Raskaus 12.02.2020 Päivitetty 18.10.2022

Raskaana! White Trash Disease -bloggaaja Natalia Salmela oli vapaaehtoisesti lapseton: ”Piti miettiä, jaksanko kantaa tämän viitan”

White Trash Disease -bloggaaja Natalia Salmela on paljastanut yllättäen odottavansa esikoistaan. Suunnittelematon perheenlisäys oli tuoreelle äidille yhtä hätkähdyttävä yllätys kuin seuraajilleenkin.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Natalia Salmelan kotialbumi
2 kommenttia

White Trash Disease -bloggaaja ja vaikuttaja-yrittäjä on julkistanut yllättävän uutisen. Pitkään lapsettomuuden nimeen vannonut, spontaania elämää viettänyt stadilaispersoona Natalia Salmela, 32, on raskaana.

Lapsen laskettu aika on elokuun 2020 puolivälissä.

Bloggaaja vakuuttaa olevansa tapahtuneesta yhtä yllättynyt kuin seuraajansa ja ystävänsä.

– Mitäpä luulette, että kävi ihmiselle, joka on käyttänyt noin 30 vuotta elämästään vakuuttaakseen lähipiirinsä, ettei halua lapsia. Siksi noin 90 prosenttia kaikista ihmisistä, joille raskaudesta olen kertonut ovatkin spontaanisti huudahtaneet “Mitä helvettiä”, eikä “Paljon onnea”. Tämä ei varsinaisesti ole auttanut tämän uuden roolin omaksumista, Natalia kirjoittaa blogipäivityksessään.

Kaksplussalle Natalia Salmela kertoi, miten vahvasti hän on uskonut siihen, ettei halua koskaan lapsia.

– Jos ajatellaan, että on asteikko siihen, ettei koskaan hanki lapsia tai ehdottomasti haluaa niitä, olen ollut niin vakaasti toisessa päässä, hän kertoo.

– Piti miettiä, jaksanko ottaa tätä viittaa kannettavaksi.

Natalia Salmela kertoo ”liikahtaneensa” asteikolla suhteessa kumppaniinsa, tulevan lapsen isään Jonathan ”Jontte” Heinoon, jolla on entuudestaan lapsi. Bloggaajan mukaan Jontte on niin hyvä isä, että vain hänen kanssaan Natalia on voinut ajatella mahdollista lasta ja ettei jäisi sellaisessa tilanteessa yksin.

Tietoa raskaudesta ei todellakaan ollut helppoa julkistaa.

– Ei ole ikinä jännittänyt julkaista mitään näin paljon, Natalia myöntää.

Hän kuitenkin itse olisi toivonut vertaistukea joltakulta vannoutuneesti lapsettomalta ja kuitenkin lapsen hankkineelta. Nyt Natalia Salmela ryhtyy itse muiden vertaistueksi.

Natalia Salmela raskaana – elämä uusiksi

Muutoksia ja mylleryksiä Natalian elämässä on ollut riittämiin viime aikoina muutenkin. Avioero edellisestä kumppanista astui voimaan vain pari kuukautta sitten. Jonten kanssa Natalia on ehtinyt viettää yhteiseloa muutamia kuukausia ja he puuhaavat juuri yhteenmuuttoa.

– Tiedän myös, että olemme seurustelleet lapsen isän kanssa kanssa vasta reilut seitsemän kuukautta, mikä on jopa minun, spontaanin ja nopeasti liikkuvan tekijämuijan, mielestä pelottavan lyhyt aika koko loppuelämän kestävään yhteisprojektiin ryhtymiseen, Natalia Salmela kirjoittaa blogissa.

Myös yrittäjäelämä on kuluttanut Natalian voimia.

– Tiedän myös, että olen edelleen viime vuodesta aivan rikki niin henkisesti kuin fyysisesti. Avioeron, kahden firman pyörittäminen ja kahden kämpän rakennus söi kaikki voimavarat (ja rahat) ja olin valmistautunut lepuuttamaan päätäni ja kehoani tänä vuonna ilman mitään uusia kuvioita yhdelläkään elämän osa-alueella.

Vauvaonni kuitenkin pilkahtelee huolestumisen lomasta.

– Kun helmikuu vaihtui kalenterissa, niin samalla pahimmat päänsisäiset möröt jäivät taakse. Tällä hetkellä fiilis on öhm, odottava, ja olen antanut itselleni siimaa innostua ja iloita, Natalia kirjoittaa tuntemuksistaan ensimmäisen ultraäänitutkimuksen jälkeen.

Tuore äiti kertoo päivityksessään pyrkivänsä rauhoittamaan elämänsä vakaammaksi, jotta lapsen olisi hyvä olla. Kumppaninsa vanhemmuustaitoihin Natalialla on vahva luotto.

Suunnittelemattoman raskauden jännityksen sekaiset tuntemukset Natalia Salmela tiivistää toiveeseensa:

– Trust me, olisin niin halunnut vain julkaista sen kliseisen kädet vatsalla -kuvan ja kirjoittaa siihen jotakin leimiä, kuten “Olemme onnesta mykkänä”, “Kohta meitä on kolme” tai vastaavaa, Natalia kirjoittaa blogissaan.

Lue myös: Lukijan tarina: ”Yllätysraskaus oli helppo, mutta henkisesti elämän raskainta aikaa”

Lue myös

Kommentit (2)

Jutusta jäi puuttumaan oliko lapsi suunniteltu vai ei. Jos vapaaehtoisesti lapseton tulee vahingossa raskaaksi, on minusta ymmärrettävää jos lapsen haluaa pitää. Tilanne vaatii ihan uutta tarkastelua, abortti on kova paikka.

Jos oli suunniteltua niin kyllä ihmisellä on oikeus vaihtaa mielipidettään, mikään ihmistä koskeva ei välttämättä ole kiveen kirjoitettua.

Eli Natalia oli todellisuudessa toistaiseksi lapseton. Juuri tällaisten takia oikeasti vapaaehtoisesti lapsettomat saavat jatkuvasti kuulla ”miten se mieli vielä muuttuu”. Mutta kun ei muutu. Kaikkea hyvää Natalle mutta jättäydyin pois seuraajista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X