Vanhemmuus 05.10.2017 Päivitetty 11.01.2022

Huono äiti -blogin Sari Helin: Naisen flunssa vs. miesflunssa

Kun nainen sairastuu, hän jää kotiin lepäämään – heti, kun muutama pikkujuttu on hoidettu, toteaa Huono äiti -bloggaaja Sari Helin kolumnissaan.

Teksti
Sari Helin
Kuvat
Pekka Holmström / Otavamedia

Nainen tuntee kurkussaan epämääräistä köhinää. Korvia vihloo. Tulee kylmiä väreitä. Päästä heittää. Työpaikalla on tehtävä itseanalyysi, jonka mukaan syysflunssa on saapunut ja kuumekin kohoaa. Nainen tietää, että pitää levätä, ja aikoo mennä sänkyyn, kun on ensin hoitanut muutaman asian.

 Hoidettavat asiat 1: täit, kihomadot ja illan ruoka

On haettava lapset, ja lapsia haettaessa on käytävä läpi täi- ja kihomatotiedotteet sekä seuraavan viikon uimahallireissu. Lasten kanssa pitää hakea myös kaupasta ruokaa, joka kääntyy tällä kertaa selkeästi einesmakaronilaatikon suuntaan, vaikka uuden sadon vihanneksia toki pitäisi suosia. Kaupassa käydään myös tiukkaa vääntöä karkista, jäätelöstä, sipsistä ja limusta. Kukaan ei muista ostaa kurkkupastilleja, joita mentiin hakemaan.

Hoidettavat asiat 2: perussiivous

Kotona nainen on jo lähellä huokaisua. Nainen siivoaa ensin ruokapöydälle jääneet aamiaistavarat, pyytää tyhjentämään astianpesukonetta, mutta tyhjentää lopulta sen itse, lämmittää einestä, tarjoaa luumua huonolla vastaanotolla ja muistaa, että inkivääritee olisi tautiin oiva apu. Tuoretta inkivääriä ei löydy, koska siitä on tehty tubettajan ohjeiden mukaan sarjakuvahahmoja, joille on piirretty pää. Etsiessään inkivääriä nainen huomaa, että kissan vessa haisee ja että käsipyyhkeet näyttävät jo entisiltä. Nainen pesee pyykit ja hoitaa vessat.

Hoidettavat asiat 3: lasten läksyt, muutama puhelu ja vaatekasat

Ei niin kaksisen aterian jälkeen nainen auttaa läksyissä yhtä lasta ja yrittää auttaa toistakin, mutta toinen lapsi ei ole vastaanottavaisella tuulella, sen sijaan hän huudattaa huoneessaan mölyä. Läksyt tehdään miten kuten. Joku haluaa voileivän. Työpuhelin haluaa myös jotakin, ja nettisivussa on kirjautumisongelma, joka vie tunnin.
Naisen kuume nousee, ja hän hamuilee sänkyä. Ensin on kuitenkin hoidettava pari pikku hommaa: märkä pyyhe lattialta, jonkun vaatekasa sekä lapsen maalaustarvikkeet lattialta. Ja vaikka maali on vesiliukoinen, sen aiheuttamat tahrat täytyy pestä tuoreina, muuten parkettia saa hangata rystyset valkeina. Kun maalit on poistettu, nainen rojahtaa sänkyyn ja saa kaverikseen pienen henkilön, jolle saa lukea satuja. Pieni ihastuu niin kovin velton äitinsä olemukseen, että hän halua lisää ja lisää satuja ja jää nukkumaan samaan sänkyyn. Nainen suunnittelee hampaiden pesua ja meikin poistoa, mutta ei jaksa. Kuumetta +39 astetta ja suu maistuu äsken pestyltä kissan vessalta.

Samaan aikaan toisaalla…

Flunssainen mies saapuu kotiin. Mies on aivan pihalla ja tarvitsee paljon hyysäämistä. Mies avaa kaljan ja television ja toivoo omaa rauhaa. Mies ei pysty loppuviikolla tekemään juuri mitään. Kuumetta tuloillaan +36,5. Flunssien tasa-arvomittarilla naisen flunssa on selvästi 0,83 euroa.

Lue myös:

Sari Helin: ”Vaatikaa palvelua synnytyksessä, siskot!”

Sari Helin: ”Lapsen kanssa neuvottelu on ajanhukkaa”

Huono Äiti -blogin Sari Helin: ”Väsymys tekee naisen hulluksi

Kommentit (1)

Onpa turha kirjoitus. Kärjistä nyt vielä vähän, että me kaikki naiset saamme tuntea ylemmyydentuntoa sinun marttyyriydestä. Samalla voisi pikkuisen vielä haukkua miehiä lisää, että varmasti tuntuu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X