Raskaus 21.08.2019

Uusi vaihtoehto maailmalla: Synnytykseen VR-lasit – paratiisimaisemia ennen ponnistusvaihetta?

Jos ajatus alkavasta synnytyksestä pelottaa, voi 3D-laseilla katsella vaikka pingviinejä tai rauhoittavaa näkymää paratiisisaarelta.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Uusi lääkkeetön kivunlievitys on otettu testikäyttöön: Isossa-Britanniassa kokeillaan virtulaalilaseja synnytyksissä. Walesin yliopistollinen sairaala on tiettävästi ensimmäinen sairaala, jossa lasit ovat käytössä tässä tarkoituksessa.

Virtuaalilaseja on kaavailtu käytettävän nimenomaan synnytyksen alussa rentoutumiseen ja siihen, että synnyttäjän ajatukset kohdistuisivat muuhun kuin tulevaan koitokseen.

Synnyttäjä voi katsella muun muassa revontulia, vedenalaista maailmaa tai kaunista paratiisisaaren rantahietikkoa. VR-Lasien avulla voi myös halutessaan viettää aikaa pingviinien tai biisonien seassa tai jopa Marsissa.

Apua laseista voi olla erityisesti silloin, kun takana on aiempi traumaattinen synnytys, ja synnytyksen käynnistyminen tuntuu pelottavalta.

Lasien oltua käytössä synnytyksissä muutaman kuukauden niitä käyttäneiltä kerätään palautetta. Jos se vaikuttaa myönteiseltä, laseja saatetaan ottaa käyttöön myös muilla synnytysosastoilla Britanniassa.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: 

Synnytyksen käynnistyminen: Mistä synnytys alkaa?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X