Minun tarinani 08.08.2017 Päivitetty 13.08.2019

Heinähattu ja Vilttitossu syksyn ensi-illassa – kotimaiset lastenelokuvat keräävät katsojia

Kotimaiset lastenelokuvat vetivät viime vuonna eniten katsojia elokuvateattereihin. Tekeillä on nyt niin monta lastenelokuvaa, että voidaan puhua jo kotimaisen lastenelokuvan buumista.

Teksti
Riikka Heinonen

Viime vuoden kolme katsotuinta elokuvaa Suomessa oli suunnattu lapsille. Risto Räppääjä ja yöhaukka, Angry Birds ja Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu vetivät elokuvasaleihin yli 300 000 katsojaa.

Lastenelokuvia tehdään Suomessa myös tiuhempaan tahtiin kuin aiemmin. Tänä syksynä ensi-iltansa saa Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Sen lisäksi pääkaupunkiseudulla on kesän aikana kuvattu kahta muutakin lastenelokuvaa: Supermarsua ja Puluboin ja Ponin leffaa. Ne tulevat elokuvateattereihin vuoden 2018 puolella.

Angry birds, Tatu ja Patu, Supermarsu elokuvajulisteet

Angry Birds ja Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! ovat olleet viime aikojen suosittuja lastenelokuvia. Supermarsu-elokuva tulee valkokankaalle tammikuussa 2018.

Myös Muumeista on jälleen tulossa uusi elokuva Muumien joulu, joka tosin tällä kertaa on puolalainen. Animaatioelokuva perustuu Tove Janssonin kirjaan Taikatalvi.

Muumien joulu -elokuva

Puolalainen muumianimaatio perustuu Taikatalvi-kirjaan.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Supersuosittujen siskosten Heinähatun ja Vilttitossun tarina saa jatkoa elokuvateattereissa tämän vuoden marraskuussa. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan suosittuun, samannimiseen kirjaan.

Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee ihanalle lomalle, mutta päätyykin vahingossa väärään lomahuvilaan kylän poliisien mökkinaapureiksi. Poliisit naamioituvat taiteilijaveljeksiksi, jotta saisivat olla perheeltä rauhassa. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset kuitenkin heräävät, ja suuri vakoiluseikkailu saa alkunsa.

Elokuvan pääosissa nähdään Emily Shipway, Ella Kangas, Niina Lahtinen, Aku Hirviniemi ja Janne Kataja.

Aiheesta kertoi aiemmin Yle Uutiset.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X