Minun tarinani 10.11.2023

Bussikuski-Vesan ja pienten tyttärien keksimän kappaleen suosio räjähti Tiktokissa – sitten tuottaja otti yhteyttä

Herttaisesta, pienestä huomionosoituksesta lapsiperheen eteisessä virisi monien rakastama hittibiisi.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Vesa Heimon kotialbumi

Pienten lasten vanhempien alitajunnasta saattaa yhtäkkiä pompahtaa biisin aihio, joka kerää ensin Tiktokissa miljoonia katseluita ja nousee Spotify-musiikkipalvelun Suomen viraalimpien kappaleiden joukkoon sijalle kaksi.

Näin kävi kolmen lapsen isälle, Vesa Heimolle, joka noin vuosi sitten riisui tuiki tavalliseen tapaan ulkoilun jälkeen kotieteisessään kuopukseltaan haalaria päältä.

Vesa alkoi hyräillä tyttärelleen tulevan Mussukka-biisin kertosäettä.

– Se oli sellainen pieni hellyydenosoitus, joita tykkään lapsilleni antaa. Samalla, kun lauleskelin, huomasin, että tämähän kuulostaa hyvältä.

Vesa on harjoitellut aikuisiällä säestämään syntikalla, jonka appiukko hänelle antoi.

– Kokeilin sitä usein kiinnostuneena anoppilassa. Appeni tuumasi, että minulla voisi olla sille käyttöä.

Vesa alkoi tapailla kappaleen melodiaa ja kuvasi Instagramiin videon, jossa hän ja kuopus laulavat yhdessä uutta biisiä.

Lue myös: Muskari on vauvavuoden suosikkiharrastus – mikä siinä oikein kiehtoo?

Vesa ja Lily pääsivät studioon äänittämään

Vajaa vuosi sitten sukulainen ehdotti, että Vesa lataisi tekemänsä videot myös Tiktokiin. Vesa oli nimittäin lauluvideoiden lisäksi tehnyt sosiaaliseen mediaan huumoripätkiä työstään bussikuskina.

Vesan ja tyttärien yhteiset lauluvideot keräsivät hetkessä tuhansia katseluja. Vesa päätti videoida Mussukka-kappaleen uudestaan: tällä kertaa hänen kanssaan videolla lauloi 8-vuotias esikoinen Lily.

Silloin Tiktok-suosio Vesan ällistykseksi räjähti. Mussukka-biisi on kerännyt jo yli miljoona katselua, ja sitä on myös kuultu muiden käyttäjien videoilla taustamusiikkina.

Vesalle alkoi sadella pyyntöjä siitä, että kappale olisi saatava tuotettua oikeassa studiossa, mutta Vesa vastasi, että häneltä ei ammattilaisvälineitä löydy.

Käyttäjät tägäsivät videon kommentteihin Rapfaijan eli Ville Vuorisen, joka otti Vesaan yhteyttä. Hän lupasi tuottaa kappaleen.

Vesa ja Lily saapuivat studiolle muutamaksi tunniksi, ja niin kappale purkitettiin. Spotifyihin se julkaistiin 13. lokakuuta.

Toinen marraskuuta Mussukka oli nousut Suomen viraalimpien kappaleiden listalle sijalle kaksi.

Yleisön toiveesta Vesa ja tyttäret laulavat yhdessä muitakin kappaleita. Vesalle lasten kanssa musisoiminen on mukavaa yhteistä puuhaa, joka rauhoittaa olemaan läsnä jälkikasvun kanssa.

Vesa kannustaa muitakin vanhempia nauttimaan musiikista rohkeasti yhdessä lasten kanssa, jos se vain yhtään houkuttelee.

– Esimerkiksi Fröbelin palikoilla on paljon hyviä kappaleita, joista voi aloittaa ja joissa voi leikkiä samalla mukana. Toisaalta musisoiminen ei tunnu kaikista mieluisalta, ja sekin on täysin ok.

Suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle ei vielä ole, vaikka Mussukka-biisin menestyminen onkin lämmittänyt koko perheen mieltä.

– Katsotaan rauhassa. Aika näyttää.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X