Minun tarinani 08.04.2020

Heidi Nieminen jätetyksi tulemisesta Annassa: ”Aatonaattoiltana odotimme lasten kanssa, että mies tulisi toisen naisen luota”

Perhe mäkihyppysankari Toni Niemisen kanssa hajosi kuopuksen vauvavuoden aikana, kun Heidi tuli jätetyksi.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Vesa Ranta

Kun Toni ja Heidi Nieminen erosivat pari kuukautta sitten, se oli monelle sokki. Entiseen mäkihyppääjään ja olympiavoittajaan rakastunut Heidi koki parisuhteessa ylä- ja alamäkiä, mutta lopulta perheen rikkoi yksi yö.

– Mies lähti joulukuisena perjantaina firman pikkujouluihin, ja minä jäin lasten kanssa kotiin. Seuraavana päivänä vaistosin, että kaikki ei ole hyvin. Kysyin häneltä, oliko illan aikana tapahtunut jotakin, mitä minun pitäisi tietää, Heidi Nieminen kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Kun Toni myönsi asian ja Heidille selvisi ihastuminen työkaveriin, hän ei voinut uskoa sitä todeksi. Tuntui, että lautasella oli jo valmiiksi liikaa. Syksyä oli synkentänyt painava huoli Elsa-vauvan, 9 kk, terveydestä. Tonilla ja Heidillä on myös kaksivuotias yhteinen poika. Molemmilla on myös kaksi vanhempaa tytärtä edellisistä parisuhteista.

– Aatonaattoiltana odotimme lasten kanssa, että mies tulisi toisen naisen luota kotiin, jotta joulu pääsisi alkamaan. Yritä siinä luoda tunnelmaa, kun mies tekstailee toiselle. Olihan se ristiriitaista ja ahdistavaa, Heidi Nieminen kertoo.

”Noin pienet unohtavat nopeasti.”

Äiti jäi lasten kanssa keskenään, kun Toni muutti joulun välipäivinä uuden kumppanin kotiin. Vielä ennen joulua Heidi olisi halunnut pelastaa ehjän perheen.

– Lasten takia olisin yrittänyt. Mutta kun huomasin, että yhteydenpito toisen ihmisen kanssa jatkui, minun oli todettava, että antaa olla, Heidi Nieminen sanoo.

Lapset rauhoittivat huhumyllyn pyörteestä

Niemiset menivät naimisiin vuonna 2015. Vuosien varrella Toni ja Heidi olivat moneen otteeseen lehtien palstoilla kommentoimassa huhuttuja suhdekriisejä, kun heidän sosiaalisen median päivityksiään tulkittiin erosta kertovaksi tai kun Toni nähtiin julkisuudessa ilman sormusta nimettömässään.

Kirjoittelu rauhoittui ja Heidin ja Tonin onni kukoisti, kun he saivat yhteisen lapsen kesällä 2018.

Lapset ovat eron jälkeen viettäneet muutamia öitä isänsä Tonin luona.

– Lapsille on tärkeää, että he saavat olla myös hänen kanssaan. Noin pienet unohtavat nopeasti. Elsa heräilee vielä monta kertaa yössä, joten minullekin tekee hyvää nukkua välillä kunnon yöunet, Heidi Nieminen kertoo Anna-lehdessä.

Lue myös: Toni Nieminen, 44, neljättä kertaa isäksi – kuva tyttövauvasta

Anna.fi: Heidi Nieminen toipuu sokkierosta Toni Niemisen kanssa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X