Minun tarinani 06.07.2015 Päivitetty 14.11.2022

Viikon blogi: Big Mama's

Teksti
Christina Boman

Big Mama’s -blogia kirjoittaa 27-vuotias jyväskyläläinen Laura. Hän on kohta kaksivuotiaan Jimin äiti ja kirjoittaa blogissaan perheensä arjesta.

– Blogin kirjoittaminen on minulle harrastus ja paikka, missä voin purkaa ajatuksia ja juttuja meidän arjesta. Aloitin blogin kirjoittamisen muutama kuukausi ennen kuin tulin raskaaksi ja se muuttikin koko blogin suunnan. Olen yhden pienen pojan ”semi-yh” ja viitenä päivänä viikossa työskentelen kokkina, joten päivittelen aina, kun ehdin, Laura täsmentää.

Mistä blogin nimi tulee?

– Alun perin blogi oli nimeltään Rakkaudella Lola, mutta kaipasin muutosta. En ole koskaan ollut se pienin tyttö, sillä rakastan ruokaa ja herkkuja. Ysäväni tietävät, että mamalla on aina jääkaapin ovi auki ja kaikki ovat tervetulleita kotiini, varsinkin syömään. Big Mama kuvaa minua oikein osusvasti, sillä olen ylpeä kurveistani!

Blogisi tähtihetki?

– Koska kirjoitan harrastuksena, ei bloggaaminen ole ollut minulle kovinkaan tavoitteellista. On ollut hienoa olla mukana Kaksplussan yhteisössä, joten varmaankin se! Hienoa on myös saada kivoja kommentteja lukijoilta.

Mitä kasvatusneuvoa et noudata?

– En erityisemmin seuraa mitään neuvoja kenekään taholta. Kasvatan lastani juuri niin kuin minusta tuntuu, kuitenkin terveellä järjellä. Jos tarvitsen apua tai neuvoja, pyydän niitä.

Mitä teet eri tavalla kuin muut äidit?

– Otan välillä omaa aikaa ja nautin siitä. Jokaisen äidin pitäisi välillä muistaa olevansa muutakin kuin äiti!

Miten teillä rauhoitutaan iltaunille?

– Tänä kesänä ei mitenkään. Jimi siirtyi juuri pois pinnasängystä ja no, ei oo enää helppoa! Rutiinit ovat nyt kesällä olleet muutenkin hakusessa.

Pelottavin hetki äitiydessä?

– Kun Jimille on sattunut jotain. On kauheaa katsoa, kun oma lapsi on kipeä tai tapahtuu jokin ikävä haaveri.

Tutti vai ei?

– Ei. Itse en saanut valita, sillä Jimi oli syntyessään teholla ja siellä se oli laitettu heti suuhun. Nyt kesällä tutti on ”hukkunut”.

Kestovaippa vai kertakäyttövaippa?

– Kestovaippa on minusta hieno idea, mutta vaatii todella paljon vaivaa ja esimerkiksi kuivausrummun tai kuivaushuoneen, joita meillä ei ole. Laiskana mutsina valitsen kertakäyttövaipat.

Karkkipäivä vai ei?

– Ei ainakaan vielä, meillä syödään herkkuja silloin, kun siltä tuntuu. Ei kuitenkaan viikoittain.

Tuttipullo vai imetys?

– Imetys. Oma imetykseni kesti vain hetken ja vieläkin harmittaa! Helpommalla olisi päässyt imettämällä.

Auto vai pyörä?

– Auto. Minulla on niin monta paikkaa kuljettavana, että pyörällä en pystyisi pyörittämään tätä rumbaa. Oman kodin ja työpaikan lisäksi suhailen päiväkodin, mummilan ja Jimin isän kodin väliä päivittäin.

Kerrostalo vai omakotitalo?

– Kerrostalo. Olen aina asunut kaupungissa ja olen muutenkin todellinen citygirl. Nyt asutaan rivarissa, mutta viimeistään syksyllä myyn tämän asunnon ja ostan uuden asunnon kerrostalosta.

Kommentit (1)

Kestovaippailuun ei kyllä välttämättä tarvi kuivausrumpua, hyvin on pärjätty ilmankin :-)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X