Raskaus 16.05.2024

Sadulla on 11 lasta ja hän on jälleen raskaana – 13-vuotiaan tyttären yllättävän kuoleman jälkeen vauvan odotus tuo valoa elämään

Uudesta raskaudesta perheen ulkopuolisille kertominen pelotti valtavan menetyksen jälkeen.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Satu Nordling Gonzalez

Elämä ja kuolema lomittuvat toisiinsa rinnakkain. Se konkretisoituu Satu Nordling Gonzalezin perheessä, joka kohtasi suuren ja järkyttävän menetyksen toukokuussa 2023, kun Sadun 13-vuotias tytär menehtyi. Nyt perheeseen odotetaan 12:tta lasta täysin yllättäen tapahtuneen tragedian jälkeen.

Raskaus on 15. toukokuuta suunnilleen puolivälissä. Samainen päivä jäi vuosi takaperin Vanessa-tyttären viimeiseksi. Se herättää Sadussa ristiriitaisia ajatuksia.

– Tuntuu ihan mahtavalta, surulliselta, epätodelliselta ja niin suurelta, että kahdestoista lapsi on tulossa. Kaikki tunteet ovat pinnalla. En olisi ikinä kuvitellut tekeväni tätä matkaa ilman rakasta Vanessaa vierelläni. Mutta tämä odotus tuo kuitenkin valoa ja toivoa tulevaisuuteen, Satu kertoo Kaksplussalle.

Raskaudesta kertominen pelotti

Satu on tullut tunnetuksi vaikuttajana, joka kertoo suurperheensä elämästä muun muassa Instagram-tilillään. Suloisista ja hehkeistä otoksista huolimatta Sadun tili ei ole pelkkään kiiltokuvaa. Hän on kertonut avoimesti myös perheen kohtaamasta suuresta surusta ja sen kanssa kamppailusta.

”Elän pitkässä painajaisessa, josta en koskaan herää. Palaan siihen yöhön aina uudelleen ja uudelleen.” Näin Satu kirjoittaa Instagram-julkaisussa, jossa hän kertoo, miltä Vanessan menettäminen on tuntunut.

Perhe ei osannut odottaa Vanessan kuolemaa, sillä hänen sydämensä pysähtyi yllättäen. Lääkärit ovat vakuuttaneet Sadulle, ettei hän olisi voinut tehdä mitään toisin – merkkejä siitä, että näin traagisesti voisi käydä, ei näkynyt ennalta.

Raskaudesta kertominen pelotti ja huolestutti Satua Vanessan kuoleman jälkeen. Satu kertoo viivytelleensä asiasta kertomista, sillä häntä pelotti ihmisten kuvittelevan, että hän yrittää vauvalla korvata tyttärensä menetyksen.

”Hämmästytitte minut kaikella rakkaudellanne ja tuellanne. — Kukaan ei koskaan tule korvaamaan Vanessaa”, hän kirjoittaa.

Lue myös: Sadulla on 11 lasta, vaikka aluksi vaikutti, että ei tulisi olemaan yhtäkään

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X