Vanhemmuus 02.08.2023

Huolestunut naapuri ihmetteli vauvaa, joka nukkuu yöllä ulkona vaunuissa – väsyneille vanhemmille sattuu ja tapahtuu

Kun lapsen yöheräilyt pitävät otteessaan, ei vanhempi päivällä välttämättä pysty toimimaan tolkullisesti. Kaksplussan lukijat kertovat jälleen hersyvimmät sattumuksensa.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock
4 kommenttia

Pää sumeana valvomisesta ja arjen vastuut hoidettavana? Niinpä, ei mikään paras yhtälö, mutta ainakin ajasta jää elämään ikimuistoisia tarinoita.

Lue myös: ”Huomasin, että yksi kolmesta lapsesta puuttuu” – 9 väsynyttä tarinaa pienten lasten vanhemmilta

”Oli kiinnostavaa lähteä selvittämään, mistä on kyse.”

”Ensimmäinen lapseni nukkui ilta-unia rivitalon pihassa vaunuissa. Yöunille mennessä ihmettelin, kuka soittaa tähän aikaan vielä ovikelloa. Nousin kuitenkin sängystä avaamaan. Naapuri siellä kyseli, miten myöhään aion antaa tytön nukkua ulkona. Ei pahus, olin unohtanut lapseni ulos! Naapurille totesin, että ’just olin lähdössä hakemaan, kiitos kuitenkin huolenpidosta’”

”Kerran lähdimme autolla leikkipuistoon 2- ja 1-vuotiaiden kanssa. Palattiin melkein periltä kuitenkin hakemaan vaunut, jotka oli unohtunut parkkipaikalle.”

”Kerran puhelin löytyi jääkaapista, ja oman karjalanpiirakkani olin palastellut yhden sentin kokoisiksi suupaloiksi.”

”Puhelimessa esittelin itseni siskoni nimellä. Henkkaria kertoessa ihmettelin, että nyt ei täsmää. Oli kiinnostavaa lähteä selvittämään, mistä on kyse.”

”Menin vauvan kanssa kauppaan. 4- ja 2-vuotias jäivät mieheni kanssa kotiin. Tein ruokaostokset ja olin menossa kotiin, kun tajusin, että minullahan oli vauva mukana. Äkkiä juoksin takasin kauppaan, nappasin nopeasti vauvan vaunuineen ja vilkuilin ympärilleni, kun hävetti niin. Kukaan ei katsonut minuun – eivät kai olleet huomanneet yksinäistä vauvaani. Hän nukkui rauhallisesti. Ei tuntunut hyvältä. Kotona kerroin kyllä miehelleni, että minun ei kannattaisi väsyneenä ottaa yhtään lasta mukaan lähikauppaan.”

”Vauva taisi olla parin kuukauden ikäinen. Laitoin hänet parvekkeelle päiväunille. Sitten kiirehdin suihkuun, syömään, pukemaan omat vaatteet niskaan ja lähdin ulos. Pihassa onneksi tajusin, kuka jäi vielä parvekkeelle nukkumaan.”

Kommentit (4)

Kun minä olin vauva, äitini unohti minut pankissa tiskin viereen lattialle turvakaukaloon. 2 vuotta vanhemmalla isosiskollani oli kauhea pissahätä. Siinä kiireen keskelle äiti unohti, mutta onneksi nukuin, niin ei ollut mitään hätää. Ja kun sisko oli saanut pissattua ja he olivat lähdössä pankista, huusi pankkitäti äidilleni ”hei rouva teidän vauvanne jäi”.

Menin tänä hakemaan 5-vuotiasta tytärtäni päiväkodista. Pihalla ei näkynyt enää yhtään lasta ja hoitaja totesi että lapsi oli lähtenyt jokin aika sitten. Tuijotin hoitajaa hölmö ilme naamallani, jolloin hän tarkensi että mummu kävi hakemassa. Olihan siitä nyt jo melkein vuorokausi kun asiasta äitini kanssa sovittiin, ei ihme että ehti unohtua.

Tämä tapahtui 90-luvun alussa ja elettiin täyttä vauva arkea. Mieheni jäi autoon,silloin 1 vuotiaan pojan kanssa. Otin mukaan vastasyntyneen,2 viikon ikäisen,mukaan kauppaan ja laitoin hänet kärryissä olevaan turvakaukaloon.
Tein nopeasti ostokset,maksoin ja vein kärryt paikoilleen. Lähdin kohti autoa,kun myymälästä tuli kassaneiti kyseleen,että ”jäikö kenties rouvalta jotain kauppaan?”,”ei tietääkseni; kauppakassi ja rahapussi ON mukana,”ei jäänyt”,vastasin.
”Teillä tais jäädä vauva turvakaukaloon,rouva!”
Tulipunaisena menin hakemaan tyytyväisen,täydessä unessa olevan poikani!!!!
Pojilla 10 kk ikäeroa,joten oli kiireistä aikaa🥴,muttei niin kiire ei saa olla,että lapsi unohtuu🤣. Nyt molemmat yli 30 vuotiaita ja ollaan naurettu tälle kauppareissulle!

Mies tuli töistä kotiin. Kertoi eteisessä hauskaa tarinaa tyttären kanssa, miten olivat vieneet tytön luokkakaverin kotiin, joka oli nimeltään Kerttu. Kerttuja oli kuitenkin luokalla kolme, mies oli ajanut väärän Kertun pihaan ja tajunnut, kun tyttö ei noussut kyydistä, että takapenkillä on toinen Kerttu😂 Kuuntelin tarinaa ja nauroin mukana…vilkuilin ulos, sillä en huomannut poikamme tulleen sisälle. Mies ihmettelemään odotanko jotain? Vastasin, että mietin missä poika on, jäikö ulos? Mies kääntyi ja lähti takaisin…iltapäiväkerhosta mukaan oli tullut siis tytär ja tämän luokkakaveri, mutta poika oli unohtunut viereisen rakennuksen päiväkotiin😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X