Kasvatus 13.08.2017 Päivitetty 26.06.2023

5 vinkkiä: näin kasvatat pojastasi unelmien miehen

Kokkaava ja siivoava mies on monelle naiselle mieluisaa treffiseuraa. Opeta pojallesi nämä asiat jo lapsena – ja tee tämän tulevaisuuden kumppanista maailman onnellisin ihminen.

Teksti
Anna Nummisto
Kuvat
iStock

Maailma on täynnä törppöjä miehiä, jotka puhuvat mitä sylki suuhun tuo eivätkä ymmärrä, että alusvaatteet kuuluisi vaihtaa joka päivä. Poikalapsen äidin pahin painajainen lienee se, että omasta pojasta kasvaisi juuri tällainen nahjus, jota kukaan nainen ei halua kumppanikseen.

Helpottaaksemme tätä äidin vastuullista työtä teimme leikkimielisen listan, jonka avulla voit varmistaa, että sinun pikku prinssistäsi kehittyy läänin tavoitelluin poikamies.

Opeta poikasi…

1. Pesemään pyykkiä

Kolmevuotias osallistuu innokkaasti pyykinpesuun saadessaan painella jännittävän laitteen monenlaisia nappuloita. Taaperosta on myös hauskaa lajitella eri värisiä vaatteita ja työntää niitä koneeseen (kunhan vahdit, ettei mukaan livahda ylimääräisiä kapineita).

Hieman isommat pojat nauttivat saadessaan kantaa pyykkikoreja ja esitellä vahvuuttaan. Kun pyykkihommat sujuvat jo lapsena, aikuisena oman paidan peseminen on lastenleikkiä.

2. Kokkaamaan

Kokkaavassa miehessä on jotain seksikästä, eikä mieheltä, joka osaa keittää muutakin kuin vettä, puutu vaimoehdokkaita. Tee siis tulevalle miniällesi (ja ehkäpä lapsenlastesi äidille) palvelus ja opeta pojallesi keittiöaskareita.

Taapero osaa vatkata taikinaa, pyöritellä sämpylöitä ja kaataa aineksia kulhoon. Hieman isommalta lapselta sujuvat jo hienosti pilkkomiset ja raastamiset. Jos ruoanlaiton perusteiden opettamisen jättää teini-ikään, on homma silloin jo pahasti menetetty.

3. Imuroimaan

Monet pikkupojat hurmaantuvat isoista koneista, eikä imuri tee tässä poikkeusta. Useimmat lapset rakastavat imuroimista, sillä ison laitteen kanssa toimiminen on jännittävää. Lisäksi lapsista on hauskaa nähdä, kuinka hiekka häviää imurin kitaan ja kivet rapisevat kivasti putkessa. Aikuisena mies ei ehkä ole enää imurin teknisistä ominaisuuksista yhtä innoissaan, mutta käsittelee sitä mukavasti rutiinilla ja toivottavasti pyytämättä.

4. Valitsemaan lahjoja

Tämä on tärkeä taito, joka kertoo myös kunnioituksesta naista kohtaan. Syntymäpäivää ei kuitata tekstiviestillä tai markettishampoopullolla. Opettamalla pojallesi lahjan valitsemisen taidon (kukkaron kokoa mukaillen) teet jostain naisesta vielä ikionnellisen.

5. Pesemään kylpyhuone

Jarrujälkiä vessanpöntössä ja partakarvoja lavuaarissa? Ehkäise parisuhdekatastrofi ajoissa kouluttamalla poikasi siivoamaan omat jälkensä myös vessassa. Opeta pikkuvesseli puhdistamaan omat jälkensä pöntössä, pissaamaan reunojen sisäpuolelle ja laskemaan kansi alas ennen huuhtelua. Ainakaan kullanmurusi tuleva parisuhde ei kaadu siihen, että kumppani kokisi olevansa vain siivoojan korvike.

Lähteet: Parents.com, Scarymommy

Lue myös:

Näin kasvatat onnellisen lapsen – 7 pientä tapaa, joilla on tutkitusti merkitystä

Isä, näin kasvatat onnellisen tyttären: 4 vinkkiä

Tunnista lapsesi temperamentti ja kasvata häntä oikein

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X