Minun tarinani 22.04.2016 Päivitetty 18.06.2021

Instagram, planeetat, taiteilijat – inspiraatiota lapsen nimen valintaan

Haluatko, että lapsesi nimi kertoo perheenne mieltymyksistä – tai toivotko, että nimi enteen lailla ohjaisi lasta tulevassa elämässä? Tässä ehdotuksia vauvan nimen valintaan!

Teksti
Lilli Berghäll
Kuvat
123RF

Some-vanhempien valinta: Instagram-filtterit

Juno, Ludwig, Aden, Amaro, Valencia, Perpetua… kuulostavatko nimet tutuilta? Käytätkö kenties Instagramia? Kyllä, nämä ovat Instagramin filttereiden nimiä, ja kansainvälisen BabyCenter-sivuston mukaan maailmalla kovassa nousussa.

Esimerkiksi Lux-nimen suosio nousi vuonna 2015 peräti 75 prosenttia. Jos valitset vauvan nimen tästä kategoriasta, ainakin tiedät, millä filtterillä jatkossa jaat hänen kuvansa!

Lue myös: Nämäkin erikoiset nimet menivät läpi

Älykkövanhempi käy kirjahyllyllä

Jos haluat näyttää, että olet Shakespearesi lukenut, valitse jokin näistä: Adrian, Desdemona, Cordelia, Prospero, Timon, Cressida, Egeon, Fabian, Hermia, Juno, Lavinia, Ofelia, Lennox, Lysander, Rosalind tai Titania. Kun sinulta kysytään, mistä lapsesi nimi tulee, voit vastata sopivalla vuorosanalla kyseisestä näytelmästä.

Älykkövanhempien nimivalintoihin kuuluvat myös menneet kirjailija- ja taiteilijasuuruudet. Kun poika on saanut nimen Vincent van Goghilta, hänen huoneensa seinää koristaa tietysti kopio Auringonkukat-maalauksesta.

Kokeile näitä: Edgar (Edgar Degas), Frida (Frida Kahlo), Max (Max Ernst), Edvard (Edvard Munch), Julian (Julian Schnabel), Henri (Henri Matisse), Paul (Paul Cézanne), Milan (Milan Kundera), Iris (Iris Murdoch), Ernest (Ernest Hemingway), Doris (Doris Lessing), Anaïs (Anaïs Nin), Edith (Edith Wharton), Sylvia (Sylvia Plath), Arthur (Arthur Rimbaud), Anton (Anton Tsehov) tai Norman (Norman Mailer).

Lue myös: Tämän lapsesi nimi paljastaa sinusta

Muotitietoisen jälkikasvulle

Kansainvälisessä muotimaailmassa on glamouria, ja sieltä poimittu nimi antaa ripauksen säihkettä arkeen. Eikö vain näiden nimien yllä leijailekin vieno parfyymin ja suuren maailman tuoksu: Coco, Calvin, Alexander, Hugo, Marc, Ralph, Stella, Oscar, Tommy, Carolina, Donatella, Sonia, Christian…

Lapsen pukeminen voi toisaalta tulla kalliiksi, jos hän kovasti kiintyy nimikkomerkkiinsä.

Lue myös: Annoitko lapsellesi kuninkaallisen nimen?

Henkisyyttä arvostavan valinnat

Taivaankappaleisiin liittyvät nimet ovat henkisiä arvoja vaalivien vanhempien valinta. Voiko vaikkapa Atlas-, Kassiopeia-, Kosmo- tai Sirius-niminen lapsi olla muuta kuin universumin suosikki?

Planeetta- ja avaruusteemasta löytyy runollisia nimiä, ja lasta voi jo pienenä innostaa tarkkailemaan tähtiä: Jupiter, Cordelia, Bellatrix, Elara, Larissa, Luna, Nova, Stella, Vega, Titania, Rhea…

Tiedeorientoitunut vanhempikin löytää hyviä nimiä tältä aihealueelta: esimerkiksi Tyko (tanskalaisen tähtitieteilijä Tyko Brahen mukaan) tai Apollo (Yhdysvaltojen avaruusohjelman mukaan).

Lue myös: Tässä ovat vuoden 2015 suosituimmat nimet

Tee testi: Mikä nimeksi lapselle?

Lähteet: Baby.com, Babycenter.com, Mashable.com, Babycentre

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X