Minun tarinani 19.02.2020 Päivitetty 07.01.2021

Ellen Jokikunnas adoptiosta Annassa: Ei tietoa prosessin etenemisestä - ”Kun lapsi tulee, tuskin työskentelen kuin nyt”

Ellen Jokikunnas kertoo Annan haastattelussa paiskovansa kovasti töitä nyt, kun odottaa adoptiolasta kotiin.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Niclas Mäkelä / OM-arkisto

Ellen Jokikunnas, 43, varautuu nyt taloudellisesti tulevaan tekemällä hartiavoimin työkeikkaa. Ellen jutteli Anna-lehdelle adoptioprosessinsa etenemisestä promotessaan juontamaansa uutuusohjelmaa Mental Samurai.

– Odotamme edelleen lasta, ja on ihan normaalia, että kesken adoptioprosessin ei saa väliaikatietoja. Odottaminen ei ole tuntunut raskaalta, koska olemme jo tottuneet siihen. Pääasia on, ettei enää tarvitse kokea epävarmuutta, Ellen kertoo.

”Nyt on hyvä aika tehdä asioita, joita en ehkä myöhemmin ehdi tehdä.”

Ellen kävi miehensä Jarin kanssa läpi kuusi ja puoli vuotta lapsettomuushoitoja ennen kuin adoptioprosessissa tuli tieto siitä, että lapsi on tulossa perheeseen.

– Nyt on hyvä aika tehdä asioita, joita en ehkä myöhemmin ehdi tehdä. Olen tosiaan tehnyt paljon töitä, koska haluan varautua taloudellisesti tulevaan. Kun lapsi tulee meille, tuskin työskentelen samaan tahtiin kuin nyt.

Ellen kertoi adoptio-onnesta julkisuuteen huhtikuussa.

Jo verrattain nuorena naisena Ellen tiesi, että lasten saaminen ei olisi hänelle yksinkertaista. Hän oli ollut lapsettomuustutkimuksissa 27-vuotiaana, ja ensimmäiset hedelmöityshoidot tehtiin hänelle alle 30-vuotiaana.

Perheonnea on monenlaista, suurta ja pientä. Annassa kissankasvattaja Ellen iloitsee vastikään syntyneistä viidestä supersuloisesta bengalipennusta.

– Tämä oli jo kolmas kerta, kun autoin kissaa synnytyksessä. Aikaisemmin olen hoitanut maatiaiskissani synnytykset. Kaikki meni hyvin, mutta viimeinen, kuudes pentu syntyi kuolleena. Se on valitettavasti aika yleistä.

”Olen esittänyt iloista ja reipasta”

Viimevuotisessa Annan haastattelussa Ellen kertoi käyttäneensä lapsettomuushoitoihin arviolta 30 000 euroa. Hänellä oli todettu tukos molemmissa munanjohtimissa, joka saattoi olla teini-iässä tehdyn umpisuolileikkauksen vaurioita tai yhtä hyvin synnynnäistä.

– En ole koskaan haaveillut rahasta tai urasta vaan suurin toiveeni on aina ollut saada lapsia. Kun olin nuori, kaikki kaverit olivat varmoja, että olen ensimmäinen meistä, josta tulee äiti, Ellen valotti tuolloin.

– Olen aina esittänyt iloista ja reipasta, vaikka olen koko ajan kantanut vähän liian raskasta reppua. En halunnut olla epärehellinen, mutta [lapsettomuudesta] oli vain liian vaikea puhua.

Ellen Jokikunnas Annassa: ”Odotan mieheni kanssa adoptiolasta”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X