Minun tarinani 25.05.2018 Päivitetty 24.05.2023

”Kahden lapsen yksinhuoltajuus jännittää” – Äidin oma päivä sai raskaana olevan Johannan hehkumaan!

Johanna Kangas nautti sydämensä kyllyydestä hemmottelupäivästä Helsingissä, sillä pian hänellä alkaa työteliäs arki taaperon ja vastasyntyneen yksinhuoltajana.

Teksti
Liina Putkonen
Kuvat
Paula Kukkonen / Otavamedia

Espanjassa ei tarvitse kolata lunta puolta metriä, että pääsee ulos pihasta. Tätä Johanna Kangas, 22, miettii talvisin  puskiessaan pakkasaamussa kinoksia pois pihatieltä pimeässä, jotta pääsee autolla töihin Sievin kenkätehtaalle.

– Olin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi opiskellessani vaihdossa Espanjassa ja myöhemmin vielä au pairina. Se on ihana maa, Johanna kertoo.

Johanna olisi saattanut jo palata Välimeren rannalle, jos Elias ei olisi ilmoittanut tulostaan pari vuotta sitten. Matkasuunnitelmat saavat nytkin odottaa jonkun aikaa, sillä Eliakselle syntyy pikkusisko tai -veli toukokuussa.

– Ajattelin pitkään, ettei minusta tule äitiä, mutta pian olen jo kahden lapsen äiti, Johanna naurahtaa.

– Mutta kyllä minä lastenkin kanssa Espanjaan vielä menen, ainakin lomailemaan.

Äidin oma päivä

Meikkaaja Tintti ihasteli Johannan kaunista hiusväriä.

Yksin lasten kanssa

Eliaksen kanssa äitiyteen sopeutuminen ei ollut vaikeaa, sillä poika nukkui täydet yöt jo kaksikuisena.

– Mietin vain, voiko tällainen onni osua kohdalle kahdesti, vai tuleeko toisesta aivan erilainen tapaus.

Johannaa jännittää myös sen vuoksi, että toisen lapsen syntyessä hän on yksinhuoltaja. Vastasyntyneen ja alle 2-vuotiaan kanssa arki voi olla aika raskasta.

– Jos nyt tuntuu, etten töiden ja arjen pyörityksen keskellä ehdi tehdä mitään omalle ulkonäölle, niin mitäköhän tapahtuu vauvan syntymän jälkeen?

Johanna kertoo arvostavansa paljon sitä, että pääsi viettämään Äidin omaa päivää ja saamaan hemmottelua ennen kuin vauva-arki alkaa.

– En kyllä ihan heti malta hypätä junaan ja matkustaa takaisin Sieviin. Taidan mennä keskustan kautta ja käydä kahvilla, hän sanoo katsoessaan itseään peilistä, kun meikki ja stailaus ovat loppusuoralla.

äidin oma päivä

Punaiset huulet saavat olon heti laitetuksi.

äidin oma päivä

Kynnet viimeistelevät tyylin.

äidin oma päivä

Raskaana tai ei, korkeat korot tekevät asun.

Huulipuna pelastaa

Johanna kyselee meikkaaja Tintti Leppäseltä vinkkejä kuivan ihon hoitoon sekä hyviin huulipuniin. Punaiset huulet ovat usein pelastus, kun mitään muuta ei jaksa laittaa.

– Vielä ennen lapsia esiinnyin aina välillä laulukeikoilla ja silloin toki tuli mietittyä enemmän niin ehostusta kuin vaatteitakin. Mutta nyt, kun olen tehtaalla töissä, ei ole mitään paineita meikata tai pukeutua mitenkään erityisesti.

Johanna tekisi mielellään alansa töitä nuoriso- tai lastenohjaajana, mutta Sievissä ei ole paikkoja auki. Hän ei kuitenkaan ole jäänyt kotiin odottamaan avautuvia työmahdollisuuksia.

– Minulle tarjottiin töitä kenkätehtaalta ja tietenkin otin sen vastaan. Jos töitä on, niitä myös tehdään, Johanna toteaa.

Johanna ennen…

äidin oma päivä

Johanna nyt!

äidin oma päivä

Kevätvauvaa odottavalle Johannalle valittiin juhlava kimallepusero ja pliseeratut housut Junaroselta. Johannan kengät Gabor. Kaikki Stockmannilta. Johannan meikki ja hiukset: Tintti Leppänen. Tyyli: Oili Urmas.

 

Kommentit (1)

Ihanaa Johanna! Olet upea, kaunis ja rohkea äiti. Kaikkea mahdollista hyvää teidän perheelle.
T: Skype-mummo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X