Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Muikusta ruokaa :o)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 7789371, member: 589"]</p><p><strong>Muikkukeitto </strong></p><p></p><p>1 l vettä </p><p>1 tl suolaa </p><p>6-8 perunaa </p><p>1-2 sipulia varsineen </p><p>6-8 maustepippuria </p><p>1-2 porkkanaa </p><p>1-2 rkl ruisjauhoja tai kuiva ruisleivänpala makua antamaan </p><p>14-15 muikkua </p><p>voita </p><p></p><p>1. Perkaa muikut: katkaise päät ja poista sisälmykset. </p><p>2. Huuhtele ja kuivaa kalat. </p><p>3. Mittaa kattilaan vesi ja suola. </p><p>4. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit ja keitä puolikypsiksi, ennenkuin lisäät paloitellut perunat. </p><p>5. Lisää liemeen ruisjauhot ripotellen ja vatkaten, tai kuiva ruisleivän pala, joka poistetaan kun keitto on kypsää. </p><p>6. Lisää kalat, kun perunat ovat melkein kypsät ja keitä hiljaisella tulella kypsiksi. </p><p>7. Silppua keittoon lopuksi hienonnettuja sipulin varsia ja reilu voinokare. </p><p>8. Tarjoa lisänä ruisleipää.</p><p></p><p><strong>Muikkupannu </strong></p><p></p><p>600 g muikkuja </p><p>170 g pekonia </p><p>2 sipulia </p><p>tilliä </p><p>1-2 dl vettä </p><p>ripaus suolaa </p><p>10 maustepippuria </p><p></p><p>1. Perkaa muikut ja ripauta niille suolaa. </p><p>2. Suikaloi pekoni ja ruskista kevyesti pannulla. </p><p>3. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja anna hautua hetki. </p><p>4. Lisää tilkka vettä ja pippurit. </p><p>5. Hauduta hiljaa kannen alla 10-15 minuuttia. </p><p>6. Lado muikut pannuun pekonin ja sipulien päälle. </p><p>7. Hauduta kypsäksi 10-15 minuuttia. </p><p>8. Lisää lopuksi reilusti hakattua tilliä päälle. </p><p>9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.</p><p></p><p><strong>Paistetut tapas-muikut</strong></p><p></p><p>12 keskikokoista muikkua</p><p>1,5 rkl vehnäjauhoja</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p>öljyä</p><p>1 sitruuna</p><p></p><p>Marinadi</p><p>2 tl persiljasilppua</p><p>4 rkl sitruunamehua</p><p>1 valkosipulin kynsi</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p>4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä</p><p></p><p>Dippi</p><p>1 iso tomaatti</p><p>1 vihreä paprika</p><p>puolikas sipuli</p><p>majoneesia</p><p>suolaa</p><p>mustapippuria</p><p></p><p>1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. </p><p>2. Viillä muikut auki pituussuunnassa. </p><p>3. Poista selkäruoto keskeltä. </p><p>4. Sivele avattujen kalojen sisäpinnalle marinadia. </p><p>5. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia. </p><p>6. Sekoita lautasella jauhot, suola ja mustapippuri. </p><p>7. Taita kalat kiinni ja kierittele ne jauhoissa. </p><p>8. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. </p><p>9. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. </p><p>10. Kuutioi tomaatti ja paprika pieneksi. </p><p>11. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. </p><p>12. Sekoita dipin ainekset. </p><p>13. Tarjoa kalat dipin ja sitruunanlohkojen kanssa.</p><p></p><p><strong>Kalasta suupalat varhaisperunoista</strong> </p><p></p><p>1 kg varhaisperunoita </p><p>1 tlk ranskankermaa </p><p>0,5 kurkku </p><p>pippuria </p><p>100 g mätiä </p><p>200 g graavikalaa tai 100 g friteerattuja neulamuikkuja </p><p>tilliä </p><p></p><p>1. Keitä perunat ja jäähdytä ne. </p><p>2. Kuori ja leikkaa perunat kahtia. </p><p>3. Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo. </p><p>4. Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kupit mädillä. </p><p>5. Koristele ranskankermalla, neulamuikuilla tai graavikalalla ja lopuksi tillillä.</p><p></p><p><strong>Kalakukko </strong></p><p></p><p>Kuori: </p><p>5 dl vettä </p><p>1/2 rkl suolaa </p><p>100 g voita tai margariinia </p><p>n. 9 dl ruisjauhoja </p><p>n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja </p><p></p><p>Täyte: </p><p>1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta </p><p>150-250 g kylkisilavaa </p><p>2-3 tl suolaa </p><p></p><p>1. Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. </p><p>2. Vaivaa taikina ja lisää lopussa voi tai margariini. </p><p>3. Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. </p><p>4. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. </p><p>5. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. </p><p>6. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa. </p><p>7. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. </p><p>8. Kukon päätyihin saattaa jäädä ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois ja käyttää sen kukon sulkemiseen. </p><p>9. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. </p><p>10. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. </p><p>11. Voit myös käyttää paistopussia. </p><p>12. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. </p><p>13. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. </p><p>14. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. </p><p>15. Kukon kansi leikataan auki. </p><p>16. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa. </p><p>17. Kukosta voi myös leikata viipaleita. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 7789371, member: 589"] [b]Muikkukeitto [/b] 1 l vettä 1 tl suolaa 6-8 perunaa 1-2 sipulia varsineen 6-8 maustepippuria 1-2 porkkanaa 1-2 rkl ruisjauhoja tai kuiva ruisleivänpala makua antamaan 14-15 muikkua voita 1. Perkaa muikut: katkaise päät ja poista sisälmykset. 2. Huuhtele ja kuivaa kalat. 3. Mittaa kattilaan vesi ja suola. 4. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit ja keitä puolikypsiksi, ennenkuin lisäät paloitellut perunat. 5. Lisää liemeen ruisjauhot ripotellen ja vatkaten, tai kuiva ruisleivän pala, joka poistetaan kun keitto on kypsää. 6. Lisää kalat, kun perunat ovat melkein kypsät ja keitä hiljaisella tulella kypsiksi. 7. Silppua keittoon lopuksi hienonnettuja sipulin varsia ja reilu voinokare. 8. Tarjoa lisänä ruisleipää. [b]Muikkupannu [/b] 600 g muikkuja 170 g pekonia 2 sipulia tilliä 1-2 dl vettä ripaus suolaa 10 maustepippuria 1. Perkaa muikut ja ripauta niille suolaa. 2. Suikaloi pekoni ja ruskista kevyesti pannulla. 3. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja anna hautua hetki. 4. Lisää tilkka vettä ja pippurit. 5. Hauduta hiljaa kannen alla 10-15 minuuttia. 6. Lado muikut pannuun pekonin ja sipulien päälle. 7. Hauduta kypsäksi 10-15 minuuttia. 8. Lisää lopuksi reilusti hakattua tilliä päälle. 9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. [b]Paistetut tapas-muikut[/b] 12 keskikokoista muikkua 1,5 rkl vehnäjauhoja suolaa mustapippuria öljyä 1 sitruuna Marinadi 2 tl persiljasilppua 4 rkl sitruunamehua 1 valkosipulin kynsi suolaa mustapippuria 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä Dippi 1 iso tomaatti 1 vihreä paprika puolikas sipuli majoneesia suolaa mustapippuria 1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. 2. Viillä muikut auki pituussuunnassa. 3. Poista selkäruoto keskeltä. 4. Sivele avattujen kalojen sisäpinnalle marinadia. 5. Anna maustua viileässä noin 20 minuuttia. 6. Sekoita lautasella jauhot, suola ja mustapippuri. 7. Taita kalat kiinni ja kierittele ne jauhoissa. 8. Paista kuumennetussa öljyssä molemmin puolin ruskeiksi. 9. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä. 10. Kuutioi tomaatti ja paprika pieneksi. 11. Silppua sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. 12. Sekoita dipin ainekset. 13. Tarjoa kalat dipin ja sitruunanlohkojen kanssa. [b]Kalasta suupalat varhaisperunoista[/b] 1 kg varhaisperunoita 1 tlk ranskankermaa 0,5 kurkku pippuria 100 g mätiä 200 g graavikalaa tai 100 g friteerattuja neulamuikkuja tilliä 1. Keitä perunat ja jäähdytä ne. 2. Kuori ja leikkaa perunat kahtia. 3. Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo. 4. Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kupit mädillä. 5. Koristele ranskankermalla, neulamuikuilla tai graavikalalla ja lopuksi tillillä. [b]Kalakukko [/b] Kuori: 5 dl vettä 1/2 rkl suolaa 100 g voita tai margariinia n. 9 dl ruisjauhoja n. 3 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja Täyte: 1 kg kaloja: muikkuja, ahvenia, madetta 150-250 g kylkisilavaa 2-3 tl suolaa 1. Sekoita kylmään veteen jauhot ja suola. 2. Vaivaa taikina ja lisää lopussa voi tai margariini. 3. Vaivaa kuoriaineet tiiviiksi ja sitkeäksi taikinaksi. 4. Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. 5. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. 6. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa. 7. Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. 8. Kukon päätyihin saattaa jäädä ylimääräistä taikinaa, jonka voi veitsellä leikata pois ja käyttää sen kukon sulkemiseen. 9. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. 10. Kääri kukko sen jälkeen alumiinifolioon. 11. Voit myös käyttää paistopussia. 12. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. 13. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. 14. Kun kukko on kypsynyt, se nautitaan lämpimänä. 15. Kukon kansi leikataan auki. 16. Kuorta otetaan lautaselle, samoin kukon mehevää sisustaa. 17. Kukosta voi myös leikata viipaleita. Muuta: Kalojen sijasta voit käyttää kukkoon lanttu- tai perunaviipaleita, sieniä tai naudanlihaa. Voit valmistaa kuoren myös kiinteästä hapanleipätaikinasta, joka sopii erityisen hyvin perunakukkoon. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Järjestä seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan: 3 6 1
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Perussuomalaiset ja itämeren kaasuputki
22 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Perussuomalaiset ja maamiinat
43 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Nopea googlaus, PS ja Z-studio
Tänään 14:28
vierailija
7 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Tuossa on kuvattu kotimasita poliittista väkivaltaa
Tänään 13:59
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Anna hyvän kiertää.
Tänään 13:53
vierailija
3 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Riskit kiinteistökaupoissa
Tänään 13:31
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Eikös porvari-työläisluokkasodan pitänyt olla historiaa jonka persujen tulo poisti
Tänään 12:23
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
8.
OrpoPurran hallituksessa on ministereitä, jotka on niin kujalla
Tänään 12:11
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Euroviisut 2024 VIRALLINEN LIVEKOMMENTOINTI SEMI 1
Started by vierailija
Tiistai klo 20:28
Luettu: 11K
Aihe vapaa
2.
Keskusta työllistää maaseudun seksityöllä!
Started by Johnny Appleseed
Sunnuntai klo 17:07
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Suomi selvästi valmistautuu sotaan Venäjää vastaan - ammustuotantoa lisätään ja varastointia hajautetaan
Started by vierailija
Maanantai klo 10:55
Luettu: 990
Aihe vapaa
4.
Suomen kansa heräilee pikkuhiljaa - SDP:n kannatus lähes 25% korkein lähes 20-vuoteen
Started by vierailija
Torstai klo 13:07
Luettu: 833
Aihe vapaa
5.
Tammikuiset 2025
Started by Corgimama
Sunnuntai klo 16:29
Luettu: 753
Lapsen saaminen
6.
Putinin agentiksi paljastunut vihreiden Tarja Cronberg aiottiin vihkiä kunniatohtoriksi kesäkuussa
Started by vierailija
Maanantai klo 22:28
Luettu: 721
Aihe vapaa
7.
Varhaisteini Sanna Marin poseeraa tunnettujen kotimaan julkkisten kanssa somepäivityksissään. Pakottavan naiivi tarve tyrkyttää itseään ja pitää
Started by vierailija
Torstai klo 11:46
Luettu: 662
Aihe vapaa
8.
Ajatuksia ja neuvoja naisilta kaipaisin.
Started by elämässä eteenpäin
Keskiviikko klo 19:14
Luettu: 609
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Nopea googlaus, PS ja Z-studio
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Perussuomalaiset ja maamiinat
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
Kyllä se saksi-Riikka on henkisesti kokoomuslainen
Latest: vierailija
2 min sitten
Aihe vapaa
4.
Purra Orpon hallitukseen luottaa vain 36% kansasta
Latest: vierailija
10 min sitten
Aihe vapaa
5.
Suomen työnteon vastaisin puolue on perussuomalaiset
Latest: vierailija
12 min sitten
Aihe vapaa
6.
Varhaisteini Sanna Marin poseeraa tunnettujen kotimaan julkkisten kanssa somepäivityksissään. Pakottavan naiivi tarve tyrkyttää itseään ja pitää
Latest: vierailija
13 min sitten
Aihe vapaa
7.
Onko SARS-CoV-2 virus bioase suomalaista geeniperimää vastaan?
Latest: vierailija
15 min sitten
Aihe vapaa
8.
Mitä tuosta Suposta nyt oikein halutaa?
Latest: Palstapesu
15 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Muikusta ruokaa :o)
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu