Minun tarinani 22.12.2017 Päivitetty 24.05.2023

Puolivuotiaan vauvan äiti upeassa muodonmuutoksessa: ”Kaipasin apua löytääkseni itseni kotiäitipeikkolookista”

Tiia Nieminen-Santana, 26, voitti marraskuun Äidin oma päivä -äänestyksen. Vilkkaan pojan ja puolivuotiaan tytön äidin yöt ovat olleet risaisia, joten hengähdyshetki tuli tarpeeseen.

Teksti
Saga Wiklund
Kuvat
Paula Kukkonen/Otavamedia

Naomi on heräillyt pitkin yötä, joten Tiia Nieminen-Santanan silmät ovat väsyneet. Kuusikuinen vauva on iloinen ja hymyilee paljon, mutta uinahtaa taas unille imetyksen jälkeen.

Tiian päivät täyttyvät kotitöistä, ja vauhtia pitää yllä myös esikoinen Noah, 3. Perhe asuu Tampereella, mutta Tiian mies Felipe Santana on töissä Helsingissä. Hänen työpäivänsä venyvät pitkiksi, joten Tiia on usein yksin vastuussa lapsista.

Mannertenvälinen rakkaus

Tiia tapasi brasilialaisen Felipen helsinkiläisessä ravintolassa vuonna 2008, kun Felipe oli tapaamassa enoaan, joka on naimisissa suomalaisnaisen kanssa. Parin tutustumiskynnystä madalsi se, että Tiia on viettänyt lukiolaisena vaihtovuoden Brasiliassa ja osaa portugalia.

Äidin oma päivä

Meikki korostaa Tiian kauniita silmiä.

Muutaman kuukauden seurustelun jälkeen Tiia ja Felipe menivät kihloihin. Tiia lähti Felipen luo Brasiliaan, kun tapaamisesta oli kulunut kahdeksan kuukautta, ja siellä pari meni naimisiin. Kolmen Brasiliassa vietetyn kuukauden jälkeen he muuttivat takaisin Suomeen.

Tiia opiskeli sairaanhoitajaksi, ja Felipe valmistuu pian medianomiksi. Perheen esikoinen Noah syntyi vuonna 2014. Kun Tiia oli ollut kotiäitivuosien jälkeen puoli vuotta töissä sairaanhoitajana, hän jäi uudestaan äitiyslomalle.

Äidin oma päivä

Tintti Leppänen teki Tiialle rennon nutturan.

Perheen yhteinen kotikieli on portugali, mutta Tiia puhuu lastensa kanssa suomea. Monikulttuurisuus näkyy myös ruoassa ja musiikissa: perhe rakastaa latinorytmejä.

Tiian oma äiti asuu Jyväskylässä ja on vielä työelämässä mukana. Äiti on kuitenkin ollut tukena monessa tilanteessa, ja nytkin hemmottelupäivänä hän hoitaa lapsia.

Huolen määrä yllätti

Tiiaa on yllättänyt äitydessä etenkin lapsiin liittyvän huolen määrä.

– On rankkaa, kun lapset ovat sairastelleet paljon ja unet jääneet vähiin. Molemmilla on ruoka-aineallergioita ja refluksitauti, Tiia kertoo.

Yöt ovat jo pitkään olleet risaisia. Noahilla on edelleen ruokarajoituksia, ja Tiia itse välttää Naomin oireilun vuoksi muun muassa maitoa, kananmunia, naudanlihaa ja kalaa.

Äidin oma päivä

Näyttävät strassikorvakorut sopivat juhliin.

– Huoli ja väsymys näkyvät koko kropassani. Kaipaisin kovasti apua löytääkseni itseni tästä harmaasta kotiäiti-peikko-lookista, hän kuvasi oloaan Äidin oma päivä -kisassa.

Tiia ei meikkaa kotioloissa, mutta jos hän lähtee asioille, hän saattaa laittaa meikkivoidetta ja ripsiväriä.

– Odotin kovasti tätä meikkiä, sillä en osaa meikata hyvin, hän sanoo.

Tintti Leppänen kehuu Tiian kauniita silmiä ja meikkaa ne levittäen kajalia ohuella siveltimellä.

– Kuka tuo on? Tiia sanoo ja hymyilee katsoessaan lopputulosta peilistä.

Tiia ennen…

Tiian kotiasuna on usein neule ja imetyspaita. Naomi pääsi mukaan kuvauksiin.

… ja Tiia muuttumisleikin jälkeen!

Tiia toivoi itselleen naisellista tyyliä. Kermanvalkoinen pitsipaita on Lindexin, kapeat housut KappAhlin. Nilkkurit ovat Unisan ja strassikorvakorut Gina Tricotin.

Meikki ja hiukset: Tintti Leppänen
Tyyli: Oili Urmas

Kommentit (1)

Ihana nainen. Rakastaisin kyllä häntä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X