Vanhemmuus 14.02.2019 Päivitetty 21.08.2023

Näistä lauseista tiedät, että olet tekemisissä mahtavan äitikaverin kanssa!

Hyvä äitiystävä sanoo usein juuri ne sanat, jotka sinun tarvitsee kuulla. Listasimme lauseet, jotka todistavat, että vierelläsi on huippu äitikaveri!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Hyvä äitikaveri on kullanarvoinen. Hänen kanssaan voi jakaa vanhemmuuden ilot ja surut, ja hän ymmärtää pikkulapsiarjen pienet ilonhetket sekä huolenaiheet – onhan hän äiti itsekin.

Jos äitikaverisi suusta kuuluu tämänkaltaisia lauseita, tiedät, että kohdallesi on sattunut varsinainen äitikavereiden helmi!

”Peppu ylös penkistä, nyt mennään eikä meinata!”

Hyvä äitikaveri kannustaa hyvällä tavalla liikkeelle silloin, kun jäisit mieluummin sohvan pohjalle makaamaan. Hän houkuttelee yhteiselle vaunulenkille, kahville tai muuten ulos tuulettumaan, eikä kuuntele kieltäviä vastauksia. Vaikka joskus lähteminen tuntuu hankalalta, tapaamisen jälkeen joudut yleensä aina myöntämään: Tämä teki tosi hyvää, onneksi lähdettiin!

”Tsemppiä pyykkirumbaan! <3”

Ihana äitikaveri on hyvin perillä arkesi pienimmistäkin käänteistä, sillä viestit vaihtuvat välillänne usein hyvin tiuhaan. Hän on se, jolle lähetät viestiä, kun taapero ei suostu pukemaan ja saa vuosisadan raivarit tai epäröit, pitäisikö lapsen hiuksia yrittää siistiä ihan vähän keittiösaksilla. Hän tsemppaa ja on tukena arjessasi. Joskus viestiksi riittävät pelkät emojit, eikä sanoja edes tarvita – viestin merkitys tulee silti kummallekin selväksi.

”Mitä jäätelöä / sipsejä / raakakakkua haluaisit? Oon just kaupassa!”

Äitikaveri osaa piristää arjessa. Hän kipaisee luoksesi kaupan kautta ja tietää lempiherkkusi.

”Sitten kun lapset on isoja, me kyllä…”

Äitikaverin kanssa on aikaa suunnitella ja haaveilla tulevasta. Silloin kun ensi viikon ruokalistan pohtiminen kyllästyttää, siirrytte suunnittelemaan aikaa, jolloin lapset ovat hieman isompia ja on taas aikaa omille projekteille! (jos on…) Niin tai näin, olette jo hahmotelleet monta yhteistä bisnesideaa, suunnitelleet muuttoa lämpimämpään maahan ja haaveilleeet yhteisestä hemmottelulomasta hiljaisuusretriitissä.

Äitikaverit voi kutsua kylään, vaikka koti ei varsinaisesti kiiltäisikään puhtautta. Heidän kodeissaan on ihan samanlaista!

”Ansaitsisit mitalin!”

Kun huippu äitikaveri huomaa sinun selviytyneen vaikeasta tilanteesta, hän antaa sinulle tunnustusta ja on iloinen onnistumisistasi. Hän kannustaa sinua myös silloin, kun tuntuu, että homma on hajoamassa käsiin totaalisesti ja epäilet itseäsi.

”Vaihdanko vaipan, niin saat syödä rauhassa?”

Joskus äitikaveri on kuin taivaan lahja – hän tarjoaa apuaan pyytämättä, jotta saisit hengähtää hetken. Autatte toisianne vastavuoroisesti, ja olette yhdessä varsinainen tehotiimi.

”Tee niin kuin sinusta parhaalta tuntuu”

Äitikaveri ymmärtää huoliasi ja kuuntelee. Hän ei kuitenkaan tyrkytä neuvojaan, vaan lohduttaa ja kehottaa sinua tekemään juuri niin, kuin sinusta tuntuu oikealta.

”Tämä on välillä ihan ahterista!”

Äitikaverit jakavat elämän ilot ja surut. Huipun äitikaverin kanssa ei tarvitse sievistellä – hän näyttää ja kertoo todelliset tunteensa sinulle, ja päinvastoin. Joskus pikkulapsiarki ärsyttää ja väsyttää, ja silloin yhteinen terapiahetkenne on enemmän kuin tarpeen. Oi ihana äitikaveri, mitä tekisinkään ilman sinua!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X