Kasvatus 24.01.2018 Päivitetty 26.06.2023

Lapsi sotkee, kuvata vai kieltää? Vastaus erottaa tiukkisvanhemman ja sallivan toisistaan

Lapsen sotkut eivät maata kaada, mutta ärsyttää ne voivat. Nykyään niistä tehdään myös viihdettä Instagramiin. Miten teillä, oletko tiukkis vai salliva vanhempi?

Teksti
Mervi Alatalo
Kuvat
iStock

Nyt se on löytynyt. Ai, mikä? No, tietysti raja, joka erottaa toisistaan lapsensa luovuutta rajoittavan tiukkismutsin ja omaan ilmaisuun kannustavan tsemppariäidin.

Ja missäkö se raja menee? Instagramissa tietysti. Missä muuallakaan, eletäänhän vuotta 2017.

Siinä vaiheessa, kun tiukkismutsi kieltää, estää, ehkä jopa sähähtää, kun jälkikasvu tunkee pikkuautoja vessanpönttöön tai herneitä nenään tai piirtää vaatteiden merkkaustussilla sohvaan, seinään tai torkkuvan isän naamaan, kannustava äiti juoksee nopeasti kännykälleen ja alkaa kuvata lapsensa luovuuden puuskaa.

Myöhemmin illalla Instaan lehahtaa hauska videoleike lapsen luovista leikeistä. Ja sen alle hymyjä, suukkoja ja haleja muilta sallivilta vanhemmilta.

Lapsen sotkut eivät maata kaada

Tiukkikset ovat mitä ilmeisimmin hipihiljaa, vaikka kyllä hekin varmaan salaa haluaisivat nähdä puolisonsa naamalla taaperon tavaramerkin.

Nyt kun raja on löytynyt, sopiikin jäädä miettimään, mille puolelle itse asettuu. Onko kännykässä kuvia sotkevista lapsista (salliva) vai vasta lasten sotkuista (kieltävä, mutta ymmärtävä)?

Jos sotkukuvia ei ole lainkaan, voitaneen tehdä johtopäätös siitä, että kotona asuu äärimmäisen tarkkarajaisia vanhempia ja kuuliaisia lapsia.

Kun lapsi seuraavan kerran paukuttaa pöydälle kaatunutta maitoa avokämmennellä, niin että pisarat lentelevät, mieti, kannattaako kieltää, koska hidastetussa videossa pisarat näyttävät niin hienoilta.

5 vinkkiä: näin pidät lapsiperheen kodin siistinä

Haluatko, että lapset osallistuvat siivoamiseen? Vältä nämä 6 virhettä

Onko aina kiire? Anna Perhon 11 ajanhallintavinkkiä lapsiperheille

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X