Raskaus 13.04.2016 Päivitetty 15.06.2021

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Miten järjestää tyylikkäät baby showerit? Lue fitness-tähti Mari Valosaaren vinkit!

Teksti
Otso Karhu
Kuvat
Anton Reenpää/Otavamedia

Perinteisesti vauvakutsut järjestetään ystävien toimesta, ja ne ovat usein odottajalle yllätys. Jos kuitenkin haaveilee luksusvauvajuhlista, on odottajan usein tehtävä järjestelyjä itse.

Kaksplussan bloggaaja Mari Valosaari järjesti hiljattain suuren luokan baby shower -kutsut itselleen.

– Se on päivä, jolloin äiti saa viimeisiä kertoja keskittyä itseensä, jonka jälkeen vauva vie huomion. Nyt sain viettää päivän itseni ja ystävieni kanssa, Mari sanoo.

Kokosimme Marin opastuksella viisi vinkkiä, joiden avulla järjestät itsellesi tai ystävällesi ylellisen vauvasuihkun tähtien tyyliin.

1. Kutsu sopiva määrä vieraita

Kutsu tapahtumaan väkeä sen mukaan, että järjestelyjen vaiva ei muodostu liian isoksi. Äidin viihtyminen on tärkeintä. Valosaaren juhlissa paikalla oli 23 ystävää.

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Lue myös: Vinkkejä vauvakutsuihin: 5 baby shower -tarinaa

2. Jaa kutsut helposti Facebookissa

Kutsukortteja voi ostaa tai tehdä itse. Mari Valosaari käytti kuitenkin modernia, jopa parhaimmaksi havaittua tyyliä: Facebook-kutsuja.

Facebookissa voi tehdä joko tapahtumakutsun tai aloittaa aiheesta viestiketjun.

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Lue myös: 8 ikimuistoista tapaa kertoa raskaudesta

3. Varaa ihana paikka tai tuunaa kotisi

Valosaari löysi Villa Grande -huvilan Facebookista, missä omistaja kertoi luovuttavansa tilat päiväksi ilmaiskäyttöön hyvän tapahtuman puolesta. Villa Granden vuokrahinta on normaalisti yli 800 euroa päivältä.

Villa Grandessa on kaikki mukavuudet: sauna-, takka- ja grillitilat, poreamme, uima-allas, kuntosali, äänentoisto- ja karaokelaitteet sekä videotykit, solarium, biljardipöytä sekä lautapelejä ja muita harrastevälineitä.

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Jos haluaa hienomman vuokratilan, kannattaa asiaa kysellä mahdollisimman pian. Monissa paikoissa varaukset on tehty jo kuukausiksi eteenpäin, mutta myös tyhjiä viikonloppuja voi jäädä kalenteriin. Hinnat vaihtelevat paljon. 
Jos erityistä tilaa ei saa vuokrattua, voi aina ”tuunata” oman kotinsa. Tai saisiko talonyhtiöltä saunavuoron käyttöön? Löytyisikö kerhohuoneelta pelejä? Lainaisiko naapurin nuoriso Play Stationin ja Sing Star -karaokelaitteet?

Myös hienompia astiastoja tai koristeita voi kysyä lainaksi.

4. Panosta tarjoiluihin, harkitse pitopalvelua

Vaikka Valosaari järjesti juhlansa itse, oli hän tyytyväinen, ettei joutunut itse kokkaamaan. Koko juhlaseurueelle ruoan laitto voi olla odottajalle kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Pitopalvelun tilaaminen hoitaa ruoan valmistuksen, esiinlaiton, tarjoilun ja siivouksen.

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Valosaaren juhliin ruoat loihti pitopalvelu Pilke. Heillä eri menuiden hinnat olivat noin 30 euroa henkilöä kohti. Pitopalveluiden hinnat vaihtelevat yleisesti 20 ja 50 euron välillä per henkilö. Catering-palveluita löytää paikkakuntakohtaisesti Google-haulla.

Onko ystäväpiirissäsi kokkia tai ruoanlaiton ystävää? Voisiko jonkun kaverisi palkata hoitamaan ruoka- ja tarjoilupuoli, joko rahalla tai myöhemmällä vastapalveluksella?

Lue myös: Ristiäiset, vauvan ensimmäinen juhla

5. Suunnittele hauskaa ohjelmaa

Valosaari sai juhliinsa paljon kauneudenhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä ohjelmanumeroita. Hän kutsui ystäviään ja yhteistyökumppaneita tekemään erilaisia iho- ja kasvohoitoja, hierontoja, akupunktiota ja hemoglobiinin mittausta.

Näin järjestät ylelliset baby showerit – Mari Valosaaren 5 vinkkiä

Ilman kontakteja hoidot ja esittelijät maksavat kymmenistä satoihin euroihin. Kysy diileistä palveluntarjoajilta. Isompiin tapahtumiin voi myös kysyä sponsorointia, jolloin tuotteita ja esittelyjä voi saada ilmaiseksi.

Käytä mielikuvitusta. Osaako joku ystäväsi esimerkiksi tehdä kädentöitä, esittää musiikkia, hieroa tai vaikka ennustaa korteista?

Lue myös: Hullu lahjavinkkit tuleville vanhemmille! Baby shower -kortti, joka soittaa vauvan itkua

 

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X