Minun tarinani 07.07.2017 Päivitetty 14.08.2023

Krista Kosonen Annassa: ”Lapsi toi elämääni rakkauden eri sävyt”

Näyttelijä Krista Kosonen avaa Anna-lehden haastattelussa kotiäidin arkea Los Angelesissa ja kertoo olevansa onnellisempi kuin koskaan.

Teksti
Toimitus
Kuvat
OM-Arkisto

Puolitoistavuotiaan tyttären äiti, näyttelijä Krista Kosonen kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka elää nyt onnellista aikaa paitsi urallaan, myös yksityiselämässään.

– On totta, että olen nykyisin onnellisempi kuin koskaan, Krista kertoo Annalle, – ehkä äitiys on tehnyt minulle hyvää.

Viime syksynä Krista sanoi Anna-lehdelle, ettei halua kasvattaa tyttärestään liian kilttiä, ja nyt näyttelijä kuvaileekin tytärtään tomeraksi ja voimakastahtoiseksi. Jo tyttären vauva-aikana Krista kertoi, että äitiys on yllättänyt hänet iloisesti, mutta hän on myös saanut huomata, että äitiys on opettanut hänelle uusia asioita, kuten läsnäoloa, suhteellisuutta ja tärkeysjärjestystä.

– Lapsen ansiosta olen entistä kärsivällisempi, ja äitinä olen löytänyt itsestäni paljon uusia tunteita, joita en tiennyt olevan olemassakaan: esimerkiksi rakkauden eri sävyjä, huolenpitoa ja vastuuta.

Krista Kosonen ja avopuoliso Antti J. Jokinen ovat asuneet yhdessä tyttärensä kanssa Los Angelesissa.

Krista Kososella ja Antti J. Jokisella on puolitoistavuotias tytär.

Kotiäitinä Amerikassa

Nyt Krista asuu Helsingissä, mutta kahden edellisvuoden talvet hän on viettänyt yhdessä avomiehensä ja tyttärensä kanssa Los Angelesissa. Kun avomies Antti J. Jokinen kirjoitti elokuvakäsikirjoitusta, kuluivat Kristan päivät koekuvauksien sijaan tyttären seurassa. Näyttelijä kertoo Annalle, ettei haaveile Hollywood-urasta, vaan oli Los Angelesissa viettämässä äitiyslomaa.

Vaikka elämä Kaliforniassa kuulostaa hohdokkaalta, on Kristan haastattelussa kuvailema pikkulapsen äidin arki monelle tuttua: puistoon, kotiin, kahvilaan, kauppaan ja illalla lenkille.

Kotiäitinä, kaukana ystävistään, Krista kertoo kaivanneensa aikuisseuraa ja myöntää, että arki vauvan kanssa oli välillä suorastaan tylsää.

– Hei, älä kiipeä sinne, ei siihen saa koskea, älä pistä sitä suuhun… Sitähän se pienen lapsen kanssa oleminen on. Kotiäidin arki on välillä pitkästyttävää. Toisaalta pitkästyminen on myös terveellistä, ei kaiken tarvitse olla koko ajan kivaa ja kiinnostavaa, Krista kertoo Annalle.

Näyttelijä kertoo haastattelussa myös yllättyneensä iloisesti amerikkalaisten avuliaisuudesta:

– Ihmiset käyttäytyivät ystävällisesti ja kohteliaasti ja esimerkiksi lastenrattaiden ja kauppakassien kanssa liikkuvaa äitiä autettiin herkemmin kuin Suomessa.

Lue myös:

Laulaja Manna: Vasta äitiys opetti minut rakastamaan

Esikoispojan saanut Elastinen: Haluan olla lämmin ja huolehtivainen isä

Muusikko Erja Lyytinen: Erosta huolimatta elän elämäni parasta aikaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X