Minun tarinani 14.09.2018 Päivitetty 24.05.2023

Äidin oma päivä -hemmottelu sai Susannan hehkumaan – ”Ehtisimmepä mieheni kanssa naimisiin”

Äidin oma päivä -äänestyksen voittanut Susanna nautti hemmottelusta. Kolmen lapsen äiti ei pääse arkena edes vessaan rauhassa.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Paula Kukkonen / Otavamedia

Kauneus ja hyvinvointi ovat olleet minulle aina tärkeitä, mutta kolmen lapsen äitinä on vaikea löytää aikaa itselle edes vessareissujen ajaksi. Haluaisin tuntea oloni kauniiksi, vaikka raskauskiloja onkin edelleen roimasti, kirjoitti 32-vuotias Susanna osallistuessaan Kaksplussan Äidin oma päivä -kisaan. Pohjanmaalla asuva Susanna voitti äänestyksen ja pääsi hemmotteluun.

äidin oma päivä

Susanna ei ehdi arjessa juuri meikata.

Susanna oli ennen lasten saamista tarkka tyylistään. 50-luvun kellomekot, vahvat värit ja korkokengät kuuluivat entisen parturi-kampaajan vakiovarustukseen. 10-vuotiaan Valtterin, 2-vuotiaan Hillan ja nelikuisen Liljan äitinä hän on joutunut tinkimään tyylistään.

– Puen sen, mikä ensimmäisenä osuu käteen, useimmiten mustat legginsit ja tunikan. Lapset ovat aina siisteissä vaatteissa, mutta minulla voi olla oksennusta rinnuksilla.

äidin oma päivä

Susanna pitää ihonsa hyvässä kunnossa viikoittaisella kuorinnalla ja kasvonaamiolla. Huulipuna korostaa kauniita huulia.

Kellomekossa kauppaan

Susanna toivoo, että uskaltaisi pukeutua arjessa rohkeammin.

– Kulkisin aina kellomekossa, jos suinkin kehtaisin. Ei tosin pitäisi miettiä, mitä muut ajattelevat. Ja mitä väliä, vaikka saisin yllättyneitä katseita lähikaupassa.

Raskauskilot hankaloittavat nyt Susannan pukeutumista.

– En ole ehtinyt aloittaa laihduttamista, koska olen keskittynyt vauvaan. Minua ei huvita sovittaa uusia vaatteita, kun en mahdu mihinkään farkkuihin.

äidin oma päivä

Susannan lempiväri punainen hehkuu myös kynsissä.

Vaikeat raskaudet

Raskauskiloista viis, Susanna ja hänen miehensä Janne, 34, iloitsevat lapsistaan, sillä lapsettomuus ja keskenmenot varjostivat heidän elämäänsä pitkään. Susannalla oli vaikeuksia tulla raskaaksi jo aiemman puolisonsa kanssa, ennen kuin Valtteri sai alkunsa.

– Kun aloimme Jannen kanssa yrittää yhteistä lasta, mitään ei taaskaan tapahtunut. Pudotin painoani ja aloitin lääkityksen kilpirauhasen vajaatoimintaan. Sitten tulin raskaaksi, mutta sain keskenmenon 16. raskausviikolla. Se oli musertavaa.

Sen jälkeen Susanna alkoi odottaa Hillaa. Odotus eteni onnellisesti loppuun, vaikka verenvuotoa oli jälleen. Ennen Liljan odotusta Susanna sai keskenmenon 12. raskausviikolla.

– Kärsin myös Liljan odotuksessa voimakkaasta verenvuodosta. Syyksi epäiltiin alkavaa kaksoisraskautta. Jäin viidennellä kuulla äitiyslomalle työstäni erityistä tukea tarvitsevien lasten avustajana, koska en saanut nostaa ketään.

äidin oma päivä

Susanna pitää vahvoista väreistä meikissä ja vaatteissa. Kuvausvaatteiden punainen värimaailma miellyttikin.

Vaikeuksista huolimatta perheen lapsiluku ei kenties ole täynnä.

– Janne toivoo, että saisimme vielä iltatähden. Minä toivon, että juhlisimme ensin häitämme. Häämme ovat lasten tulon vuoksi aina siirtyneet. Toivottavasti ehdimme vihdoin naimisiin.

Susanna ennen…

äidin oma päivä

…ja Susanna meikin ja stailauksen jälkeen!

äidin oma päivä

Junarosen voimakkaan punainen kukkamekko, H&M:n korvakorut ja Unisan kimaltelevat kengät istuivat Susannalle täydellisesti. Meikki ja hiukset Heidi Reponen, tyyli Oili Urmas.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X