Minun tarinani 19.05.2017 Päivitetty 25.05.2023

1-vuotiaan pojan äiti Janiika, 26, pääsi muuttumisleikkiin – ”Yksinhuoltajan arjessa ei ehdi miettiä mitä päälleen laittaa”

Janiika Karlsson, 26, voitti Kaksplussan toisen Äidin oma päivä -kisan. 1-vuotiaan pojan yksinhuoltajaäiti ei ehdi hemmotella itseään, joten hän nautti päivästä toden teolla. Katso, miten muodonmuutos syntyi!

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Pekka Holmström/Otavamedia

Julius, 1, tutkii valokuvausstudiota touhukkaana Äidin oma päivä -kilpailun voittajan Janiikan istahtaessa meikkaaja Tintti Alangon käsittelyyn. Helsinkiläisellä yksinhuoltajaäidillä on takanaan raskas syksy pojan refluksi- ja allergiaoireilujen ja korvatulehduskierteen takia.

– Ongelmat alkoivat, kun aloitimme kiinteiden ruokien maistelun. Julius reagoi heräämällä pitkin yötä itkemään jopa 15–20 kertaa yössä. En kuitenkaan osannut epäillä allergiaa, koska Juliuksella ei ollut iho-oireita, Janiika kertoo.

Refluksi- ja allergiadiagnoosien jälkeen elämä helpottui. Maidoton ja viljaton ruokavalio vei vatsakivut pois, refluksilääkitys on auttanut ja yötkin sujuvat rauhallisemmin. Poikaa kiusannut korvatulehduskierrekin katkesi korvien putkitukseen.

Yksinhuoltajalle käytännöllisyys vie voiton: ”Oma tyyli olisi kiva pistää uusiksi”

Yksinhuoltajan arjessa Janiika ei ehdi miettiä mitä päälleen laittaa.

Kuvausvaatteet miellyttivät Janiikaa, ja hän toivookin löytävänsä aikaa tyylinsä uudistamiseen.

– Minulle on tärkeää, että vaatteet tuntuvat mukavilta. Niiden kanssa pitää pystyä laskeutumaan lattialle ja konttaamaan lapsen perässä. Olisi tietysti kiva, jos ne näyttäisivätkin tyylikkäiltä, Janiika toivoo.

Janiika on kulkenut puolitoista vuotta äitiys- ja imetysvaatteissa.

– Mietin edelleen kaupoissa kierrellessäni, että pystynköhän imettämään tämän vaatteen kanssa. Sitten vasta muistan, että eihän minun tarvitse enää sitä miettiä. Olen joutunut niin kauan valitsemaan vaatteeni käytännöllisyyttä ajatellen, että oma tyylini on hukassa.

Haaveissa parisuhde ja hyvin nukutut yöt

Äidin oma päivä -kilpailun voittaja.

Janiikaa hemmoteltiin raikkaalla meikillä, jonka loihti Tintti Alanko.

Hoitovapaalla olevan Janiikan päivät pyörivät Juliuksen touhuja seuratessa. Päivisin he käyvät vauvakerhossa, taaperojumpassa ja vauvauinnissa sekä viettävät aikaa ystävien ja sukulaisten seurassa.

Juliuksen isä ei ole perheen elämässä juuri mukana, mutta Janiika saa arkeensa apua vanhemmiltaan ja kaupungin kotipalvelusta.

– Vanhempani hoitavat Juliusta mielellään ja ottaisivat poikaa yökylään enemmänkin. Käytän vapaahetket kaupassa käyntiin, laskujen maksamiseen ja nukkumiseen. Olemme äitikavereideni kanssa nauraneet, että jos lapsi on yökylässä, ensimmäinen ajatus ei suinkaan ole, että lähdenpä juhlimaan, vaan ihanaa, nyt minä nukun!

Äidin oma päivä -kilpailun voittaja.

Kevyt meikki sointuu kauniisti yhteen keväisen tyylin kanssa.

Koulunkäyntiavustajana työskennellyt Janiika ei mieti vielä töihin paluuta. Hän haaveilee rauhallisesta perhe-elämästä, hyvin nukutuista öistä ja päivittäisestä meikistä.

– En meikkaa arkisin, mutta olisihan se aika ihanaa, jos joku tulisi laittamaan minut joka päivä näin nätisti, Janiika nauraa.

Kauempana haaveissa siintää uusi parisuhde ja lisää lapsia sitten joskus.

Janiika ennen…

Äidin oma päivä -kilpailun voittaja.

Janiika saapui kuvauksiin juuri kävelemään oppineen Juliuksen kanssa. Janiika kertoo valinneensa vaatteensa käytännöllisyyttä ajatellen.

 

Ja Janiika meikin ja stailauksen jälkeen!

Äidin oma päivä -kilpailun voittaja.

Janiika pukeutuu yleensä farkkuihin ja neuleeseen. Hän pitää rennoista, mutta tyylikkäistä vaatteista. Kuvaukseen valittiin Junarosen tunika, Jeans Bettyn farkut ja Ten Pointsin kengät.

Meikki ja hiukset: Tintti Alanko
Tyyli: Oili Urmas

Juttu julkaistiin Kaksplus 2/2017 -lehdessä.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X