Minun tarinani 12.08.2020

Nasima Razmyar Anna-lehdessä: Töihinpaluuta 5-kuisen lapsen äitinä pidettiin itsekkyytenä

Nasima Razmyar sanoo olevansa miehensä Johanin kanssa aina yhdessä sen uhallakin, että kuulostaisi naiivilta.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Mirva Kakko

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, 35, kertoo Anna-lehdessä avoimesti alkuvuoden töihinpaluustaan, kun lapsi oli noin 5 kuukauden vauva. Nasiman nuorempi lapsi Jacob on nyt 1-vuotias ja Jonas 4-vuotias.

– Jatkoin imettämistä aluksi, ja Johan kuljetti vauvaa luokseni syömään kesken työpäivän. Tilanne helpottui, kun vauva täytti puoli vuotta ja ssiirryimme pulloruokintaan, Nasima kertoo haastattelussa.

Jacob syntyi elokuussa, ja Nasima aloitti työt tammikuussa. Nasiman mukaan jotkut ovat pitäneet hänen aikaista töihinpaluutaan itsekkyytenä.

– Täytyy myöntää, että oloni oli ristiriitainen, kun mieheni jäi kotiin viisikuukautisen vauvan ja kolmevuotiaan Jonaksen kanssa. Iloitsin työkaverien näkemisestä, mutta toisaalta ajatukset karkasivat välillä lapsiin.

Nasima Razmyar on kertonut lapsen hoitofilosofiastaan aiemminkin, että mahdollisuus olla vauvan kanssa kotona on yhtä tärkeää isälle ja äidille.

Nasima kertoo kaipaavansa turvallisuutta ja varjelevansa läheisiään. Hän voi luottaa omaan perheeseensä kuin kallioon:

– Joku voi pitää minua naiivina, kun sanon, että emme Johanin kanssa eroa koskaan, mutta niin ajattelen.

”Minä olen se valpas emo, joka kuulee yöllä pienetkin risahdukset.”

Pienet lapset hallitsevat parisuhdetta. Viimeksi Nasiman vanhempien lapsenvahtivuorolla pariskunnalle kävi klassisesti, ja ainakin tunti kahdenkeskisestä ajasta meni lasten valokuvien katseluun.

– Minä olen se valpas emo, joka kuulee yöllä pienetkin risahdukset, ja Johan nukkuu sikeästi. Sen sijaan hän nousee aamulla vauvan kanssa ja antaa minulle varttitunnin hitaan lepohetken.

Nasima ei muutamaa vuotta aiemmin olisi voinut tunnistaa itseään ihmisenä, joka pitää lastenvaunujen työntämistä metsäpolulla vapautena. Nykyisin hänelle vapautta merkitsevät kuitenkin juuri tllaiset hetket, joina kukaan ei odota häneltä mitään.

Kuopuksen kohdalla Nasima Razmyar kertoo osanneensa ottaa rennommin ja opettelevansa pysähtymään ja nauttimaan lapsen kasvukohdista, kuten kävelemään oppimisesta.

– Ehkä takaraivossa piilee ajatus, että tämä voi olla viimeinen kerta, kun olen pikkuvauvan äiti.

Anna.fi: Nasima Razmyar ei paljasta huonoja hetkiään edes vanhemmilleen tai lapsilleen: ”Vain mieheni saa nähdä heikkouteni”

Lue myös: Nasima Razmyarin perheeseen syntyi pikkuveli

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X