Jauhotin 4 palaa seitiä (sulatin valmiiksi, ettei tule nestettä hirveästi) ja jauhotin. Mausteeksi sitruunapippuria ja muistaakseni ripaus mustaakin rouhittuna vähäsen.
Paistoin herkkusienieä pikkupurkillisen. Sitten BlåBandin kanttarellijeuttopussi tai parsakeitto -sellainen, mutta vähensin nesteen määrää ja käytin purkkiherkkusienten liemen ja laitoin Valion maustekermaa (viimeksi kolmen juuston sellaista). Kastike saa olla aika sakeaa, koska kalasta väkisinkin tulee sitä nestettä. Vielä kun sattui olemaan juustoraastetta, ripottelin sitä kalojen päälle ja vasta sitten kastike - eipä tule "kärttyistä kantta" juustoraasteesta, vaan sekoittuu hyvin joukkoon ja antaa oman makunsa.
Uuniin n. 175 asteeseen n. tunniksi - katselin aina välillä, miltä tuo näyttää.
Hyvää tuli ja vielä, kun keitin erittäin hyviä perunoita kylkeen, oli meillä herkkuhetki.
Kannattaa kokeilla - muuten yllätyin, kun kerran kokeilin katkarapukeittoa samaan tapaa laittaen, ei se sopinutkaan niin hyvin, kuin kanttarelli- tai parsakeitto!! Jos pitää sitruunasta, sitä sitten puristetaan vielä mauksi lautasella. Niin ja tilliäkin laitoin alussa mausteeksi - se unohtui. Oli vain kuivattua sellaista, mutta hyvin pehmeni sen tunnin ajan, mitä oli emmeiden joukossa.