Synnytys 02.10.2015 Päivitetty 13.08.2019

Toimiiko Relaxbirth-synnytystuki? Käyttäjät kertovat

Relaxbirth-synnytyslaitteen väitetään helpottavan ja nopeuttavan synnyttämistä. Miten laite toimii ja onko siitä tosiaan apua? Käyttäjät kertovat.

Teksti
Sanna Peutere ja Annina Pennonen
Kuvat
Valmistaja

Suomalaisen kätilön Eija Pessisen palkittu keksintö, Relaxbirth-synnytystuki, on ollut käytössä synnytyssairaaloissa ympäri Suomea ja ulkomailla vuodesta 2009.

Relaxbirthin väitetään helpottavan synnytystä monin eri tavoin. Laiteen avulla synnyttäjä voi esimerkiksi valita itselleen sopivia, synnytystä edistäviä asentoja synnytyksen eri vaiheissa.

Samalla voidaan käyttää kaikkia normaaleja kivunlievityskeinoja sekä seurata ja hoitaa normaalisti synnytyksen kulkua.

Lue: Synnytys vaihe vaiheelta

Miten Relaxbirth-synnytystuki toimii?

Synnytystuen avulla synnyttäjä voi itse edistää synnytystään. Tukeen voi nojata, jolloin liikkuminen ja rentoutuminen pystyasennossa helpottuu.

Pystyssä oleminen ja rentoutuminen helpottavat oloa ja auttavat synnyttäjää kestämään kipeitäkin supistuksia. Myös vauvan laskeutuminen edistyy.

Yrityksen keräämän palautteen mukaan moni synnyttäjä on kokenut saavansa Relaxbirth-synnytystuesta lisää voimaa ja nopeutta ponnistamiseen. Relaxbirth on myös auttanut ponnistusvoiman suuntaamisessa.

Synnytystuki on muotoiltu siten, että se ohjaa äitiä hyvään ponnistusasentoon, jossa lantionseudun lihakset rentoutuvat ja vauvan on helpompi syntyä.

Synnytystuessa oleminen mahdollistaa myös sen, että äiti voi katsoa kätilöä koko ajan silmiin ja siten seurata helpommin ohjeita.

Millaisia ovat Relaxbirth-käyttäjäkokemukset?

Relaxbirth-synnytystuesta on kerätty käyttäjäkokemuksia, ja laitetta on kehitetty synnyttäjien ja kätilöiden palautteen myötä.

Relaxbirthiä käyttäneet Kaksplussan lukijat ovat olleet laitteeseen tyytyväisiä. Se on helpottanut synnytystä sen kaikissa vaiheissa:

– Verrattuna ensimmäiseen synnytykseeni Relaxbirth antoi suunnan ponnistukselle. Tuki käsille ja jaloille antoi myös lisävoimaa ponnistamiseen. Aiheutuneet vahingot olivat myös pienemmät kuin ensimmäisessä synnytyksessä, Ilona Orimattilasta kertoo.

– Käytin laitetta lähes koko avautumisvaiheen ajan. Laitteessa oli helppo löytää tukeva asento ja vaihdella asentoa supistusten aikana, Taija Pukkilasta sanoo.

– Käsituet antoivat mielestäni hyvän lisän ponnistamiseen. Myös avautumisvaiheessa käytin käsinojia, kun istuin jumppapallolla keinuen. Tuntui siltä, että hallitsin synnytystä paremmin kuin jos olisin ollut makuuasennossa, helsinkiläinen Irina kertoo.

Voit tiedustella omasta synnytyssairaalastasi mahdollisuutta Relaxbirthin käyttöön synnytyksessä.

Lue lisää Relaxbirth-käyttäjäkokemuksia.

Lähde: Relaxbirth

Lue myös:

Synnytyksen käynnistyminen – mistä synnytys alkaa

Näin valmistaudut synnytykseen

Näin pakkaat sairaalakassin synnytykseen

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X