

11. Olet ylpeä pieruistasi.

Raskaus antaa sinulle ilmaa – ja vieläpä runsaasti. Ehkä muistat vielä ajan, jolloin häpesit pieraistessasi kumppanisi edessä. Se on mennyttä se, sillä nyt olet suorastaan ylpeä päästäessäsi trumpetin ääntä muistuttavia paukkuja. Odotas vaan, täältä tulee seuraava…!

12. Halailet öisin tyynyäsi.

Ennen painauduit öisin kumppanisi selkää vasten, mutta nyt raskaana ollessasi olet vaihtanut hänen selkänsä uuteen halailukaveriin: jättimäiseen makkaranmuotoiseen tyynyyn, jonka asettelet huolellisesti masuasi vasten ja jalkojesi väliin tukemaan kasvavaa vatsaasi. Ja mikä parasta: uusi tyynysi ei koskaan kuorsaa.

Lähde: 13 weird things we all do when we’re pregnant

Lue myös:

Raskausajan oudot mieliteot – Näin hulluja asioita odottajat himoitsevat

Näin hormonit muuttavat odottajaa

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X