Minun tarinani 31.01.2014 Päivitetty 15.06.2021

Perhepeti vai ei, Iisa Pykäri?

Iisa Pykäri pienessä äititestissä

Teksti
Mervi Alatalo
Kuvat
Osma Harvilahti

Iisa Pykärin ensimmäinen soololevy Iisa on juuri julkaistu. 1- ja 3-vuotiaiden poikien äiti on kirjoittanut ja säveltänyt levyn kappaleet pääosin itse. Lisäksi hän kirjoittaa tekstejä monille muille artisteille Paula Koivuniemestä Laura Närheen.

Milloin on äidin paras aika kirjoittaa musiikkia?

Päiväuniaikaan tai milloin tahansa sattuukaan sopiva aikaikkuna avautumaan. Olen oppinut hyödyntämään kaikki rauhalliset hetket. Lasken kädet alas kotitöiden osalta ja tartun toimeen. Myös metromatka tai vaunulenkki on hyvää ideointiaikaa. Minulla on aina muistivihko tai kännykkä siltä varalta mukana. Minun ei tarvitse mennä tunneiksi omaan kammiooni täyteen hiljaisuuteen. Keittiö on toimistoni.

Milloin on hienointa olla äiti jollekin? Minulle äitiys ei ole tähtihetkiä eikä myöskään arjen puurtamista vaan mahdollisimman luontevaa. Äitiys on yksi sektori Iisasta, enkä koe muuttuneeni kovinkaan paljon persoonana. Näen itseni vahvasti myös muissa rooleissani.

Mikä on hauskinta, mitä lasten kanssa voi  tehdä? Se kun rauhoitumme yhdessä sängyn päälle lukemaan. Mauri Kunnaksen joulukirjasesonki jatkuu meillä edelleen. En ole elämysäiti, eivätkä lapsetkaan ole kovin ekstreme-hakuisia. Emme ramppaa huvipuistoissa, harrastuksissa tai sisäleikkipuistoissa. Arvostamme pieniä hetkiä.

PIENI ÄITITESTI

Tutti vai ei? Kyllä ja ei, meillä on kokemusta molemmista linjoista.

Perhepeti vai ei? Ei.

Kestovaippa vai ei? Ensimmäinen oli kestovaippalapsi ja toinenkin jonkun aikaa. Eli kyllä ja ei.

Taaperoimetys vai ei? Ei.

Kantoliina vai ei? Ekan kanssa käytimme kovasti ja pidin kantoliinaa todella hyvänä asiana. Toinen ei halunnut olla liinassa ollenkaan. On siis tullut hyvin selväksi, ettei kaikkea pysty itse päättämään.

Kuuntele Iisan ja Egotripin Knipin duetto Puutarhajuhla:

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X