Raskaus 21.02.2024

Anna: Tuija Pehkonen ja vauva olivat hengenvaarassa – ”Vieläkin aiheesta on vaikea puhua”

Raskauden dramaattinen päätös poiki Tuijalle tärkeän oivalluksen.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Arto Wiikari / OM-arkisto

Juontaja ja mediayrittäjä Tuija Pehkonen, 38, avautuu Anna-lehden haastattelussa loppuraskautensa pelottavista käänteistä.

Tuija ja hänen puolisonsa Eero Ettala, 39, ovat kahden pienen pojan vanhemmat. Esikoinen on kolme vuotta, nuorempi puolivuotias.

Raskaus ei ollut helppo, koska Tuija kärsi hyperemeesistä eli poikkeuksellisen voimakkaasta raskauspahoinvoinnista. Olo meni kerran niin heikoksi, että hän joutui sairaalaan nestetiputukseen.

Annassa Tuija muistelee, miten perhe oli kesällä viettämässä mökillä viikonloppua reilusti ennen vauvan laskettua aikaa. Tuijalle nousi korkea kuume. Sairaalassa selvisi, että kuumeen syynä oli verenmyrkytys.

Tuijan vointi heikkeni nopeasti, ja lapsi syntyi ennenaikaisesti kiireellisellä sektiolla.

– Sairaalassa viettämämme viikot ovat tähänastisen elämäni pelottavimmat, ja vieläkin aiheesta on vaikea puhua. Olen tosi kiitollinen suomalaiselle sairaanhoidolle siitä, että me molemmat olemme hengissä, Tuija sanoo Annassa.

Hurja kokemus kasvatti. Haastattelusta käy ilmi, että Tuija ei halua käyttää aikaansa asioiden pelkäämiseen, vaan panostaa mieluummin unelmointiin ja hetkessä elämiseen.

– Opin viime vuonna, että kulman takana voi olla aina odottamassa aivan kauheita asioita. Sairastuin yllättäen ja olin kuolla. Sen jälkeen en osaa enää pelätä tulevaa. Uskon mieluummin, että ihan yhtä suurella todennäköisyydellä kulman takana voi odottaa myös hyviä asioita.

Miten Tuija Pehkonen ja Eero Ettala jakavat arjen vastuut? Minkä tärkeän opin Tuija sai äidiltään? Lue koko juttu Annan numerosta 8/2024 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Tuija Pehkonen ja Eero Ettala saivat vauvan – suloinen perhe poseeraa nyt nelihenkisenä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X