Minun tarinani 17.10.2014 Päivitetty 09.08.2021

Kolme tunnettua isää: Näin vietän aikaa lapseni kanssa

Joraamista räpin tahtiin, salilla käymistä ja autoilua. Kolme tuttua isää kertoo, mitä he tekevät yhdessä poikiensa kanssa.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Pekka Holmström / SKOY

tomi_björck_620

Saunomista ja räppiä

Saunominen on kokki Tomi Björckin, 33 ja Joakim-pojan, 10 kk, yhteinen juttu. Mietojen löylyjen jälkeen Joakim pääsee kylpyyn.
– Sauna ja kylpy kuuluvat ohjelmaan joka toinen päivä.
Tomi Björckin komennuksessa on kolme ravintolaa Helsingissä ja yksi Tukholmassa. Joakim on usein vanhempiensa mukana ravintoloissa, mutta toistaiseksi hän syö vain soseita.
– Teen itse Joakimin ruoat. Hän pitää eniten soseista, joissa on kunnolla makua. Suosikkeja ovat omena- ja kurpitsasoseet.
Tomi ja Joakin kuuntelevat yhdessä räp-musiikkia. Joakim pitää enemmän suomenkielisestä kuin englanninkielisestä räpistä. Viime aikoina isä ja poika ovat joranneet autossa Cheekin uusimman levyn
tahdissa. Muita suosikkeja ovat Karri Koira ja Ruudolf.
Tänä vuonna Tomi pääsee viettämään ensimmäistä kertaa isänpäivää isänä.
– Isyys on todella tärkeä asia. Se on vaikuttanut paljon ajatteluuni ja siihen, miten suunnittelen asiat. Vaikka minulla on paljon töitä, minulla ei ole enää kiire minnekään.

Tomin paita Selected, pyjaman housut Tommy Hilfiger. Joakimilla on omat vaatteet.

 

juno_620

Autohommia

Jon Korhonen, 26, tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Juno. Kun räp-laulaja ei ole keikoilla, hän viettää tavallista arkea lastensa, neljävuotiaan Safi-pojan ja 1,5-vuotiaan Sisja-tytön, kanssa. Lasten erikoiset nimet ovat afrikkalaista alkuperää, sillä Jonin sukujuuret ovat isän puolelta Keniassa.
– Safille autot ovat tällä hetkellä kovin juttu, joten leikimme paljon autojen kanssa. Lisäksi tapaamme kavereita, joilla on lapsia ja käymme mummolassa.
Kotona musiikkivalinnoista päättää Safi.
– Safi haluaa olla dj. Smurffit-levy on nyt kova hitti. Meillä lauletaan myös päiväkodista tuttuja lauluja.
Safi tunnistaa jo isänsä biisit ja jotakin niistä on myös kolahtanut pieneen poikaan.
–Elokuun Valvoo-biisistä Safi sanoi, että tässä isi laulaa: ”Valvoo niin että silmiin sattuu”. Olin miettinyt sitä kohtaa itse tosi paljon.
Isänpäivänä Juno ei odota erityisiä juhlallisuuksia.
– Oikeastaan jokaisesta päivästä pitäisi tehdä hieno juttu.

Junon paita Guess, bokserit Lindexistä. Safin paita Kappahlista ja Bogin housut Stockmannilta.

 

 

amin asikainen 620

Liikkeellä aamusta iltaan

Amin Asikainen, 37, on entinen ammattilaisnyrkkeilijä, mutta urheilua hän ei ole jättänyt uran päättymisenkään jälkeen. Myös lapset ovat vahvasti isänsä jalanjäljissä, ja perhe liikkuu paljon yhdessä. Amin ja Nilüfer Asikaisen perheeseen kuuluu kahden yhteisen pojan Amirin, 2, ja Gabrielin, 3 kk, lisäksi Aminin 10-vuotias Viviana ja Nilüferin viisivuotias Dilara heidän aiemmista liitoistaan.
Arkisin Amin ulkoilee paljon lasten kanssa.
– Käymme leikkipuistossa. Lähdemme yleensä liikkeelle aamulla kymmenen maissa ja tulemme takaisin kotiin yhden aikoihin. Sitten nukumme päiväunet.
Amin on osakkaana Ringside Gym -kuntosalissa, jossa hän vetää kuntonyrkkeilyryhmiä. Iltapäiväisin Amin suuntaa salille ja toisinaan hän saa seuraa lapsista.
– Salilla on lapsilla tilaa juosta ja touhuta.
Aminilla ei ole tapana viettää merkkipäiviä.
– Onhan isänpäivä kiva ja se pitää huomioida. Isänpäivä on lapsillekin tärkeä, he haluavat tehdä kortit. Mutta kyllä äitienpäivä on lähempänä sydäntäni.

Aminin paita Lindex, college-housut Guess, Gabrielin haalari Lindex, Amirin paita Kappahl ja housut Benetton.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X