Raskaus 21.02.2020 Päivitetty 24.02.2020

Perhebloggaaja Terhi synnytti seitsemännen lapsensa: ”Pikatoimituksena saapui tämäkin käärö”

Terhin suurperhe täydentyi jälleen pienellä tyttövauvalla. Onnellinen äiti kertoo synnytyksen sujuneen jälleen hyvin nopeasti.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Sara Pihlaja, OM-arkisto.

Suurperheen äiti ja Kaksplussan suosittu bloggaaja Terhi Nyykooli on synnyttänyt tyttövauvan torstaina 20. helmikuuta. Kaikki pariskunnan seitsemän lasta ovat pariskunnan yhteisiä, biologisia lapsia.

Terhin sanoin täydellinen vauva putkahti maailmaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

– Hän on täällä ja hän on täydellinen, Terhi kuvailee Instagramissa.

Terhi kertoo blogissaan olleensa huolestunut, ehtiikö hän sairaalaan synnyttämään. Pitkä matka sairaalaan ja talvinen sää pohdituttivat eniten.

– Millä saada pää mukaan, että se voi taas olla vain muutama hassu supistus ja vauva on jo sylissä? On todella vaikea selittää sitä tunnetta. Kun ei meinaa sisäistää, kun kätilö sanoo vauvan olevan jo ihan siinä ja vasta hetki sitten oli ollut ensimmäinen supistus, Terhi mietti hieman ennen synnytystä.

Vaikka nopeassa synnytyksessä on etunsa, kertoo hän toivoneensa rauhallisemmin etenevää synnytystä. Vauva saapui kuitenkin maailmaan ripeästi, kuten syntymäjärjestyksessä häntä edeltävä siskonsa.

– Pikatoimituksena saapui tämäkin käärö tänään klo 14:10. Sellaisia pikaisia terveisiä täältä vaaleanpunaisesta vauvakuplasta, Seitsemän lasta synnyttänyt Terhi kuvailee Instagramissa.

7 lasta – nuorin isosisaruksista täyttää 2 vuotta

Pienokaisella on vuosi ja 9 kuukautta ikäeroa perheen kuudenteen lapseen, huhtikuussa 2018 syntyneeseen siskoonsa.

Terhi on kertonut blogissaan odottavansa innolla, millainen suhde pikkuisille syntyy. Hän kuvailee esikoisensa ja toisen lapsen suhdetta antoisaksi. Heilläkin on pieni ikäero.

Terhi ajattelee olevansa onnekas. Seitsemän lasta on ilo! © Sara Pihlaja, OM-arkisto.

Suurperheen äiti, jolla on nykyään seitsemän lasta, on kuvaillut hänen ja edellisen kuopuksensa suhteen olleen tiivis näihin päiviin asti. Taaperolle onkin aina paikka äidin sylissä, mutta pikku taaperosta on myös itse innokas hoivaaja.

Äidiksi Terhi on tullut ensimmäisen kerran nuorena, 21-vuotiaana. Hän kertoo vauvahaaveiden olleen itselleenkin yllätys. Esikoisen syntymän jälkeen Terhi ajatteli, ettei kaipaa enempää perheenlisäystä.

– Esikoisen synnytys kesti kauan, melkein 17 tuntia. Synnytys tuntui niin kivuliaalta, että vannoin miehelleni, ettei lapsia tulisi enempää. Toisin kävi, Terhi kertoo aiemmassa Kaksplussan artikkelissa.

Lasten kanssa kotona oleminen on tuntunut Terhistä oikealta ratkaisulta. Hän on kertonut haluavansa olla lähellä lapsiaan ja varmistaa, että kaikki seitsemän lasta saavat äidin huomiota.

Onnea Terhille ja koko perheelle!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X