Vanhemmuus 11.05.2018 Päivitetty 29.01.2021

10 väärää hetkeä, jolloin vauva herää aivan varmasti

Pinnasängystä kuuluu inahdus, kun yrität syödä, käydä vessassa, värjätä hiuksesi... Kuulostaako tutulta? Listasimme tilanteet, jolloin vauva tuntuu heräävän aina huonoimmalla mahdollisella hetkellä.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

1. Kun saat eteesi lämpimän aterian

Tämä tilanne on vauva-ajan klassikko. Sitä edeltää usein pitkä väsytystaistelu imetysmaratoneineen ja itkuineen.

Kun vauva vihdoin nukahtaa, on sinun tilaisuutesi syödä. Olet haaveillut tuntikausia jääkaapissa odottavasta pasta-annoksesta. Ehkä heittäydyt hemmoteltavaksi ja tilaat ruokaa noutopalvelusta?

Kun mikro tai ovikello kilahtaa, aukeavat myös pienet silmät. Äiti, minullakin on nälkä!

2. Kun olet vessassa

Vauva herää varmimmin, kun olet pidemmällä toimituksella. Pari kertaa tämän koettuasi et ihmettele vauvapalstojen keskusteluja siitä, voiko vauvan ottaa vessaan mukaan.

Keskustele: Otan vauvani vessaan, onko se teille isokin ihmettelyn aihe?

3. Kun olet suihkussa

Ajattelitko kokeilla hiusnaamiota, tehdä kuorinnan, sheivata ja rasvata ihosi huolella? Mitä monimutkaisempaa spa-rituaalia suunnittelet, sitä varmempaa on, että vauva herää. Hiusten värjääminen ilman hoitoapua on extreme-suoritus, onnea yritykseen!

vauva herää

4. Kun juttelet kaverisi kanssa

Vauva päiväunille, ystävä kylään, pannullinen kahvia ja juoruja! Mitä mökkihöperömpi olet ja mitä enemmän janoat aikuisseuraa, sitä varmemmin vauva herää kesken mehevimpien juttujen. Tämä pätee myös puhelinkeskusteluihin ja Facebook-viestittelyyn.

Keskustele: Onko teillä vauvojen äidit lainkaan omaa ja aikuisseuraa?

5. Kun yrität nukkua

”Nuku, kun vauva nukkuu”, viisaat neuvovat. Mikäs siinä – jos vauva antaisi nukkua. Vauvat ovat mestareita vaistoamaan, koska äiti on aikeissa ottaa päivätorkut. Maitonälkä tai ripulikakka yllättää juuri sillä hetkellä.

6. Kun uppoudut kirjaan

Haaveilitko lukevasi äitiyslomalla hyllymetreittäin romaaneja? Uppoutuvasi sanomalehteen ja tankkaavasi niin talousartikkelit kuin sarjakuvatkin?

Saatuasi lapsen alat ymmärtää, miksi vanhemmat katselevat vauva-aikana niin paljon televisiota. Etenkin ohjelmia, jotka eivät vaadi keskittymistä ja aivotyötä.

Keskustele: Onko äitiyslomalla tylsää, vastaa rehellisesti!

vauva herää

7. Kun televisiossa tapahtuu jotain jännittävää

Kuka sen teki? Kumman hän valitsee? Paljastuuko salaisuus? Vastaus ei selviä, sillä ohjelman kliimaksivaiheessa vauva tekee selväksi, että hän tarvitsee sinua NYT. Älä edes yritä katsoa suoria lähetyksiä. Suoratoistopalvelut ovat vauvaperheen parhaita ystäviä.

8. Kun edessä on liian pitkä ajomatka

Itku alkaa, kun ajat ruuhkassa, vieraassa paikassa tai keskellä ei-mitään. Olet yksin ratissa, eikä takapenkillä ole ketään rauhoittelemassa vauvaa. Missään ei näy huoltoasemaa, jonne voisit pysähtyä. Jotta hetki olisi täydellinen, tutti tippuu vauvan suusta ja siitäkös hän innostuu.

Keskustele: 5-kuukautinen vauva huutaa autossa, vinkkejä tyynnyttelyyn

9. Kun löydät täydellisen asennon

Kuvittele pehmeä sohvannurkka, viltti ja teemuki sadepäivänä. Tai juuri oikeaan kulmaan säädetty aurinkotuoli, linnunlaulu ja huurteinen limsalasi hellesäällä. Haet hyvää asentoa, löydät sen, huokaiset, suljet silmäsi – ja sitten: äääääää!

vauva herää

10. Kun yrität harrastaa seksiä

Odotittekin tätä kohtaa jo, vai mitä? Valot on himmennetty, kynttilät sytytetty ja taustalla on viettelevää musiikkia. Olet pukenut kotiverkkareiden sijaan mustaan pitsiin. Kaikki on täydellistä – tissittelyä ja hyssyttelyä varten.

Keskustele: Taapero, vauva ja vanhempien olematon seksielämä

Lähde: Bellybelly

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X