Raskaus 28.05.2020

Nyt sitä saa! Uudet äitiyspakkaukset lähtivät jakoon – ensimmäiset perheillä jo tällä viikolla

Ensimmäiset vuoden 2020 äitiyspakkaukset ovat nyt matkalla vauvaperheisiin.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Kela / Veikko Somerpuro
2 kommenttia

Äitiyspakkauksen 2020 toimitus on alkanut! Vauvaperheisiin kuumeisesti toivottua uutukaista aletaan vihdoin jakaa. Viime vuoden äitiyspakkaukset ovat loppuneet, ja nyt on uusien kuosien aika. Ensimmäiset vuoden 2020 äitiyspakkaukset toimitetaan koteihin tämän viikon aikana.

Tämän vuoden pakkaus on siitä kiinnostava, että tulevat vanhemmat pääsivät ensimmäistä kertaa äänestämällä vaikuttamaan pakkauksen sisältöön.  Tämän vuoden ulkohaalarikuosi on vanhempien valitsema. Voittaja valikoituikin selvällä äänten enemmistöllä.

Pakkaukset toimittavan Porvoon kirjakeskuksen mukaan se vastaa kaikkien, vuoden aikana yli 30 000 äitiyspakkauksen pakkaamisesta ja toimittamisesta perheisiin.

Nämä äitiyspakkaus 2020 kätkee sisäänsä

Kirkkaita värejä on tämän vuoden vauvanvaatteissa käytetty tyylikkäinä tehosteina. Tosin vanhempien valitseman ulkohaalarin väri on monia edeltäjiään tummempi. Tumma haalari on armollisempi tahroille.

Äitiyspakkauksen 2020 toimitus on alkanut. Kuvassa ulkohaalari, jonka kuosissa seikkailevat valkoiset karhut tummansinisellä pohjalla.

Ulkohaalarin kuosi on vanhempien valitsema.  Kuva: Kela / Veikko Somerpuro

Luontoaiheiset lasten nimet ovat pop. Luonto- ja eläinaiheisia kuviointeja löytyy äitiyspakkauksestakin, ulkohaalaria ja makuupussia myöten.

Tänä vuonna uutuutena pakkauksessa on jatkopala, joka takaa bodyille pidemmän käyttöiän vauvan kasvaessa. Muuten 56 tuotteen valikoima on pysynyt ennallaan.

Kaikki äitiyspakkauksesta löytyvät tuotteet täyttävät Suomen ja EU:n lainsäädännön turvallisuusvaatimukset.

Näin äitiyspakkauksen saa

Vuoden 2020 äitiyspakkausta aletaan jakaa, kun edellisen vuoden äitiyspakkaukset ovat loppuneet. Tänä vuonna uudet äitiyspakkaukset lähtevät jakoon todennäköisesti touko-kesäkuussa.

Äitiyspakkauksen vaihtoehtona on ottaa äitiysavustus rahana. Summa on 170 euroa.

Äitiyspakkausta tai rahallista avustusta haetaan Kelalta, kun raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää eli noin 5 kuukautta mutta viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa.

Hakemuksen tekijän täytyy asua vakituisesti Suomessa.

Kelan hakemukseen täytyy liittää neuvolan terveystarkastuksesta saatu raskaustodistus. Jos adoptioperhe hakee äitiyspakkausta, hakemukseen liitetään todistus adoptoitavasta lapsesta.

Mutsis on -blogi: Äitiyspakkaus 2019 vs 2020 – vertailu vaate vaatteelta

Ihan mamina -blogiÄitiyspakkaus 2020 on julkaistu! Arvostelin sisällön

Äitiyspakkauksen ihanat makuupussit ennen ja nyt – näistä kuvioista tunnistat ikätoverin!

Lue myös

Kommentit (2)

Ihania olivat kaikki mitä eilen posti toi <3

Onpas hirveitä. Koska näistä suomalaisista ”desing”roskista päästään eroon?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X