Raskaus 02.09.2020

Li Andersson, 33, saa vauvan!

Li Andersson paljasti tänään odottavansa esikoistaan. Vauvan laskettu aika on vuodenvaihteessa.

Teksti
Toimitus
Kuvat
OM-arkisto

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, 33, odottaa esikoistaan avopuolisonsa Juha Pursiaisen, 37, kanssa.

Li paljasti ihanan uutisen sekä Instagram- että Facebook-tilillään.

”Omaa elämää ei voi suunnitella liian tarkkaan, sen olen oppinut jo kauan sitten. Politiikasta olen oppinut sen, ettei kannata jäädä odottamaan mahdollisesti myöhemmin avautuvia mahdollisuuksia tai sopivia hetkiä, vaan mahdollisuuksiin on tartuttava silloin kun ne tulevat eteen.

Nyt minulle aukeaa mahdollisuus aivan uuden elämänvaiheen aloittamiseen. Jos kaikki menee hyvin, syntyy minulle ja puolisolleni Juhalle lapsi uudenvuoden tienoilla. Se on henkilökohtaisesti niin suuri ilon ja onnellisuuden aihe, että sille on vaikeaa löytää sopivia sanoja”, Li kirjoittaa.

View this post on Instagram

Iloisia uutisia⁣⁣ ⁣⁣ Omaa elämää ei voi suunnitella liian tarkkaan, sen olen oppinut jo kauan sitten. Politiikasta olen oppinut sen, ettei kannata jäädä odottamaan mahdollisesti myöhemmin avautuvia mahdollisuuksia tai sopivia hetkiä, vaan mahdollisuuksiin on tartuttava silloin kun ne tulevat eteen.⁣⁣ ⁣⁣ Nyt minulle aukeaa mahdollisuus aivan uuden elämänvaiheen aloittamiseen. Jos kaikki menee hyvin, syntyy minulle ja puolisolleni Juhalle lapsi uudenvuoden tienoilla. Se on henkilökohtaisesti niin suuri ilon ja onnellisuuden aihe, että sille on vaikeaa löytää sopivia sanoja. ⁣⁣ ⁣⁣ Olen tällä hetkellä unelmatyössäni opetusministerinä, mutta politiikka ei voi myöskään tarkoittaa sitä, että henkilökohtaiset unelmat voisi tai pitäisi sivuuttaa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole vielä nykypäivänäkään helppoa, ja ajattelen, että nämäkin lasikatot rikkoutuvat vain rikkomalla niitä.⁣⁣ ⁣⁣ Lapsen saaminen ei myöskään tarkoita, että olisin katoamassa minnekään. Aion jatkaa työtäni normaalisti joululomiin asti, tietenkin edellyttäen että oma ja lapsen terveys sen sallii. Monet miehet, kuten Antti Kaikkonen, Antti Häkkänen ja Paavo Arhinmäki ovat tulleet vanhemmiksi ministeriytensä aikana. Ministerin tehtävien hoitaminen äitinä on kuitenkin käytännössä mahdottomuus heti lapsen synnyttämisen jälkeen ja siksi minun tilalleni valitaan toinen henkilö hoitamaan opetusministerin tehtäviä ensi kevään ajaksi. ⁣⁣ ⁣⁣ Vasemmistoliiton sääntöjen mukaisesti puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous valitsee minulle tuuraajaan. Vasemmistoliiton puoluehallitus päättää esityksestään yhteiskokoukselle kokouksessaan 6.9. ⁣⁣ ⁣⁣ Perhevapaalla ollessani aion hoitaa puolueen puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävät ja kevään kuntavaalien mediaesiintymiset, hyödyntäen luonnollisesti puolueen muuta puheenjohtajistoa aina kun tarvetta on. ⁣⁣ ⁣⁣ Olen valtavan onnellinen ja iloinen tästä lahjasta, ja haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että naisten ei ole pakko valita omien lasten tai oman poliittisen uran välillä. Saa unelmoida, ja omia unelmiaan saa tavoitella.

A post shared by Li Andersson (@lindrssn) on

Li Andresson piikitteli mediaa vuosi sitten raskaushuhuista

Jo vuosi sitten huhuttiin, että Li Andersson olisi raskaana. Iltalehti oletti, että Anderssonin järjestämä tiedotustilaisuus koskisi raskausuutisia.

Andersson piikitteli asiasta mediaa heti tiedotustilaisuutensa aluksi.

– Jos joku teistä joskus mielessään on pohtinut, että miksi me tarvitsemme tasa-arvoa lisäävän perhevapaauudistuksen tähän maahan, niin kehottaisin miettimään tilannetta, jossa 32-vuotias nainen on pitämässä tiedotustilaisuutta tulevaisuudestaan ja kaikki heti olettavat sen liittyvän siihen, että hän kertoo olevansa raskaana. Mutta näin ei ole, Andersson tällöin totesi.

Andersson kertoi tiedotustilaisuudessa muun muassa tavoittelevansa jatkokautta Vasemmistoliiton johdossa.

Lin poliittinen ura alkoi 25-vuotiaana Turun kaupunginvaltuustossa 2012, jolloin hän oli kuntansa äänikuningatar. Nyt hän on toisen kauden kansanedustaja ja ensimmäistä kertaa Suomen hallituksessa.

Lue myös: Huippu-uraa tekevä Maria Mäkynen, 31, pettyi raskaana kohteluunsa – ”Minua ei enää ’vaivattu’ asioilla”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X