Synnytys 22.06.2020

Synnytystesti: testaa, kuinka hyvin tunnet synnyttämisen faktat!

Kuinka paljon vastasyntynyt vauva keskimäärin painaa? Entä miten synnytys useimmiten alkaa? Testaa tietosi Kaksplussan synnytysvisassa.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

Jos synnytysasiat ovat nyt tai ovat joskus olleet sinulle ajankohtaisia, olet varmasti ehtinyt kartuttaa kaikenlaista synnytyksiin liittyvää tietoa. Mutta kuinka hyvin erilaiset synnytysfaktat ovat sinulla hallussa?

Tee alla oleva synnystietovisa ja selvitä, pitävätkö synnytyksiin liittyvät käsityksesi paikkansa. Kaikki kysymykset koskevat Suomessa tapahtuvia synnytyksiä.

Älä lue eteenpäin ennen kuin olet täyttänyt ylläolevan testin! Jos vastaukset jäivät mietityttämään, tästä saat vielä syvempää lisätietoa synnytyssalin todellisuudesta.

Synnytystietovisa ehkä opetti sinulle, alkaako synnytys tavallisimmin supistuksilla vai lapsivedenmenolla. Pitkittyneessä avautumisvaiheessa kyse voi olla epätavallisissa tapauksissa jopa pari päivää kestävistä supistuksista. Vedenmeno lisää tulehdusriskiä, ja siksi synnytys saatetaan käynnistää viimeistään vuorokauden kuluttua.

Suomessa syntyvien poikien ja tyttöjen lukumäärässä oli viime vuonna 3,6 prosenttiyksikön ero. Tietovisa avaa myös vastasyntyneiden keskipainoa: syntymäpainoltaan pojat olivat keskimäärin runsaat 100 grammaa tyttöjä painavampia.

Lähteet: Perinataalitilasto, Naistalo.fi

Lue myös: Mistä tietää, että synnytys lähestyy? Näistä merkeistä tiedät, että tositoimet alkavat pian

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X