Kasvatus 11.09.2013 Päivitetty 17.06.2021

Lastenkutsujen teemat

Prinsessateema, viidakkoteema, merirosvoteema, discoteema... Poimi täältä ideoita lastenjuhlien teemaksi!

Teksti
hilkka

Prinsessateema, viidakkoteema, merirosvoteema, discoteema… Poimi täältä ideoita lastenjuhlien teemaksi!

 

VIIDAKKOKUTSUT

Kutsukortit

Askaretele viidakkoaiheiset kutsukortit. Pujota naru reijitetyn kutsukortin läpi ja sido kiinni kaulakoruksi hankkimillesi viidakkoaiheisille pehmolelulle, joita on kaksi samanlaista jokaista vierasta kohden. Kirjoita kutsuun, että eläin tulee ottaa mukaan juhliin. Piilota pehmoeläimen toinen pari juhlapaikalle. Saapuessaan vieraat näyttävät pehmoleluaan ja saavat vihjeen, mistä eläimen kaveri saattaisi löytyä.

Vihje voi olla esim:

Krokotiili: Viihdyn veden äärellä, ison ammeen luona (kylpyhuoneessa).

Apina: Olen kiivennyt korkealle,korkealle (kirjahyllyssä).

Norsu: Olen suuri eläin, isompi kuin auto, mutta mahdun samaan huoneeseen (autotalli).

Lapset voivat myöhemmin vaihtaa pehmoleluja, niin että jokainen saa mukaansa kaksi erilaista eläinhahmoa.

 

Koristelu

Koristele juhlapaikka palmuilla, jotka voit rakentaa teippaamalla yhteeen useita wc- tai talouspaperihylsyjä, palmujen varsiksi. Maalaa ne sitten ruskeaksi esim. vesiväreillä ja liimaa vihreitä paperinpalasia lehdiksi. Kreppipaperista saat kätevästi rakennettua liianeeja. Kata pöytä vihreällä pöytäliinalla ja keltaisilla serveteillä. Väritä paperimukit läikikkääksi kuin leopardi tai raitaseksi kuin zebra.

 

Tarjoilu

Tarjoa viidakkoaiheisia herkkuja esim. mehua kookospähkinöistä, hedelmäsalaattia kermavaahdon kera, uunibanaania jäätelön kera ja eläinhahmon muotoinen täytekakku.

 

 Ohjelmaa

 • Kasvomaalausta
 • Kiinnitä valkoista isoa paperia seinille, joihin olet piirtänyt isoja palmuja. Vieraat saavat piirtää papereihin viidakon eläimiä.
 • Kirjoita pieniin lappusiin eläimen nimiä joita lapset voi käyttää pantomiimileikissä.

 

MERIROSVOKUTSUT

Kutsukortit

Merirosvoaiheinen kutsukortti, jossa teksti: ”Ohoi Mikko! Varoitus! Kapteeni Sami pitää merirosvo juhlat pvm, klo. Tule jos uskallat! Satama: (katuosoite). Asu: Vapaavalintainen merirosvoasu. Jätä aseesi laivalle!

 

Kirjoita kutsu karkealle paperille, jonka rypistät ja poltat reunoista. Rullaa kutsu, sido langalla ja laita pulloon. Kirjoita kutsutun nimi pulloon kinnitettyyn etikettiin ja jätä pullo hänen kotiovelleen.

 

Koristelu

Somistele mustilla ilmapalloilla, kullanvärisellä serpenttiinillä ja merirsovolipuilla. Ripusta ulko-oveen muovinen luuranko sekä vanhan näköinen kyltti, jossa lukee: ”Kulku omalla riskillä”. Isosta pahvilaatikosta voit askarrella aarrearkun, joka täytetään esim. karkkipusseilla. Kata pöytä mustalla lakanalla tai verkolla.

 

Tarjoilu

Punaista boolia (krokotiilin verta), kultakala suolakeksejä, lakritsinarua, salmiakkipääkalloja, matokarkkeja, merirosvorahoja, merirosvokakku.

 

 Ohjelmaa

 • Aarteenetsintää
 • Krokotiilin etsintä leikissä tikittävä munakello piiloitetaan juhlapaikalle. Vieraat koittavat löytää sen, ennen kui n se soi.
 • Leikkitatutointeja
 • Kasvomaalausta ja silmälappuja
 • Tee yksinkertainen seikkailurata parista rastista: Lankullakävely, krapukävely eli kyykyssä eteneminen, tähystäjän käsivoimien testaus: ”kuka roikkuu pisimpään?”, köydenheitto yms.

 

PRINSESSAKUTSUT

Kutsukortit

Kirjoita kustu kauniille paperille, jonka käärit rullalle ja sidot vaaleanpunaisella nauhalla. Teksti voi olla esim. ”Tervetuloa prinsessa Ainon kuningaskuntaan viettämään kuninkaallisia syntymäpäiviä pvm, klo. Linna: (katuosoite).

 

Puhalla vaaleanpunainen ilmapallo ja kirjoita tussilla siihen kutsu. Päästä sitten ilmat pois ja laita ilmapallo kauniiseen kuoreen, jonka lähetät kutsuvieraalle.

 

Kirjoita kutsu kauniille paperille, jonka koristelet helmillä ja paljeteilla. Muista mainita kutsussa mahdollisesta asutoiveesta.

 

Koristelu

Vaaleanpunaisia ja valkoisia ilmapalloja, paljetteja ja glitteriä, punainen matto olko-ovelle, paikkakortit juhlapöytään (kirjoita nimet kulta- tai hopeakynällä). Tee syntymäpäiväsankarille valtaistuin päällystämällä tuolin kauniilla kankaalla. Leikkaa kultapaperista kruunut jokaiselle vieraalle. Kruunun voi koristella silkkipaperilla ja nauhoilla. Lasten iästä riippuen voi olla hyvä idea leikata kruunut etukäteen, niin että ne tarvitsee vain niitata sopivan kokoisiksi prinsessojen saavuttua juhliin.

 

Tarjoilu

Prinssinakkeja, lettuja, vaahtokarkkeja, marsipaaniruusuja, prinsessakakku, jäätelökakku, prinsessapiparit, linnanväen tikkupalat (kokoa erilaisia yhdistelmiä coctailtikkuihin).

 

Ohjelmaa

 • Prinsessojen kruunujen askarteleminen
 • Aarteenetsintää
 • Prinsessavisa
 • Viesti kuninkaalla (rikkinäinen puhelin): Leikkijät kokoontuvat riviin tai jonoon, ja toisessa päässä oleva kuiskaa tietyn viestin seuraavalle. Tämä kuiskaa sen eteenpäin, kunnes päästään rivin tai jonon loppuun. Lopuksi viimeinen kertoo, mitä hän kuuli ja ensimmäinen paljastaa liikkeelle laskemansa viestin.
 • Prinsessalle kruunu (aasinhäntä): Piirrä prinsessa isolle paperille ja leikkaa paperista erillinen kruunu, jonka taakse kiinnität palan sinitarraa. Jokainen lapsi yrittää vuoritellen laittaa kruunun prinsessan päähän silmät sidottuina. Lähimmäksi päässyt on voittaja.

 

DISCOKUTSUT

Kutsukortit

Discokutsujen kustukortin tulee kimallella! Leikkaa esim. kultapaperista tähti, johon liimaat paljetteja ja glitteriä tai leikkaa kimaltelevasta paperista discovaatteita, joita liimaat kutsukorttiin ja koristelet glitterillä.

 

Askartele kutsukortit tyhjistä cd-levy koteloista. Tulosta kansikuvaksi kuva syntymäpäiväsankarista ja takakanteen voit kirjoittaa tervetuloa-tekstin. Leikkaa pala pahvia cd-levyn muotoiseksi ja kirjoita siihen tiedot juhlasta (pvm, aika, paikka jne.).

 

Ilmoita kutsussa mikäli toivot vieraiden pukeutuvan esim. omaksi idolikseen. Pyydä heitä myös ottamaan mukaan cd-levyn, jossa on heidän lempimusiikkiaan.

 

Koristelu

Ripusta vanhoja cd-levyjä ympäriinsä, vaihda valaisimien lamput värillisiksi ja laita ilmapalloja tanssilattialle. Pyydä jokaiselta vieraalta nimikirjoitus heidän tullessaan juhlapaikalle ja käytä niitä juhlapöydässä nimilappuina. Muita koristeluidoeita: discopallo, kreppinauhaa, pimeässä loistavia tähtiä, foliopaperia seinille…

 

Tarjoilu

Sipsejä, dippiä, popcornia, pizzaa, limuboolia ja limudrinkkejä.

 

Ohjelmaa

 • Musiikkia ja tanssia
 • Vieraat pukeutuvat omaksi idolikseen
 • Tanssikilpailu
 • Tanssiopetusta
 • Pullonpyöritystä, jossa tehtävät liittyvät tanssimiseen
 • Sanomalehtitanssi: Jaa vieraat pareihin. Jokainen pari saa sanomalehden, jonka päällä pitää tanssia kun musiikki soi. Hetken tanssimisen jälkeen lehti taitellaan kahtia ja tanssi jatkuu. Lehden ulkopuolelle ei saa astua. Niin tanssiminen jatkuu kunnes lehdellä on tilaa enää yhdelle jalkaparille tai kummankin toiselle jalalle. Silloin on toisen kannettava toista, seisottava toisen jalkapöydilla tai molempien seisottava yhdellä jalalla. Kun jäljellä on enää yksi pari, joka ei ole koskettanut lattiaa lehden ulkopuolelta, on kilpailu ratkennut.
 • Numerotanssi: Leikkaa kartongista isoja numeroja 1-10 väliltä ja kiinnitä ne tanssi-lattialle. Aina kun musiikki lakkaa soimasta, ilmoitetaan yksi numero. Se joka seisoo kyseisen numeron päällä voittaa pienen palkinnon, esim. karkkipussin.

 

Lisää hauskoja teemoja lastenkutsuille:

 • Avaruuskutsut
 • Haamukutsut
 • Muumikutsut
 • Leffakutsut
 • Barbiekutsut
 • Jalkapallokutsut
 • Balettikutsut

Kommentit (1)

Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a weblog site? The account aided me a appropriate deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast provided shiny transparent concept adeebcedgcda

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X