Raskaus 06.09.2019 Päivitetty 27.01.2022

Miksi raskaana itkettää ihan kaikki? Lukijat jakavat torveloimmat pillityksensä: ”Itkin, kun lätty repesi”

”Huutoitkin, kun Jaakko Saariluoma räppäsi Putouksessa.” Mistä järjettömät raskausitkut johtuvat? Lue päättömimmät pillitykset ja selitykset suruhormonihuurulle.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock
4 kommenttia

Raskaana itkettää mystisinkin pikkuasia. Kun kysyimme lukijoilta, mikä kaikki itkettää, varsinkin myötätuntoitkut ja epäreiluudesta vollottaminen saivat megalomaanisia mittasuhteita.

Elottomien esineiden surkeat kohtalot

”Kun unohdin maksamakkarapötkön yöksi huoneenlämpöön. Se ei itkettänyt, etten saanut maksamakkaraa, vaan kävi sääliksi pötköä. Kun on joutunut yön olemaan pöydällä ja sitten joutuu roskiin.”

”Vauvanvaatteita lipastoon viikatessani itkin niille vaatteille, koska jäivät yksin sinne siksi aikaa kunnes vauva syntyisi. Itkin myös tyhjille maitopurkeille ja shampoopulloille.”

Telkkari-itkut

”Jos joku itki telkkarissa, tai livenä, niin itkin minäkin! Oli asia iloinen, surullinen, pieni herttainen sana, ihan mikä vaan, minulla oli hanat auki. Erikoisimpana varmaan jäänyt mieleen, kun tuli telkkarissa Putous. Jaakko Saariluoma lopetti silloin ohjelmassa ja oli sen ’kunniaksi’ tehnyt räppikipaleen. Itkin huutoitkua samalla kun katsoin sitä! En edes muista sanoja, menivätkö ne tunteisiin. Olin itsekin ihan että ei hitto, mikä mulla on, mutta en vain voinut lopettaa.”

”Itkin luontodokumenteille ja jos haisin hielle.”

”Masterchef Australia! Itketti, kun joku voitti jonkin kilpailun, ja itku tuli varsinkin, kun joku joutui lähtemään kotiin! Ja auta armias kun tuli se jakso, jossa läheiset tulivat käymään.”

Hätä tuli

”Kun ambulanssi ajoi ohi pillit pällä. Nyt on jollakin hätä.”

”Olimme kaupassa mieheni ja lapsen kanssa. Mies oli ostoskärryjen puikoissa ja kyydissä istui tyttömme. Kadotin heidät ja itkuhan siinä hyllyjen välissä tuli. Olivat kateissa ehkä minuutin…”

Ihmisten ihanuus

”Kun tuli aikoinaan sanaharkkaa miehen kanssa jostain mitättömästä asiasta ja sen jälkeen hän tuli kaupasta kotiin mukanaan pieni avaruusbody tulevalle pojallemme.”

”Kun ajelin eräänä ruuhka-aamuna töihin ja näin, miten kaksi miestä oli pysähtynyt työntämään vanhemman rouvan autoa, joka oli sammunut risteykseen.”

”Vuosi sitten odotin toista lastani, oli todella paha pahoinvointi. Itkeä pillitin, kun 3-vuotias esikoiseni kävi vessassa halaamassa minua, silittämässä selästä ja kuiskimassa vauvalle masuun: ’Älä okseta äitiä, rakas vauva.'”

Moniongelmaitkuiset

”Itkin sille, kun sain niin hyvin veronpalautuksia sekä sille, jos joku päästi suojatiellä minut kadun yli. Ja itkin myös sille, etten jaksanut syödä pitsaa lähes yhtään.”

”Moni asia itketti. Meni ihan hermo itseenikin sen suhteen. Voi luoja, että oli kamalaa, jos juustohöylä oli väärässä paikassa ja yöllä lakanat vähän rytyssä. Useasti aamulla mietin, että millehän asialle tänään poruutetaan.”

”Itkin kun mandariinit loppuivat ja en ehtinyt enää kauppaan niitä lisää ostamaan. Olinhan syönyt vasta 2 kiloa niitä päivän aikana. Itkin, kun tiellä oli jäniksenpoikanen ja se oli niin söpö. Sekä itkin, jos tuli intto miehen kanssa siitä, mitä ruokaa tekisimme ja en saanut haluamaani ruokaa.”

Lue myös: Näin hormonit muuttavat odottajaa – raskaana kaikki itkettää ja iho on kuin jonkun toisen

Liian hyviä iltasatuja

”Lasten satukirjoissa sellaiset kohdat, joissa käsitellään kiusaamista, syrjintää tai kuolemaa. Lapset ihmettelee, kun äiti alkaa vollottamaan kesken iltasadun lukemisen.”

”Kun töissä luin lapsille jotain Frozen-sarjan kirjaa, aloin pillittää. Piti lopettaa lukeminen ja poistua vähin äänin paikalta! Myöhemmin luin lopun itsekseni ja olihan se onnellinen loppu, mutta kyynelkanavat aukesivat taas.”

Ruokakatastrofi

”Mansikkajäätelö ei ollutkaan mansikkajäätelöä, vaan vaniljajäätelöä mansikkakastikkeella.”

”Suurin itku taisi tulla siitä, että mies ei ostanut kaupasta nallekarkkeja, vaan luuli sen olleen vitsi: ’Ethän sä oo koskaan ennenkään niitä syönyt.'”

”Otin jääkaapista lätyn välipalaksi, ja se repesi. Ja se oli viimenen.”

”Se, kun kaadoin yöllä vesimukin lattialle! Voi sitä draaman määrää.”

Raskaana itkettää myös vauvaonni

”Vauvan liikkeet massussa toivat aina ja joka kerta onnenkyyneleet silmäkulmaan.”

”Joka ikinen ilta soitimme musiikkia, lauloimme, kerroimme satuja tai muuten vietimme meidän iki-oman iltahetken mieheni kanssa masu-asukillemme. Itkettää vieläkin tätä kirjoittaessa, vaikka lapsi on 1v 4kk.”

”Olen aina ollut ja tulen varmaan olemaan hyvin epävarma ulkonäöstäni. Kuulin loppuraskauden aikana ystävältäni kommentin: ’Sähän ihan hehkut.’ Olin niin otettu, että liikutuin ja itkin vuolaasti.”

Lue Hutimeni-blogi: Mikä äitiä itkettää?

Kommentit (4)

Tiellä oli kuollut orava. Se itketti mua monta päivää. Lisäksi kaupassa vanhemman rouvan rahat eivät riittäneet keksipakettiin, perässä oleva laitapuolen kulkija osti hänelle nämä keksit. En pystynyt pidätellä itkua.

Elokuva Forrest Gump oli kertakaikkisesti liikaa, siitä itkemisestä loppua meinannut tullakaan..

Muistan, kun odotin esikoistani v. -83. Luin silloin, jostakin, että äidin herkkyys on tarkoituksenmukaista. Lapsi tarvitsee herkän äidin.

Siinä se selitys.

Herkistelin näille kommenteille. Enkä ole edes raskaana….

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X