kiertoilmauuni vai tavallinen??

taustalta
Pikkupullien paistossa kiertoilma on erinomainen, kun niitä saa paistettua pari pellillistä kerralla. Kiertoilma kuitenkin tahtoo kuivattaa paistoksia hieman enemmän kuin tavallinen uuni, vaikka silloin käytetäänkin pienempää lämpötilaa. Samoin kiertoilmauunin sisätila on pienempi kuin tavallisessa ulkomitoiltaan samankokoisessa uunissa, koska laitteisto vie hieman tilaa.
 
Meillä on kiertoilmauuni, mutten ole oppinut sillä kunnolla paistamaan. Laatikkoruoat ainakin kuivuvat helposti pinnalta. Joten käytän tavallista lämpöä niihin. Joskus olen paistanut lihapullat ja ranskalaiset samaan aikaan ja ne onnistuivat hyvin. Ei ole tullut leivottua mitään, esim. pullia, joita olisi voinut laittaa monelle pellille. Eli sanoisin kiertoilma tai tavallinen, molemmat hyviä... kannattaa miettiä omia käyttötarpeitaan...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.11.2005 klo 22:51 taustalta kirjoitti:
Samoin kiertoilmauunin sisätila on pienempi kuin tavallisessa ulkomitoiltaan samankokoisessa uunissa, koska laitteisto vie hieman tilaa.
Tähän vielä, että meillä on Gorenje kirtoilmauuni, niin siinä on uuni normaalia tilavampi, että riippuu mallista....
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.11.2005 klo 10:15 Arjensankari kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.11.2005 klo 22:51 taustalta kirjoitti:
Samoin kiertoilmauunin sisätila on pienempi kuin tavallisessa ulkomitoiltaan samankokoisessa uunissa, koska laitteisto vie hieman tilaa.
Tähän vielä, että meillä on Gorenje kirtoilmauuni, niin siinä on uuni normaalia tilavampi, että riippuu mallista....
Meillä oli Rosenlew ja yhtä tilava kuin tavallinen.Uuteen taloon tuleva Siemens sama,ettei pienempi.
 
hi-5
Jos leivot paljon, varsinkin leipää tai sämpylöitä, niin kiertoilmauuni on aivan ehdoton ajan säästäjä, kun uuniin voi lykätä pari pellillistä kerralla. Pullat olen paistanut pellillisen kerrallaan, koska meidän uunissa ei tule muuten tasaisen värisiä (aika hassua, koska uuni on aika uusi).

Laatikkojakin voi paistella pari kerralla tai laittaa vaikka lihat yhdelle tasolle ja myöhemmin lohkoperunat ja vaihannekset toiselle. Joululaatikotkin teen näin, niin ei tarvi paistaa koko päivää.

Laatikkoruokiin kannattaa laittaa enemmän nestettä kuin tavallisesti, niin ei kuivahda pinnalta ja voihan siihen päälle laittaa vaikka folion paiston loppuvaiheessa. KIertoilmalla saa uunin lämpimäksi nopeasti, vaikka sitten paistaisikin "tavallisella" uunilla.

 

Yhteistyössä