Minun tarinani 02.09.2015 Päivitetty 28.08.2023

Fitness-tähti Mari Valosaari: ”Sairauteni voi estää uuden raskauden”

Mari Valosaaren fitness-vartalo toimi täydellisesti lapsenteossa. Yhdessä asiassa se kuitenkin petti, ja samalla saattoi musertua haave toisesta lapsesta.

Teksti
Liisa Järvinen
Kuvat
Niclas Mäkelä/Otavamedia
2 kommenttia

Voisi luulla, että raskauskilot olisivat kova pala naiselle, jonka elämäntehtävänä on kiinteä ja virheetön vartalo. Fitness-tähti Mari Valosaaresta, 33, oli kuitenkin vain ihanaa, kun maha alkoi kasvaa kolmisen vuotta sitten.

– Ajattelin, että jos tulee ylimääräisiä kiloja, tiedän kyllä, miten saan ne pois.

Mari on kilpaillut bikinifitneksessä vuodesta 2009. Heti fitness-uransa alussa Mari kruunattiin Miss Bikini Americaksi Las Vegasissa, ja viimeisimmän ykkössijansa hän nappasi keväällä Fitness Helsinki -kisoissa.

Raskausaikanakin Mari treenasi. Ainoastaan vatsalihasharjoitukset hän jätti kokonaan pois.

– Jos vatsalihakset ovat liian kireät, kun vatsa alkaa kasvaa, ne saattavat revetä.

Innokas isä

Marin elämä muuttui vuoden 2012 kesällä, kun hän tapasi laulaja ja palomies Jontte Valosaaren, 35. Kaksi viikkoa tapaamisesta Jontte muutti Marin luo. Sitten mieheen iski vauvakuume.

Ei nyt ihan vielä, Mari toppuutteli. Sitä paitsi raha-asiat pitäisi saada oikeasti kuntoon, eikä kalenterissakaan ole tilaa. Jontte tokaisi, että milloin Marin kalenterissa mahtaisi olla tilaa.

– Silloin tajusin, että ei tilaa tule, jos sitä ei tee.

Parin yhdessäoloa oli takana kuukausi, kun he jättivät ehkäisyn pois. Neljän kuukauden kuluttua raskaustesti näytti plussaa.

Parantumaton sairaus

Pariskunta meni naimisiin, kun raskaus oli edennyt seitsemännelle kuulle. Hieman ennen häitä seesteinen raskausaika keskeytyi, kun Mari huomasi verta ulosteessaan.

Syypääksi osoittautui koliitti, haavainen paksusuolentulehdus, joka oireilee verisenä ripulina, vatsakipuna ja turvotuksena. Taudin syytä ei tunneta, eikä siihen ole varsinaista parannuskeinoa.

Koliittidiagnoosi varmistetaan paksusuolen tähystyksellä, mutta Marin tähystys päätettiin lykätä raskauden jälkeiseen aikaan.

Kyykkyjä synnytyssalissa

Kolmen ässän menetelmä toimi, ja laskettua päivää edeltävänä yönä Mari heräsi kipeisiin supistuksiin. Jontte kiiruhti paikalle palolaitokselta.

Synnytyssairaalassa todettiin, että vauva ei ollut laskeutunut tarpeeksi, ja Mari yritti miettiä, miten hommaa saisi joudutettua.

Onko ok, jos kyykkään, hän kysyi kätilöltä. Se on itse asiassa tosi hyvä idea, kätilö vastasi.

Mari otti tukea sängynlaidasta ja kyykkäsi. Epiduraali piti kivut kurissa, ja vauva alkoi laskeutua.

Marille synnytys oli kahdeksan tuntia ja 45 minuuttia kestänyt urheilusuoritus.

– Ajattelin, että nyt vähän ponnistetaan ja sitten tulee ihana palkinto tästä treenistä.

Kun Mila saapui maailmaan 13 minuutin ponnistusvaiheen päätteeksi, Mari tuumasi, että tämän voisi tehdä uudestaan vaikka saman tien.

Vielä hän ei tiennyt, että synnytys saattaisi jäädä viimeiseksi.

Lue koko juttu syyskuun Kaksplussasta!

Kommentit (2)

Milloin aletaan puhua rajoitetun ruokavalion ja painontarkkailun seurauksista?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X