Raskaus 07.06.2015 Päivitetty 10.08.2021

Lukijat kertovat: näin raskausmahaani kommentoitiin

Raskaana oleva saa kuulla vauva­masustaan kaikenlaista. Kiitos lukijoille kommenteista.

Teksti
Liisa Järvinen
4 kommenttia

”Olimme kolme naista kaikki raskaana, ja vieressä oli ystäväni lapset. Tovin katsottuaan poika tokaisi mietteliäänä minulle: ’Hmm… Tuossa on vähän kyllä läskiäkin!’”

”’Toivottavasti siellä on nyt se tyttö teille näiden poikien lisäksi’, sanoi täysin tuntematon nainen, joka oli menossa naapurille kylään. Oli tainnut naapuri juoruta ihan omiaan! Ja poikahan sieltä tuli.”

”Kun tuskastelin pömppöni kokoa peilin edessä vatsankasvatuksen loppumetreillä, mies totesi, että ’johan tuosta puolet helpottaa pieraisemalla’.”

”Miespuolinen tuttu totesi nähdessään minut raskaana, että ’sinut on näköjään siirretty siitokseen’.”

”Odotin kaksosia, ja laskettuun aikaan oli vielä kaksi kuukautta, mutta maha oli valtava. Oli kesä ja todella kuuma ilma. Vaapuin kaupalle, jonka piha oli täynnä työmiehiä. He juttelivat iloisesti, mutta kun he näkivät minut, tuli aivan hiljaista. Olisi voinut kuulla neulan tippuvan lattialle. Hetken he katselivat suut auki, ja sitten kajahti: ’Jumankauta siinä on plikalla mahaa! Joko siellä on kolme tai sitten on mennyt yliajalle ja pahasti!’”

”’Ihan selvä poikamaha sinulla! Ihan kuin jalkapallo!’ Tyttö sieltä tuli.”

”Istuin bussipysäkillä ihan loppuvaiheessa raskautta ja söin Pätkis-patukkaa. Viereeni tuli istumaan juoppo, joka totesi, että ’kannattaisikohan pikkuhiljaa lopettaa suklaansyönti, kun olet noin lihava’. Ukko meni hiljaiseksi, kun totesin, että ’kyllä tämä ihan munasta johtuu eikä suklaasta’.”

”Mieheni on kutsunut minua kolmessa ensimmäisessä raskaudessa rakastavasti taistelunorsu Tantoriksi. Sitten taisin jossain julkisella paikalla kertoa nimityksestä, ja neljännessä raskaudessa ei enää Tantorista kuultu. Aika sääli, sillä tunnistin itseni nimestä hyvin.”

”Laskettuun aikaan oli pari kuukautta, ja ylläni oli oranssi trikootoppi, kun kaverin äiti laukaisi tervehdyksensä: ’Katsohan, sinähän olet kuin se plussapallo!’”

”Kaksosten loppuraskaudessa usein ihmeteltiin, että onko siellä muka kaksi. Olihan siellä; melkein kuusi kiloa yhteensä ja metrin verran pituutta.”

”’Ei sinun tarvitse yksin koko maailmaa kansoittaa’ oli aika yleinen kommentti, kun odotin neljättäni.”

”’Ei kyllä huomaa, että olet raskaana.’ Se oli aika loukkaava kommentti, koska tiesin varsin hyvin, että mahani oli pieni. Olisin halunnut ison masun.”

”Kaksi kuukautta synnytyksen­ jälkeen melkoisen humalainen jamppa kysyi baarissa, että tiedänkö olevani raskaana!”

”Olin viimeisillä viikoilla raskaana, ja mahani oli oikeasti valtava. Eräs tuttava tuumasi, että kohta minun täytyy kuljettaa mahaani kottikärryillä, jotta jaksan kantaa sitä.”

”Jo puolessa välissä raskautta minulle sanottiin: ’Ei kenellekään tule yleensä tuollaista mahaa’ ja ’Onko siellä neloset?’. Kuulin näitä kommentteja niin paljon, etten nauttinut mahan kasvamisesta.”

”’Onpa miehekäs maha’, hihitteli yksi tuttu mies.”

”Kuopuksen laskettu aika oli 3.9. Koulujen päättymisen johdosta menin 2.6. kukkakauppaan ostamaan kukkia. Astuin kauppaan sisään ja tervehdin myyjää, joka katsoi minua pitkään päästä varpaisiin – ja huudahti: ’Voi herranjestas, olet sitten vielä uskaltanut kauppaan asti lähteä!?’”

”Kaksosten syntymän jälkeen sukulainen tuli visiitille ja tokaisi ensi töikseen, että ’Jäikö se kolmas vielä vatsaan’. Ei naurattanut.”

”’Kaksi vielä, niin sinulla on seitsemän veljestä’ ja ’Meinaatko vielä yrittää tyttöä?’. ’Jumala sanoi kyllä, että lisääntykää ja täyttäkää maa, mutta ei sinun tarvitse sitä yksin tehdä.’ ’Montako isää niillä on?’.”

Lue myös

Kommentit (4)

En itse loukkaannu typeristä kommenteista, mutta olen hiljattain ihmetellyt ison vauvavatsani kommentteja; esim. ”en yhtään huomaisi että olet raskaana” (ihan kuin aina oisin yhtä iso)…
Kuitenkin jotkut ovat ihmetelleet, että laskettu aikani on vasta kolmen kuukauden päästä :D Mieheni onneksi ei kommentoi vatsaani, lähinnä ihaillut kasvaneita meijereitäni :D

Pelkkiä negatiivisia/ negatiivisiksi koettuaj/ koettavia kommentteja!! Eiks mitään positiivisia kommentteja?

Monet kuvittelevat vain olevansa harmittoman hauskoja. Eivät ehkä ymmärrä, että odottava äiti ei ehkä jaksa ottaa näitä ”hassunhauskoja heittoja” huumorin kannalta. Jotkut kuvittelevat raskausmahan olevan ehkä äidin kehosta erillinen asia, eivätkä tajua, että kenenkään vartaloa ei tule asettaa vitsailun kohteeksi. Varsinkin kun kyse on niin kauniista ja äidille herkästä asiasta.

Raskausmahat – ne kaikki eri kokoiset ja näköiset, ovat mielestäni hyvin kauniita, ja oli aika harmillista lukea näitä kommentteja, mitä jotkut raskaana olevat ovat saaneet. Ihmiset osaavat kyllä olla todella ajattelemattomia.

Tsemppiä kaikille ihanille raskaana oleville naisille! =)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X