Vanhemmuus 25.08.2018 Päivitetty 13.08.2019

Imitaattori Jarkko Tammiselta vaaditaan iltasatu joka ilta eri äänillä

Jarkko Tammiselle nauru on energian ja voiman lähde.

Teksti
Oili Urmas

”Sängysaluskansa on lapsille tarkoitettu musiikkinäytelmä, joka esitettiin heinäkuussa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Se on ensimmäinen lastenteatteriesityksen ohjaukseni. 3-vuotias tyttäreni Tilda innostui Sängynaluskansa-kirjan vihreästä hahmosta tavatessaan sen lastentapahtumassa. Siitä tuli hänen lempparinsa. Huomasin, että myös muut lapset pitivät hahmosta.

Vihreä vilkku huokuu myönteisyyttä. Niinpä sain idean tehdä sen ympärille jotakin kivaa. Halusin saada kirjoista tutut hahmot eläviksi näyttämölle. Sängynaluskansa-näytelmässä pikkuisen pöhköt hahmot tomppeloivat mukaansatempaavan musiikin tahdissa.

Sängynaluskansa-kirjojen luoja Ella Brigatti teki käsikirjoituksen. Musiikin sävelsi Matti Kallio, joka sai pari vuotta sitten Emma-palkinnon vuoden lastenalbumista. Näytelmän ääninä kuullaan muun muassa Kiti Kokkosta ja Jukka Rasilaa.”

Kriittisin yleisö on kotona

”Minulla on kriittisin yleisö kotona. Kun luen tytöille iltasatuja, he vaativat joka ilta eri äänet tai sitten minun pitää lukea omalla äänelläni.

Kun Tilda oli katsomassa ensimmäistä kertaa Stars Show’tani, hänen ainoa kommenttinsa oli: ”Hyi, sä laitoit myös huulipunaa. Muutenkin sä olit ihan höpsö. ” Imitoin Paula Koivunimeä ja Paulaa ei voi esittää ilman huulipunaa.

Aloitin imitoinnin kuusivuotiaana esikoulussa, matkin tarhan tätiä ja kahta eskarikaveriani. Vanhempani kielsivät minua, koska matkiminen olisi voinut tuntua muista kiusaamiselta. Aloinkin imitoida Vesku Loirin, Heikki Kinnusen ja Pirkka-Pekka Peteliuksen sketsihahmoja. Sain esityksilläni aikuiset nauramaan. Nauru on edelleen minulle energian ja voiman lähde työssäni, ja nautin siitä, että saan ihmiset nauramaan vedet silmissä.

Imitoinnin vastapainoksi on hyvä tehdä välillä muutakin. Sängynaluskansan jälkeen seuraava projektini on ensi vuoden tammikuussa esitettävä Sketsijengi, joka on koko illan sketsi- ja musiikkipläjäys. Esityksen idea oli minulla pitkään pöytälaatikossa, ja nyt pääsen toteuttamaan sen.

Kesälomani on tänä vuonna tavallista lyhempi. Sängynaluskansan lisäksi sitä verottaa Stand Up! -televisiosarjan kuvaukset, joissa olen mukana apulaistuottajana.

Kesälomalla vietän perheeni kanssa aikaa mökillä Savonlinnassa. Veneilemme, ongimme, saunomme, pelaamme jalkapalloa ja krokettia. Jossain vaiheessa käymme torilla nauttimassa lörtsyt.

Kun työt painottuvat iltoihin, perheen ja työn yhdistäminen on haastavaa. Se on jatkuvaa tasapainoilemista. Annan suuren kiitoksen vaimolleni Sannalle, joka on kantanut vastuun lasten hoitamisesta. Myös omat vanhempani ovat olleet apuna. Toivon, että voisin tulevaisuudessa viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Meillä oli tästä aiheesta viimeksi tänä aamuna keskustelu. Vaimoni muistutti minua, että merkkaisin jatkossa riittävän ajoissa kalenteriini myös vapaata.”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X