Minun tarinani 20.09.2017 Päivitetty 24.05.2023

Syömishäiriöstä selvinneen Pauliinan, 25, upea muodonmuutos – kovia kokenut äiti pääsi muuttumisleikkiin

Pauliina Toiva, 25, äänestettiin voittoon heinäkuun Äidin oma päivä -kisassa. Kahden pienen lapsen kovia kokenut äiti kaipasi rohkeutta ja väriä pukeutumiseensa.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
Mirva Kakko

Äidin omaa päivää on edeltänyt äidin oma yö, sillä Pauliina Toivan, 25, ei ole poikkeuksellisesti tarvinnut herätä rauhoittelemaan kymmenkuista Mikaelia. Aviomies on ottanut hetkeksi kopin niin kuopuksesta kuin 3-vuotiaasta Juskastakin.

Pauliina tutustui mieheensä aikoinaan rippileirillä. Nyt pari on ollut yhdessä jo kymmenen vuotta.

Äidin oma päivä

Pauliinan hiusten malli ja väri on vaihdellut oranssista poikatukasta punaiseen polkkaan. Pauliinan paksut hiukset kierrettiin kiharoille. Arjessa tukka on usein ponnarilla.

– Tapamme juhlia vuosipäivää kuvastaa täydellisesti sitä lapsiperheen arkea, johon olemme ajautuneet: kävimme lasten kanssa Prismassa ja sen jälkeen Hesessä syömässä, Pauliina nauraa.

Parisuhteelle on vaikea löytää aikaa, sillä Pauliinalle läheinen äiti asuu ulkomailla, ja kynnys vaivata muita lastenhoidolla on korkealla. Omaksi ajaksi kelpaa vaikka siivoaminen.

– Välillä menen isäni luokse siivoamaan ilman lapsia. Siellä saan olla rauhassa. Iltaisin lasten nukahdettua lataan akkuja katsomalla lempisarjojani.

Syömishäiriö jätti arvet

Pauliina on innoissaan päästessään ammattilaisten stailattavaksi. Hän kuvailee itseään tylsäksi pukeutujaksi, joka valitsee ylleen mustan ja harmaan sävyjä.

Äidin oma päivä

Vahvat rajaukset sopivat räväkkään tukkaan.

– Usein vaatteeni ovat löysiä telttoja. Minulta puuttuu rohkeus pukeutua kuten haluaisin.

Pauliinan epävarmuuden taustalla on vakava syömishäiriö, johon hän sairastui 16-vuotiaana.

– Sairastuminen on monen tekijän summa, mutta muistan ikuisesti, kuinka terkkari kehotti minua tarkkailemaan painoani. Silloin aloin miettiä, olenko liian iso.

Anoreksia ajoi Pauliinan moneen otteeseen sairaalahoitoon, mutta toipuminen alkoi vasta läheisten tuskan tajuamisesta ja erään lääkärin sanoista.

Äidin oma päivä

Pauliina ihastui kuvausvaatteiden väreihin.

– Lääkäri muistutti, etten välttämättä koskaan voisi saada lapsia. Ymmärsin, ettei tämä voi jatkua.

Pauliina alkoi syödä saadakseen vuosia poissa olleet kuukautiset takaisin. Se oli ensimmäinen askel kohti lapsihaaveita.

Rohkeasti pelkoa päin

Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Juska sai alkunsa jo puolen vuoden yrittämisen jälkeen. Ajatus synnytyksestä oli kammottanut Pauliinaa jo yläasteelta asti, mutta pelko osoittautui turhaksi.

Äidin oma päivä

Kenkien niitit tuovat särmää naiselliseen tyyliin.

– Molemmista synnytyksistäni jäi kauniit muistot.

Lasten syntymien välissä Pauliina oli hetken töissä, mutta hoitaa nyt poikia kotona. Jälleen yhden pätkittäin nukutun yön ja sitä seuranneen pitkän päivän päätteeksi hän ilmoittautui Äidin oma päivä -kisaan.

– Kaipasin epätoivoisesti piristystä, ja sitä sain.

Kuvaus pelotti hirveästi, mutta siitäkin selvittiin!

Pauliina ennen…

Äidin oma päivä

Pauliina toivoi naisellisempaa tyyliä, mutta tuntee liian tyttömäiset vaatteet itselleen vieraiksi. 

 

… ja Pauliina muuttumisleikin jälkeen!

Äidin oma päivä

Samettibleiseri tuo pehmeyttä kokonaisuuteen, ja petroolinsininen korostaa hiusten punaista väriä. Sametti on ensi syksyn trendimateriaali.

Samettibleiseri: Mint&Berry/Zalando
Farkut: Gina Tricot
Toppi: Comma/Stockmann
Kengät: Tamaris

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X