Vanhemmuus 28.01.2018 Päivitetty 07.01.2021

Muusikko Veeti Kallio pohtii isyyttään: ”Vaikeinta vanhemmuudessa on itsehillintä”

Muusikko Veeti Kallio on oppinut, että pikkulapsiarjessa myös parisuhteen eteen on tehtävä töitä. Siksi hän varaa vaimonsa kanssa säännöllisesti kahdenkeskistä aikaa.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Suvi Elo / Otavamedia ja Veeti Kallion kotialbumi

Muusikko Veeti Kallio kertoo perhearjestaan:

”Arkeni on sekamelskaa, tosin hallittua sellaista. Minulla ei ole vakituista työpaikkaa eikä työaikoja, mutta vaihteleva työ on myös rikkaus.

En tulisi toimeen ilman kalenteria. Merkitsemme kaikki menot kalenteriimme ja ilmoitamme hoitoajat Aavan päiväkotiin kolmen viikon välein.

Puolisoni Jenni myös tallettaa seuraavien viikkojen aikataulut tietokoneelle ja printtaa ne ulos. Sitten voimme aina tarkistaa paperilta, mitkä asiat pitää milloinkin hoitaa.”

Muusikko Veeti Kallio pohtii isyyttäään

Veeti Kallio nauttii, kun Aava on jo niin iso, että hänen kanssaan voi leikkiä.

En kaipaa vauva-aikaa

”Leikin Aavan kanssa pienillä muovileluilla, barbeilla, My little poneilla ja smurffeilla. Pidämme molemmat myös piirtämisestä sekä laulamisesta.

Laulamme usein yhdessä perinteisiä lastenlauluja kuten Hämä-hämähäkki ja Viisi pientä ankkaa. Aava keksii myös omia laulujaan: hän säestää itseään kosketinsoittimella ja kertoo omia tarinoita.

En kaipaa vauva-aikaa. Mielestäni on kivaa, että lapsi kasvaa ja oppii uusia asioita. Vauvat ovat tosin kyllä kivoja. Onneksi ystävilläni on vielä pieniä vauvoja, joita voin käydä välillä katsomassa ja hoitamassa. Vaihdan sujuvasti kaverinkin vauvan vaipat.

Valvominen väsyttää minua. Jotkut meistä on luultavasti tarkoitettu valvomaan, se on varmaan geeneissä. Vaikka valvon yöllä, saan harvoin aamulla nukkua pitkään.

En inhoa mitään kotitöitä, ne pitää vain hoitaa. Siivoan, tiskaan ja laitan ruokaa. Ainoa asia, mitä en yleensä tee, on nurmikon ajaminen ruohonleikkurilla.”

Muusikko Veeti Kallio pohtii isyyttään.

Veeti Kallio pysyy hyvällä tuulella, kun saa nukkua riittävästi.

Haluan antaa lapsilleni aikaa

”Rehellisyys on oma periaatteeni ja haluan kasvattaa lapseni sen mukaan. On yllättävää, miten paljon on ihmisiä, jotka eivät pidä lupauksiaan. Toivottavasti itse pystyn pitämään sanani.

Haluan myös antaa lapsilleni rakkautta ja aikaa. Kuuntelen ja kannustan heitä uskomaan omiin kykyihinsä.

Olemme Jennin kanssa pitäneet huolta siitä, että meillä on myös kahdenkeskeistä aikaa. Olen oppinut, että parisuhde ei hoidu itsestään, vaan sen eteen on tehtävä töitä. Varaamme kalenterista aikaa toisillemme.

Meillä ei yleensä ole mitään suuria suunnitelmia kahdenkeskiselle ajalle, vaan käymme teatterissa, konsertissa tai katselemme kotisohvalla elokuvaa irtokarkkeja syöden. Tärkeintä on, että saamme olla kahdestaan.

Olemme olleet Jennin kanssa yhdessä yli seitsemän vuotta. Olen edelleenkin ihan vastarakastunut.”

Muusikko Veeti Kallio pohtii isyyttään.

Veeti Kallio kokee, että perhe-elämä on tärkeää.

Kotona on rakastava ilmapiiri

”Minun aamiaiseni koostuu kaurapuurosta raejuuston ja hunajan kanssa. Lisäksi syön kolme kananmunaa. Aava puolestaan syö voileivän, omenan ja kananmunan.

Koti merkitsee minulle paikkaa, jonne on kiva tulla, ja siellä on kaikkien mukava olla. Minulle on tärkeää, että kotona on kannustava ja rakastava ilmapiiri.

Vaikeinta vanhemmuudessa on itsehillintä. Se ei minulta aina onnistu, mutta osaan pyytää anteeksi. Toisinaan käännän kiukun huumoriksi.

Muistan, kun Igor kerran kysyi minulta, miksi ensin raivoan ja sitten vitsailen. Se on minun tapani muuttaa tilanne paremmaksi. Lapseni tietävät, että nälkäisenä minulla on matala ärsytyskynnys. Igor toteaakin usein: ”Faija, pitäisikö sun syödä ensin jotain?”

Minulla ei ole mitään erityistä tapaa rentoutua. Voin vaikka katsoa hyvää televisiosarjaa ja syödä litran herkkujäätelöä. Se on mukavaa.

Jos tarvitsen tukea, käännyn maailman ihanimman naisen, vaimoni, puoleen. Meillä on hyvä suhde, ja saan Jenniltä kaiken tarvitsemani tuen.

Minä teen pojille ruoan ja Jenni tytöille, sillä olemme kotona niin eri aikoina.

Terveyden merkitys kasvaa

Odotan tulevaisuudelta terveyttä ja töitä. Terveyden merkitys käy aina vain tärkeämmäksi iän myötä. Toivon, että minulle riittää töitä, jotta pystyn maksamaan laskut ja lapsilla olisi leivän päällä muutakin kuin ylähuuli.

Ja toivon myös, että kehittyisin henkisesti paremmaksi ihmiseksi. Olisi kiva käydä joskus myös lomalla.

Lue myös:

Jaana Pelkonen: ”Tyttäreni on perinyt siisteyskäsitykseni”

Antti Luusuaniemi karkaa salaa saunaan perhearjesta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X