Vanhemmuus 11.11.2017 Päivitetty 04.11.2020

22-vuotias sinkkuäiti Eveliina: Äitiyteni voi pelottaa miehiä

Eveliina Matilda -blogin kirjoittaja Eveliina Huttunen pitää vanhemmuutta sinkkuäidin vahvuutena. Samalla hän tunnistaa deittimaailman ilmiön, jossa nuoret äidit jäävät helposti väliinputoajiksi.

Teksti
Maria Soininen
Kuvat
Eveliina Matilda -blogi

Kaksplussan bloggaaja Eveliina Huttunen tietää sinkkuäitiyden edut ja haasteet. Vanhemmuuden suhteen hän on kuitenkin itsevarma ja luottaa tekemiseensä.

— Meillä on lasten isän kanssa yhteishuoltajuus, ja hoidamme lapset puoliksi. Parhaita puolia sinkkuäitiydessä onkin oma runsas aika, jonka yhteishuoltajuus mahdollistaa.

— Toki siinä on se toinenkin puoli. Totta kai on raskaampaa, kun se toinen käsipari puuttuu. Tällä hetkellä olo on kuitenkin ihan tasapainoinen, Eveliina pohtii.

Eveliina Matilda -blogiaan kirjoittava Eveliina on kohta 4-vuotiaan tytön ja 2-vuotiaan pojan äiti. Perhe asuu Turussa. Hiljattain äiti ja lapset muuttivat yhteiseen kämppään Eveliinan kaverin kanssa. Uusi arki keskustan liepeillä sijaitsevassa puutalossa on lähtenyt sujumaan hyvin.

— Esikoiseni totesi ensimmäisenä iltana, että ”täällä on tosi rauhallista”. Äidin huoli siitä, viihtyisivätkö lapset, väheni hetkessä.

Äitiys kertoo vastuuntuntoisesta naisesta

Nuorena, kahden lapsen äitinä oleminen voi asettaa myös haasteita deittailuun ja sinkkumarkkinoille. Myös 22-vuotiaalla Eveliinalla on tästä kokemusta.

— Itseni ikäiset miehet eivät ole vielä valmiita jälkikasvuun, ja vanhemmat miehet saattavat pitää minua ikäni takia ennemminkin kivana seuralaisena kuin vaimomatskuna. Olen vähän sellainen väliinputoaja.

Eveliina itse ajattelee sinkkuäitiydestä eri tavalla.

— Sehän osoittaa nimenomaan vastuuntuntoa, että kykenee huolehtimaan kahdesta muusta ihmisestä itsensä lisäksi.

Eveliina ei pyri ohjailemaan lapsiaan liikaa, vaan kokee esimerkiksi keskustelut antoisina, yhteisinä oivallushetkinä.

— Olen sellainen keskusteleva äiti. En kysy lapsilta, oliko päiväkodissa kivaa, vaan että millaista päiväkodissa oli. Olen myös helposti lähestyttävä, lämmin äiti, jonka viereen voi aina tulla nukkumaan, hän kertoo vahvuuksistaan vanhempana.

— Elämässä ei kannata suunnitella liikaa, koska mitä vaan voi tapahtua yhtäkkiä, Eveliina toteaa.

Blogi osana tukiverkostoa

Ystävien ja sukulaisten tarjoaman tuen Eveliina kokee todella tärkeäksi. Eveliina ja lapset viettävät paljon aikaa läheisten kanssa.

— Esimerkiksi välit isovanhempien kanssa ovat todella läheiset, enkä kutsuisi lasten heillä oloa hoidossa olemiseksi.

Myös bloggaaminen on tärkeä osa Eveliinan elämää, ja hän kokeekin bloginsa tärkeänä itseilmaisun välineenä.

— Kun hyvä lause, mielipide tai sanapari tulee mieleen, se on pakko saada kirjoittaa ylös. Kirjoitan paljon myös henkilökohtaisista asioista, joten bloggaamisesta on myös psykologista apua.

Juuri henkilökohtaisia, arkojakin aiheita käsittelevät postaukset keräävät paljon kommentteja Eveliinan lukijoilta.

— Nautin vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa. On hienoa, että he tuovat omia näkökulmiaan eri asioihin, Eveliina kertoo.

Vuodessa voi tapahtua paljon

Muutokset ja epävarmuus ovat osa elämää, eikä tulevaisuutta voi koskaan hallita täysin. Nykyisin Eveliina suhtautuu muutoksiin rennommin:

— Ennen kuin erosin lasten isästä, minulla oli vahvat ajatukset siitä, mitä milloinkin tulee tapahtumaan. Kun asiat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan, totesin, että on parempi olla suunnittelematta liikaa. Paljon on tapahtunut, ja miksei voisi tapahtua tulevaisuudessakin — vaikea sanoa, mitä elämä on vaikka vuoden päästä. Kuten äitini on sanonut: olen ihminen, joka ei tule ainakaan stressiin kuolemaan.

Lue myös: 5 asiaa, jonka vain nuoret äidit tietävät

Sinkkupäivää vietetään 11. marraskuuta. Kiinan opiskelijapiireistä alkunsa saanutta sinkkupäivää vietetään juuri 11.11., sillä päivämäärä rinnastetaan sinkkuihin viittaaviin ykkösiin. Maailmalla sinkkupäivä on muodostunut suureksi shoppailutapahtumaksi, ja se on tavoitellut jo Black Friday -alennuspäivän myyntilukuja.

Kommentit (1)

Äitiys ei pelota miehiä sen enempää, kuin miehen kouluttamattomuus ja työttömyys naisia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X