Raskaus 15.06.2017 Päivitetty 14.08.2019

Keskenmenon kokeneet Kaija Stormbom, 54, ja Antti Lindtman, 34, Annassa: ”Tämä vauva on meille ihme”

Kaija Stormbom ja Antti Lindtman kertovat Anna-lehdessä, miten 10 vuoden odotus palkittiin: Kaija on vihdoin raskaana ja Antista tulossa isä. Pariskunnan taival ei kuitenkaan ole ollut helppo, vaan matkan varrelle mahtuu myös traaginen menetys.

Teksti
Anna Mäkelä
Kuvat
Heli Hirvelä

Suhteestaan aiemmin vaitonaiset Kaija Stormbom ja Antti Lindtman kertovat nyt avoimesti Anna-lehden haastattelussa parisuhteestaan, vastoinkäymisistään sekä tulevasta perheenlisäyksestään.

SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman ja hänen vaimonsa Kaija Stormbom uskoivat onneaan tuskin todeksi, kun raskaustestiin piirtyi kaksi sinistä viivaa.

– Antti ei ensin uskonut, että haaleakin viiva tarkoittaa positiivista tulosta, Kaija kertoo nauraen.

Kaijalle ja Antille tuleva vauva on ihme, jota on odotettu yli kymmenen vuoden ajan.

Haaveena yhteinen lapsi

Pariskunta tiesi jo varhain, että he haluavat myös yhteisen lapsen. Yrityksistä huolimatta lasta ei kuulunut, joten pari hakeutui tutkimuksiin ja hedelmöityshoitoihin. Pettymysten seuratessa toistaan pariskunta päätti jo kertaalleen luovuttaa.

Päätös ei kuitenkaan pitänyt, vaan he aloittivat hoidot uudestaan. Toukokuussa 2016 Kaija oli vihdoin raskaana.

Vaikka kaikki vaikutti olevan hyvin, Kaija ja Antti päättivät kertoa iloiset uutiset vasta elokuussa, kun raskautta olisi takana lähes neljä kuukautta.

Milloin on lapsettomuushoitojen aika?

Anna Stormbom ja Antti Lindtman selvisivät yhdessä lapsen menettämisen aiheuttamasta syvästä surusta.

Kaija ja Antti pitävät tulevaa lastaan ihmeenä.

”Vauva ehti olla olemassa vain meille”

Pariskunta ei kuitenkaan päässyt kertomaan vauvauutisia, sillä vain viikkoa ennen uutisen suunniteltua julkistamista Kaijalle nousi korkea kuume, joka paljastui infektion aiheuttamaksi. Tulehdus oli levinnyt kohtuun ja johti hartaasti odotetun vauvan menettämiseen.

Kaija joutui synnyttämään kuolleen vauvan, ja yhdessä heidän oli hyvästeltävä pienokainen. Kaijan oli jäätävä sairaalaan viideksi vuorokaudeksi, eikä Antti poistunut hänen luotaan.

– Emme ehtineet kertoa vauvasta, joten emme voineet kertoa menetyksestäkään. Vauvaa ei tavallaan ehtinyt olla olemassa muille kuin meille. Tuskan ja menetyksen kantaminen kahdestaan oli melkein liian raskasta, Antti kertoo.

Näin tunnistat keskenmenon oireet

Odotettu ihme

Vuoden loppuun asti pariskunta uskoi, että haave yhteisestä lapsesta olisi haudattava. Kaijan toivuttua toivo heräsi kuitenkin uudelleen. Lääkärikään ei nähnyt estettä uudelleen yrittämiselle.

Nyt Kaija on raskaana viidennellä kuukaudella, ja parin jääkaapin ovesta löytyy ultraäänikuva. Pelko ei kuitenkaan ole poissa.

– Jos tunnen jotain outoa, mietin, mitä se voi olla. Jos en tunne mitään, mietin, miksi en, tuntemuksiaan jatkuvasti tarkkaileva Kaija kertoo.

Kaija Stormbomin ja Antti Lindtmanin koko haastattelun voit lukea Anna-lehden numerosta 24. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Seitsemän keskenmenoa saanut äiti: ”Lapsemme on ihme”

Mira Luoti parisuhdekriisistään: Miehen alkoholin käyttö ajoi eri osoitteisiin

Kirsi Salo: 15 vuotta nuorempi mies käveli elämääni

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X