Kasvatus 17.07.2018 Päivitetty 24.05.2023

Lasten lauluversiot saavat hymyn huulille: ”Hei, hei strutsi, mä en oo syöny sun lääkkeitä.”

Lauletaanko taas se heppalaulu, jossa on vanha nainen hunningolla? Iskevät sanat tarttuvat lapsiin, vaikka he eivät aina tiedä, mistä laulavat.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
iStock ja Emmi Jormalainen
8 kommenttia

Olin työharjoittelussa päiväkodissa pari vuotta sitten. Muksut halusivat järjestää leikkimielisen Talent-kilpailun. Kilpailussa yksi tyttö lauloi aivan innoissaan Erinin Vanha nainen hunningolla -biisiä. Minun oli mentävä vessaan nauramaan, koska pokkani ei meinannut millään pitää.”

”Viisivuotias lapseni kuuli autossa radiomainoksen: ’Vippi, vippi, vippi, vippi, vippi piste fi.’ Levy jäi päälle.”

”Esikoisemme lauleskeli muutama vuosi sitten lähikaupassa isoon ääneen, että lähettiin pämppää, pämppärämppämpää. Ikää taisi lapsella olla kolme vuotta. Minua sekä nauratti että hävetti.”

”Kaupungin suurimman hammashoitolan aulassa oli paljon ihmisiä odottamassa vuoroaan, kun kolmevuotias tyttäreni alkoi laulaa isoon ääneen Sannin Että mitähän vittua – biisiä.”

”Kyllä minua hivelee, kun saan jatkuvalla syötöllä kotona kuulla kuusivuotiaan lapseni suusta: ’Oo sexy lady.’ Gangnam style on siis meillä kuuminta hottia.”

”Kolmevuotias poikamme lauleskeli aina, että hiivan hoitaa Diflucan. Hän oli kuullut mainoksen autossa radiossa, ja se oli jäänyt hänen päähänsä. Hän ei tietenkään tajunnut lainkaan, mitä kyseinen lause tarkoitti.”

Heppoja ja moottoripyöriä

”Automme oli kerran täynnä ratsastusta harrastavia alle seitsemänvuotiaita lapsia, jotka lauloivat täysin rinnoin heppalaulua: ’Ja mä mietin kuinka mä ratsastin, kuinka autossa jo liikkuvassa sua halusin…’”

”Olin bussissa nelivuotiaan esikoiseni ja hänen kuusivuotiaan serkkunsa kanssa, kun he alkoivat laulaa: ’Moottoripyörä on moottoripyörä, skootteri on lälläripyörä, namusia naisia katsastan, moottoripyörällä, moottoripyörällä, moottoripyörällä ratsastan.’ Viereisellä penkillä istuvalla teinitytöllä oli naurussa hieman pitelemistä.”

”Nelivuotias tyttäreni lauloi kaupassa Antti Tuiskun Hanuri-kappaletta: ’Saanko mä soittaa sun hanulii, se on helmi, helmi.’ Tietysti olimme juuri tuolloin sellaisessa kaupassa, jossa oli paljon ihmisiä. Kyllä oli ohimenevillä hauskaa.”

”Pikkuäijä kajautti täysillä päiväkodin ensimmäisenä päivänä koulun pihalla: ’Deeeessppaaciittooo, this is how we do it down in Puerto Rico, I just wanna hear you scream ay bendito!’”

”Poikamme kuuli autossa kerran Pasi ja Anssi -duon Tää on se maa -biisin. Nyt hän laulaa sata kertaa päivässä, että isi meidän munaset pestään. Tähän lauluun kuuluu myös koreografia, jossa pidetään asiantuntevasti kasseista kiinni. Laulu jatkuu vielä hokemalla: ’Tää on se maa, se maa, se maa, savusilakoita grillimakkaraa, kovempaa, kovempaa.’’’

Kaalimato piste com

”Kaverini lapsi lauleskeli nuorempana keskellä kauppaa, että kaalimato piste com, jotta elämä olisi nautinnollisempaa.’”

”Viisivuotias tyttäreni lauloi antaumuksella: ’Oi, oi, oi, oi, elämä on julmaa, mun on pakko twerkkaa, että saisin purkkaa.’”

”’Oopee, se varma tampooni’, huuteli nyt jo 35-vuotias esikoiseni pienenä istuessaan ostoskärryjen istuimessa, kun hänen pappansa oli maksamassa ostoksiaan kaupan kassalla.”

”Tyttäreni lauloi kolmevuotiaana auton takapenkillä: ’Hei, hei strutsi, mää en oo syöny sun lääkkeitä.’”

”’Mä vihaan tätä madafakin darraa’, lauloi tyttäreni, kun olimme menossa maanantaiaamuna päiväkotiin. Olin nukkunut tosi huonosti ja näytin varmaan krapulaiselta, vaikka en ollut koskenut pulloon moneen vuoteen. Nolotti.”

”Kolmevuotias neitimme kiipesi portaita pitkin yläkertaan nukkumaan ja lauloi peppu keikkuen: ’Sosiaalinen itsemurha, sosiaalinen itsemurha.’”

Keskikaljaa ja tequilaa

”Meillä kaksivuotias lauloi aikoinaan aina ja kaikkialla: ’Aamuun päin me ajetaan motellissa jossain saat kaataa mun napaan tequilaa…’”

”Tyttäreni tykkää laulaa Ellinooran Leijonakuningas-biisiä. Hän onkin laulanut täydessä bussissa oikein kovaa, että nostetaan keskikaljamaljat ilmaan.”

”Antti Tuisku laulaa, että mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa. Kolmevuotias lapseni puolestaan laulaa, että mun on palkko mylkkaa, että saisin pylkkaa. Mitä lienevät mylkka ja pylkka.”

”’Saisinko mä soittaa sun hanurii, se on hevenlii!’ kailotti tyttäreni, kun asioimme yhdessä R-kioskilla. Punastuin.”

Lähde: Kaksplussan Facebook-ryhmä

Juttu julkaistiin 4/18 Kaksplussassa.

Kommentit (8)

Lauloin setäni häissä joskus -70 luvulla Simo Salmisen laulua Tulipa tenkkapoo. Sitten vielä olin noussut kirkonpenkille ja pudonnut sieltä ja poru tietysti pääsi. Kaikki tämä löytyy kelanauhurilta.

6v kummityttö lauloi että kaikkea on kaikkea on mut rahat ei riitä. On mainoksesta missä ilmeisesti oikeasti rahat riittää.

Alle kouluikäinen tyttäreni lauloi aina Kaija Kooota omin sanoituksin: Kaunis, viekas, onnellinen…

Pienet tyttäreni kaupan kassajonossa nähdessään kondomipakkauksia kassan hyllyssä : ”On vain kaksi tapaa harrastaa seksiä, oikea ja VASEN.” Koko kauppa hiljeni ensin ja sitten alkoi sieltä täältä kuulua naurua. Kiitos Sleepy Sleepers mainosrallista.

Mun pikkusisko lauloi aikanaan täydessä apteekissa 2 metrisen bodarin takana Irwinin sen aikaista hittiä kovaa ja korkealta. Voitte vaan uskoa että bodari oli kääntynyt ja mulkaissut äitini päälle kun selän takaa oli kuulunut ” mitä suurempi mies sitä pienemmät munat, tämä maa on pienten ja vikkelien”. :)

Kummityttöni huusi teekkarikylän kaupassa minulle joka olin toisella puolen kauppaa: täti mä haluun munaa. Oli siis pääsiäinen neiti halusi kindereitä. Töstäkös teekkarit riemastui ja minulle nuorelle tädille no saako neiti munaa? Ja miten on tädin laita. Lähdin tulipunaisena kassalle neidin ja suklaamunien kera.

Mä lauloin joskus pikkutyttönä prismassa: ”Seksi vie ja taksi tuo” kovaan ääneen. Ja ”Jos sulla on toinen”

lasten suusta ne hauskimmat jutut tulee. Itse olin kova-äänisesti laulanut ala-asteen joulujuhlassa ” on heiniä härillä kainaloissa, nukkuu…jne”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X